Jump to content
eransun

Хонда Акорд изолация

Recommended Posts

Здравейте. Притежавам Хонда Акорд 98 година дизел. Последно време много започна да ме дразни шума в купето и се замислям за смяна на уплътненията и някакъв вид шумоизолация на купето. Някой случайно да се е занимавал с такъв вид "ремонт" или да познава човек, колко би ми струвало и така нататък. Благодаря

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това което ти трябва е човек , който се занимава с озвучаване . Реално и сам можеш да си свършиш работата , но това което трябва да направиш е да разглобиш таблото , пластмасарията , да позачистиш ламарината , налепя се специална шумоизолиращ материал ( забравих названието му ) и така .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това може да ти помогнеhttp://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=82494Слави беше писал относно изолацията и в офроуд форума, ама не мога да намеря къде.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

STP или Dynamat колега.Сам можеш да си свършиш работа.Като се затопли времето, купуваш изолацията и почваш да си лепиш на спокойствие.Не се лъжи да купуваш евтини изолации , защото нямат нищо общо с тези 2 марки.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Освен с STP и Dynamat шумо и виброизолация се постига и с други материали на същия принцип, в смисъл, че за STP или Dynamat ще се изръсиш с повечко пари, а иначе ефект се постга и с Битюселф битумни ленти (по евтин вариант и дейстава) както и с Флашбанд или комбинация м/у тях и естествено зависи каква е дебелината + микропореста гума или няколко подложки. Трябва да се знае, че битумната лента не е достатъчна за качествената шумоизолация ако облепиш елемента само с нея. Препорачително е да се положат поне два слоя и по възможност вторият слой да съдържа метално фолио примерно K-FLEX H DUCT Metal + някоя друга 2мм подложка (има 100-ци видова). Определено с два слоя изолацията ще е по добра. Варианти и мнения много, всеки гледа според джоба си, лично аз лятото ще подготвям моята кола и някои елементи ще ги направя с Dynamat водоустойчиво + допълнителна подложка (за предницата без калници), а купето вътре няма да бъде с Dynamat, както , багажника, калниците, под, греди , кури, табло и.т.н, , а с други материали (имам мн добра оферта за другите материали) но няма да бъде само с един слой, а с 2 + допълнителни подложки м/у тях естествено където позволява, но под 2 слоя няма да слагам никаде единствено на някои места ще изолирам само с алуминиево покритие за които няма възможност за голяма дебелина изолация, а именно вътрешната страна на таблото, някои пластмаси, греди и т.н. Подът задължитено ще ми бъде водоустойчив с подложка, както и предн капак след оригиналната кора, калниците с водоустойчив, а около тонколоните ще добавя и полимерен слой. Ще използвам различни материали за някои елементи и комбинации, съвета ми е да прецениш и видиш, какъв материал за каде ще ти трябва. Има доста различни изолационни и виброизолационни материали, които са подходящи за преден капак, калници, под, багжник, купе и т.н. При мен случая е, че мога да си набява доста добри вибро и шумо материали на перфектна цена но в определено количество, както казах само за част от предницата съм решил да е с Dynamat, ако тръгна да я правя цялата с Dynamat доста парички ще кихна, все пак ще правя и някои други елементи от купето които нямат изобщо изолация. Всичко без таван, защото е панорамен Публикувано изображение

Редактирано от vodkin_
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за коментарите и мненията. Ще драсна като свърша работата

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз си мислех да правя нещо подобно, но тази статия направо ме отказа защото асфалта е съставен основно от битум.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...