ADH-Honda 773 #1 Публикувано 12 Февруари, 2013 Искам да уточня още в началото: правя темата с цел не да мрънкам и да се само съжалявам и да търся "възмездие" или утеха (нямам нужда от такива неща), просто искам да предпазя колеги, да си имат едно на ум, с човек - авто морга, която влиза и в този форум. Става дума за Huligana който преди време имаше платена обява тук, в този форум, човека има профил и в продавалник.ком, ето ПРОФИЛЪТ МУ там, има обяви и в карс.бг и в мобиле.бг, ето данните му: скайп: ssp_e34, тези два телефона 0886 212883 и 0899 828193 Ситуацията е следната: търсех лайсни за вратите за Акорд 5-а ген. (англичанка), изрично търсех хубави, запазени лайсни без ръжда. Казах на човека какво търся, той каза че ги има всичките лайсни и са без ръжди на пръв поглед добри, но все пак трябва да се демонтират и тогава може да каже със сигурност какво и що. ОК, казах му да действа. В последствие се оказа, че лайсните не са 4, а само три (две от предните врати и от задните липсва дясната, т.е. от задните има само лявата). Помислих малко, понеже исках пълен комплект и от 4-те врати, но като се загледах, точно тази която той нямаше (задна дясна) моятоа беше добра и бях готов да преглътна, че няма да са всичките. Казах му да ги сваля и да ми каже какво е положението. Той ги свали и каза, че лайсните да добри и нямат ръжда, всичко точно, само 2 щипки бил счупил при демонтажа. Казах, че няма проблем това за щипките, важното е да нямат ръжда. Казах му да ги праща, като в последния момент го попитах (понеже освен този акорд има за части и няколко сивика 5-а ген) дали има една решетка за парното, която стои отгоре на таблото да духа на дясното стъкло (за сивик 5 става дума, понеже другата ми кола е такава и тази решетка при мен беше спукана, исках да я сменя), той като пич я даде подарък тази решетка, за което му благодаря. Лайсните също бяха на хубава цена (10лв бройката, т.е. 30лв три лайсни + подарък тази малка решетчица за въздуховод). До тук, всичко перфектно.... до следващия ден, докато отивам в Еконт. Имах преглед преди да платя, който използвах - с разпечатването на пакета (лайсните + репетката бяха увити изключително старателно със стреч фолио, поне с пет метра фолио бяха увити) установих освен две счупени щипки на всяка една от предните лайсни (за което в никакъв случай не възразявам, знаех за този проблем и бях наясно какво купувам) за съжаление се появи първи проблем - от задните лайсни той ми бе пратил дясна, а не лява. Първо разочарование . А реално цялата сделка която предприехме да правим, е защото той бе казал, че има задна ЛЯВА (която на мен ми е проблем), а се оказва, че има задна ДЯСНА. Т.е. пак няма да мога да си свърша работа. "Хубаво, здраве да е, ще я търся лявата от друго място" си казах и платих лайсните. Нямаше смисъл да се правя на идиот и да му ги връщам за това объркване, все пак човека ми бе пратил и решетката като бонус, платих лайсните и всичко точно. След като платих лайсните и започнах да ги оглеждам как да монтирам на колата, започнаха да излизат наяве и други "кофти" неща, които не съм видял в еконта, а именно ВТОРИ ПРОБЛЕМ - предна лява лайсна (т.е. на шофьорската врата) има ръжда Гадост, изрично над 5 пъти сигурно му повторих, че исках лайсните да нямат ръжда. Дефакто, отпада да не мога да демонтирам освен задна лява лайсна (защото просто такава няма, вместо лява ми е пратил дясна) и предна лява. Кофти. Като започнах да оглеждам още повече лайсните, понеже бяха (и все още са) мръсни, кални, започнах да виждам и ТРЕТИ ПРОБЛЕМ: всички лайсни и най-вече задна дясна (която както вече ви казах, трябваше да бъде задна ЛЯВА) са ужасно ожулени и със следи, забележки, все едно докато са били сложени на вратите тези лайсни, са влачени по земята - УЖАС Казано накратко, моите възражение са, че човека освен за двете счупени щипки не спомена за другите три проблема при тези лайсни, а именно: -вместо задна лява ми се праща задна дясна -на една от лайсните има ръжда -всички лайсни (и най-вече задната) са ужасно изпожулени Казах си, че просто няма смисъл да сменявам нищо, реално моите лайсни на колата макар, че са се надули от ръждата, те изглеждат по-добре от колкото тези три боклука които ми бе изпратил този човек. Свързах се с него, обясних му, че е "пропуснал" да ми спомене за тези три проблема, той каза, че щял да ми се компенсира при следващо пазаруване от него. Да, обаче аз (да чукна на дърво) в момента нямам нужда от други части за 3-те си Хонди и го попитах, дали го устройва да