dan4o 3 #1 Публикувано 9 Март, 2013 (Редактирано) Колеги даите да разгадаем проблема, а тои е следния: след зинмия период доиде време за почистване на колата вътрешно, колата е 5г хеч с люк ако има значение това, махам оргиналния мокет за пране и кво да видя от дясно кадето са пасажерските крака пода е целия в вода от кам шофера по малко, подсуших я идеално и без да слагам мукета я оставих колата не е карана докато не се сглоби,днес валя даждец не е кои знае кав порои но си поваля слизам да проверя хоп изненада пак има вода. Ха сега да видим някои имал ли е подобен проблем и как го е решил да помогне, между другото махнато е онова смолистото по пода, има едни тапи под него те са направени с силикон и вси4ко е боядисано нема и преди 3-4 дена, мокрото или водата идва от под жабката или нз по точно от каде но там се стича от някаде Редактирано 9 Март, 2013 от dan4o Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #2 Отговорено 9 Март, 2013 От дренажните тръби на люка.http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=42760&st=90 подобен проблем . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dan4o 3 #3 Отговорено 9 Март, 2013 Ванка мерсаж много братле и про мен е така но в начален стадии явно, искаш да ми кажеш че трее да махна пластмасите под чистачките и у ъгъла да търся проблема така ли, защото след махането на компа и като бутнах нагоре оп влага и ме наведе на мисълта че може да иде от там дет смуче парното, утре продължавам с разглобяването и дано не счупя мн щипки, а тва дет си го мазал с силиконче отвътре горе под стаклото ли е демек некаде под таблото, ако е там трее на челна стоика да го мажа или да я вартя по таван Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #4 Отговорено 9 Март, 2013 Кат разглобиш ще го видиш какво е .Да на челна стоика се маже :D .виш тръбите и тях на мен от едната страна се беше извадила едната и течеше. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dan4o 3 #5 Отговорено 10 Март, 2013 След дълго разглобяване на пластмасата под чистачките батко ФЕНЕ не открих нищо бре, нема ръжди никаде да ми подскаже каде е текло почистих наи старателно но нищо не ми помогна да открия от къде пълни вода в купето от към пасажера, ще карам разглобена и ще чакам големия дъжд то си проличи, няко ако има др идеи да казва и да помага, мерси предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
saaron 36 #6 Отговорено 10 Март, 2013 Може да ти тече и през вентилатора на парното.Махаш пластмасата под чистачките ,като първо сваляш тях и пласмасовите нитове и ще видиш отвора от които вентилатора дърпа въздух.Там има една пластина която пречи да влиза вода ,може да е сгъната неправилно или каналаите за отичане на водата да са запушени с листа.На брато на хеча сложихме изрязана пластмаса на този отвор и спря да влиза вода ,а преди това си капеше постоянно в краката на пасажера! Провери и това Данчо и успех. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZaRRicK 330 #7 Отговорено 11 Март, 2013 (Редактирано) Пълни една 10л туба с вода и почвай да поливаш. Щом имаш шибедах, първо поливай там. Даже може да го отвориш с някаво по малко шише директно в улея за дренаж на шибедаха да сипеш. Много е вероятно просто маркуча да се е измъкнал от коляното и сега да ти го излива в купето.Той първо влиза в купето и от там с едно коляно излиза зад калника някъде надолу. Докато поливате с водата някой да гледа от къде тече. Тва е най лесния начин за който се сещам.http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=56529&view=findpost&p=1057183779http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=58697&view=findpost&p=1057196459http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=41665&view=findpost&p=367060 Редактирано 11 Март, 2013 от ZaRRicK Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
delano 113 #8 Отговорено 11 Март, 2013 на някоя бензиностанция с автомивка хвани някой да полива яко с маркуча, а ти влез вътре и се оглеждай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dan4o 3 #9 Отговорено 7 Април, 2013 Така колеги продължи разглобяванети и немерих следния дефект: преди много години някои решил да слага централно на колата, тва добре но прекарал кабели за машинката и решил да махне за по лесно гумения маншон които е закачен на купето и от другата страна е на вратата през него варвят сноп кабели, намерих маншон о го поставих на местото му сега след дъждовете ще видим как е и ще пиша, та въпроса ми е възможно ли от там да е пълнило вода в купето или не? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #10 Отговорено 7 Април, 2013 (Редактирано) Напълно възможно.На един колега му се наводни яко колата,чак прага се беше напълнил ,и о/о 5 литра вода изтече ,като избуши тапата от прага отдолу.Най-смешното беше ,като обясняваше как се чува някакво клюмчене на вода когато тръгва и спира,и се чудеше бензин ли е,газ ли е,а то вода в прага.И е отишлата там от натрупани боклуци под пластмасата о/о чистачките ,и ниско доле м/у калника и подкалника.Тава на друга кола,но само идея. Редактирано 7 Април, 2013 от kvd74 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове