Jump to content
chefo89tmt

Скъсан болт на спирачен апарат

Recommended Posts

Здравейте.Разгледах наличните теми ,но не открих нещо,което бих могъл да използвам.Колата ми е д14а4 .При смяна на накладките ,горният болт на спирачния апарат ,се скъса при затягането.Скъсаното парче е изцяло в отвора .То е около 5мм,но не знам как мога да го развия .Надявам се ,че някой би могъл да ми помогне .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С обратен метчик. Някой му казват и шпилник. Пробиваш отвор във болта, поставяш обратния метчик и въртиш в посока обратна на часовниковата стрелка. Метчика си има ръбове които се впиват в метала на болта. Добре ще е предварително да напръскаш болта с някакъв спрей за ръждясали резби и да изчакаш известно време.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен се случи същото преди време на същия автомобил. На мен ми помогна един познат, като завари частта от стария болт за друго парче и го разви без проблеми..всичко отне 15 мин.Направи ми впечатление, че доста лесно се късат тези болтове, ако решиш че не са завити добре и ги напънеш леко.Лошото е, че аз нямах същия тип болт за сп. апарат и сложих обикновен..засега няма грижи но...Поздрави!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес смятам да пробвам с този така наречен шпилковадач.А може ли да ми обясни някой как се връща буталото на спирачни апарат понеже май едното ми задържа :( . При натискане на педала -излиза ,но кое го кара да се върне назад и най-вече феродото?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Буталото го връща уплътнителната гума в цилиндъра. Феродото не знам, май нищо. Просто буталото го охлабва леко.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Болта успях да го развия с отвертка и чук.Видях обаче ,че гарнитурата на буталото се е разкапала и се чудя дали да сглобявам апарата без нея .Тя дали има важна роля там и продава ли се отделно ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се, че има важна роля, колега, в противен случай нямаше да я има там :blink: Тя защитава буталото като го предпазва въздействието на вода, прах и всякакви други мизерии. Има ремонтни комплекти за спирачни апарати, които се продават (има ги в ЕВРО 07). Препоръчвам ти да си купиш един такъв, да си смениш маншончето и да нямаш проблеми за напред :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се, че има важна роля, колега, в противен случай нямаше да я има там :blink:/> Тя защитава буталото като го предпазва въздействието на вода, прах и всякакви други мизерии. Има ремонтни комплекти за спирачни апарати, които се продават (има ги в ЕВРО 07). Препоръчвам ти да си купиш един такъв, да си смениш маншончето и да нямаш проблеми за напред :cool:/>

На двете бутала ,гарнитурите са разкъсани и не стават за нищо.Забелязах ,че и маншончето на едното бутало е скъсано.Какво включва този ремонтен комплект?Последно като карах едното бутало на спирачния апарат ми задържаше.Не съм сигурен дали не е свързано с това,че феродото е било много износено и за да направи контакт с диска се налагаше буталото да изминава голям път

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се, че има важна роля, колега, в противен случай нямаше да я има там :blink:/>/> Тя защитава буталото като го предпазва въздействието на вода, прах и всякакви други мизерии. Има ремонтни комплекти за спирачни апарати, които се продават (има ги в ЕВРО 07). Препоръчвам ти да си купиш един такъв, да си смениш маншончето и да нямаш проблеми за напред :cool:/>/>

На двете бутала ,гарнитурите са разкъсани и не стават за нищо.Забелязах ,че и маншончето на едното бутало е скъсано.Какво включва този ремонтен комплект?Последно като карах едното бутало на спирачния апарат ми задържаше.Не съм сигурен дали не е свързано с това,че феродото е било много износено и за да направи контакт с диска се налагаше буталото да изминава голям път

Да, това че ти задържа буталото на спирачния апарат е свързано и с разкъсания маншон (тъй като по буталото може да има ражда, която на пречи на нормалният му ход), и с износените накладки. На предния ми Акорд имах същия проблем - скъсан маншон и износени накладки до МЕТАЛ! Смених накладките, с много фина водна шкурка зачистих ръждата по буталото, купих ремонтен комплект от "ЕВРО 07", смених маншона и гуменото уплътнение вътре в спирачни апарат и всичко си дойде на мястото. Ремонтния комплект включва: маншон, гумено уплътнение, което се поставя от вътрешната страна на спирачния апарат за да уплътни буталото към апарата, 2 маншончета на болтовете на супортите и евентуално някоя друга гумичка :) Ето и снимка, да ти стане по-ясно ;)Публикувано изображение, а този линк, също може да ти е полезен: http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=39641 Успех :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес и на мен ми се случи същото. При отвиване обаче се скъса при мен. Интересува ме от къде мога да си го купя този болт? Моля да помогнете, че стои на трупчета колата, а нямам идея къде да търся. То ясно че в неделя избора не е голям , ако може ме насочете, дали в магазини за авточасти ще има , защото ме съмнява в "крепежите" да има Благодаря

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Морги няма ли? :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то бива и да не ти дадат Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си бях купил накладки Remsa и въпросните болтове бяха в комплекта!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...