му върна лайсните, а той парите, като му предложих: вместо за 30лв (каквато цена той ми ги продаде, толкова бе наложения платеж по Еконт) да му ги изпратя за 20лв - хем като си плати куриера на връщане да не се набута излишно, хем и един вид показвам благодарност, че ми е пратил онази решетка за парно за Сивик. Дефактно, аз си бях поръчал за 37лв (30лв лайсните + 7 доставка) само решетката за парното, само нея ползвам и само от нея съм доволен какъв парадокс, а Основното което трябвашще да бъде не става за ху*, а подаръка е перфектен. Той обаче категорично отказа да се занимава с мен като се опита да излезе с номера, че той бил пратил хубави лайсни, ако имало ожулено и т.н. еконт били виновни (как Еконт ще са виновни, като той лично е бил увил или най-малкото служител на еконт пред него ги увива в ужасно много стреч фолио, което за да го бях скъсал ми бяха нужни 2 минути - правете сметка дали не бе жалено фолио). Дефакто си купих решетчица за парно за 37лв (това ограденото с червено на снимката): И имам три лайсни ожулени, оръфани (една от които с ръжда) да си ги бия в главата. Просто, не се доверявайте сляпо на този човек, не го щадете ако видите че действителността се разминава с казаното от него. ДА, имах преглед преди да платя в Еконт и още тогава видях, как е объркано (вместо задна лява е пратил задна дясна), но все още не бях видял другите проблеми (ожуленото и ръждивата лайсна) и понеже бе изпратил и решетката гратис... не исках да правя цигански работи и да му връщам пратката, исках да се изясним и говорим като мъже и да се разберем. Както вече казах, бях готов и за едва 20лв да му ги върна (с което автоматично горя с 17лв), но той дори и тогава отказа, не че е опрял ножа до кокала за 37 или за 17лв, въпроса е принципен - нещо което не ми трябва и няма да ползвам той да си го вземе, нали е моргаджия, да ги продава на друг тия лайсни. PS: отделно комуникацията между нас вървеше адски бавно. Искам да подчертая, че сме комуникирали с него в продавалник.ком (А НЕ В ТОЗИ ФОРУМ), веднъж каза "като ги сваля ще ти ги снимма", чакам го няколко дни за да каже "свалям ги", след още няколко дни "свалени са, добри са, само две счупени щипки има", нямах нерви да го карам да прави снимки, защото или трябваше да го чакам 1 седмица за тия снимки или така щеше да ги снима, че нищо да не се разбере от тях (просто се доверих и вярвах, че срещу мен стои сериозен човек с точна дума, а не дребен тарикат който спестява истината... за да изкара 30лв ), OK не съм му само аз на главата и тези лайсни. А му бях споменал, че го знам от този форум тук и че аз съм ADH-Honda, не съм се крил, не съм бил анонимен, очаквах това също да го накара да бъде точен (понеже преди време влизаше в този форум и имаше платена обява на хондите които има за части, от тази гледна точка), но уви. PSS: ако е нужно, ще направя снимки на лайсните да се видят в какво състояние са и ще предоставя цялята комуникация (до последната точка и запетая) която сме водили с този търговец. 6 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MonStarr 14 #2 Отговорено 12 Февруари, 2013 (Редактирано) Много жалко за случката колега. Аз лично имам неприятни наблюдения именно от този "търговец". Веднъж отидох до моргата, отношението беше отвратително. Той и още 2-3 човека се занимаваха очевидно с двигателя на колата на единия (някакво BMW). Трябваше да чакам поне 5мин и да вися докато някой ме забележи и ми обърне внимание. След това порови малко из останалите 1-2 хонди за частта, която ми трябваше, нищо не намери, каза "абе тук е някъде, мини по светло" и отиде да си ръчка пак двигателя. Аз го попитах "да ти оставя телефон, ако ги намериш да ми звъннеш", но нямаше отговор. Иначе имаше сума обяви, постоянно повдигаше темите и на края като отидеш, нищо няма. 2-3 хонди и стига толкова. Наистина внимавайте и имайте едно на ум преди да поръчвате нещо от там! Редактирано 12 Февруари, 2013 от MonStarr 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 987 #3 Отговорено 12 Февруари, 2013 (Редактирано) Като човек, който е пазарувал от него разни неща за мен и познати мога да кажа, че е малко странен но точен.Има пазарлък с човека и сам си решаваш дали да взимаш или не дадена част.Винаги до сега съм ходил там на място и не мога да се оплача от липса на внимание от него или момчетата които бачкат с него/за него.Все пак не сме жени, че да ни посрещат и изпращат и в крайна сметка е морга а не ресторант със сервитьори.Като никой не идва, ти отиваш да ги викнеш.Автора на темата да не забравя, че е имало опция да ги провери преди да ги плати и дори и при най-малкото съмнение е можел да ги откаже.Никой от тази морга не ми е личен приятел или дори познат.Споделям личното си мнение като клиент.Поздрави Редактирано 12 Февруари, 2013 от Mkilla 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADH-Honda 773 #4 Отговорено 12 Февруари, 2013 Автора на темата да не забравя, че е имало опция да ги провери преди да ги плати и дори и при най-малкото съмнение е можел да ги откаже...a продавача ако беше пич, точен и коректен можеше да каже, че освен двете счупени щипки, е объркал и от задните лайсни има дясна (а не лява), че в крайна сметка е видял, че една от лайсните има ръжда и че всички лайсни имат забележки от ожулване (по-скоро влачене по земята). Да, за е*ане съм си, че не му ги върнах още при прегледа, но не исках да бъда леке, защото пак казвам - оценявах жеста с подарената капачка (въздуховод), исках да платя, да разгледам по-обстойно (защото в 8:30 сутринта в Еконт, в офис който представлява бивш гараж на ДАП - огромен, тъмен, лошо осветен и с лудница от над 10 души около мен и всеки дава зор няма как за няколко минути да огледам всичко от-до) и тогава чак ако имам възражения, да се свържа с него и да решим какво има да решаваме. Исках да постъпя като пич (но явно, това е днешно време се смята за пут*енско). Ако му бях върнал пратката, аз щях да платя на Еконт и той също щеше да плати на Еконт - т.е. и аз и той се набутваме. А в крайна сметка, аз му предложих перфектен вариант за него - нещо което той ми е пратил за 30лв, аз да му го пратя за 20лв и да си поеме Еконта за връщането (които ще са 5 - 6лв), т.е. дори ако се беше съгласил да си му върна тия три лайсни, той нямаше да загуби пари, а дори напротив - щеше да е напред с 3 - 4лв, но той не пожела, почна да овърта, че едва ли не Еконт били виносни за ожулването (което са глупости, личи си че деругите са много отдавна - лайсните са мръсни и кални, така ми ги е пратил и в порите на надрасканото има кал и мръсотия от време оно). Ами за ръждата, за това че вместо задна лява ми пращаш задна дясна - И ЗА ТЯХ ЛИ ЕКОНТ СА ВИНОВНИ (МКИЛА не е насочено към теб този риторичен въпрос, насочен е към търговеца, ако чете). Аз щях да се набутам така с 17лв които съм готов да прелътна, сега съм с цели 37лв набутан. Не са ми проблем тия пари, изкарал съм ги до пладне дет се вика, не съм стотинкаджия, циция и кибритлия - НЕ !!! Просто ме е яд на такива кофти хора, още повече които успяват да влизат в този форум и да си правят парите на гърба на нас балъците (яд ме е, защото АЗ се чувствам като един от създателите на този форум). Просто ми е омръзнало от дребни тарикати, дадох му възможност да си оправим работите по начин, по който той няма да бъде ощетен от към пари, но той просто няма желание. 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #5 Отговорено 8 Март, 2013 Не знам защо има толкова хора живеещи на гърба на "балъците" (както се изрази), и какво подтиква такъв тип човек да си ляга с чисто съзнание нощем... Тези съзнателно некоректни търговци много добре знаят какво продават, и се чувстват задължени "да се пробват", използвайки умело отсрещната доверчивост, отнесени яко от фалшивата си вежливост... И понеже все пак не става дума за сериозна сума, разчитат, че човека на който съзнателно за загубили времето, и взели уж незначителната сума пари - няма да се занимава... Бинго! Та така дневно може да се препечелва сериозно ! Моят опит като "балък" е не само с употребявани автомобилни части (включително и от потребители търговци в този форум), а и с електронни компоненти, части за лаптопи, пращани уж за по-евтино с пощенска пратка,които естествено работят перфектно, и са изпратени ПО МОДЕЛ, сериен номер и др.., но действителността в деня на доставката и монтажа е друга, и се почват познатите разправии... Не можем да преценим всичко само с някакъв си бегъл оглед! Някак е тъпо да пиша частни истории, няма нужда, но наблюдавам такъв похват за печелене на пари за части в по-ниския ценови диапазон, който на всичкото отгоре работи като добре смазана машина, ако потребителя не прави нищо, понеже "за 5 лева не си струва нервите и времето..." Не го пиша като съвет (не е и моя работа), но съм стигал и до тръбене на различни места за конкретен индивид, та поне се осъзнае, че този му похват за печалба може да му причини и сериозни загуби, и че неговата визия за рай няма да трае вечно... 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове