jorkata dinev 5 #1 Публикувано 31 Януари, 2013 Здравейте!От скоро съм собственик на ЦРВ и имам следният въпрос: - Хонда ЦРВ, 1999 г., има ли индикатор за отворени врати?.... останах с впечатлението че има, а на моята или няма или не свети:(/> Така и така съм започнал да пиша, да си задам и следващия въпрос: Колата ми я продадоха с два ключа и едно дистанционно за отключване на вратите, но при отключване или заключване не винаги се заключва шофьорската врата - продавача каза, че може би копчето заяжда и затова не се е заключвала или отключвала, щяло да се раздвижи. Ходих при някакъв техник на аларми и той каза че дистанционното за вратите не излъчвал никакъв сигнал!!. Това според мен не може да е вярно защото другите врати се заключват и отключват. Отделно копчето за отключване на багажника не винаги работи - понякога го отключва понякога не! За ново дистанционно няма да питам, защото някъде бях чел, че почти не се намира. Има ли някакъв вариант да се почисти "предавателя" за отключването на вратите? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #2 Отговорено 31 Януари, 2013 (Редактирано) Има, даже два индикатора трябва да има. Един за 4-те пътнически врати, и един за багажника. На всичките 5 врати има бутончета, които включват индикаторите и съответния плафон, в купето, и в багажника.Ако не отключва само шофьорската врата, търси проблема в нейната машинка (моторче).Ако дистанционното не излъчва сигнал, варианти много. Смяна на батерия, почистване на бутончетата, или подмяната им с нови (от прецизен електричар). В краен случай - евтина аларма, с дистанционно. Понеже не знам, дали имаш, и къде се намира чипа за разпознаване на ключа/дистанционното, трябва да го запазиш, или да ти вградят и програмират нов.Къде се намира бутона за отключване на багажника?!Ако е в шофьорската врата, причината да не сработват отключванията на вратата и багажника може да е една - кабел в снопа от вратата до купето. Ако бутонът за багажника е на таблото - не знам! Редактирано 31 Януари, 2013 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #3 Отговорено 31 Януари, 2013 Така :Относно индикатора трябва да погледнеш таблото / или да се видим пак и да си с колата / и да видиш кое от двете е .А относно заключването - имаш 2 ключа и едно дистанционно . Отиваш и си слагаш една аларма . А за шофьорската врата - машинката е 5 или 10лв . Моята горя лятото и се смени . А може и само от раздвижване да има нужда . Доктора ще каже , като я прегледа Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MIMO74 11 #4 Отговорено 31 Януари, 2013 При мен има индикация за отворен багажник или преден капак, но за вратите няма, има място за лампа, но няма лампа, а на платката отзад на таблото липсва един диод, който трябва да се сложи и да се вземе сигнал за отворена врата за да се направи индикацията. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jorkata dinev 5 #5 Отговорено 31 Януари, 2013 Има, даже два индикатора трябва да има. Един за 4-те пътнически врати, и един за багажника. На всичките 5 врати има бутончета, които включват индикаторите и съответния плафон, в купето, и в багажника.Ако не отключва само шофьорската врата, търси проблема в нейната машинка (моторче).Ако дистанционното не излъчва сигнал, варианти много. Смяна на батерия, почистване на бутончетата, или подмяната им с нови (от прецизен електричар). В краен случай - евтина аларма, с дистанционно. Понеже не знам, дали имаш, и къде се намира чипа за разпознаване на ключа/дистанционното, трябва да го запазиш, или да ти вградят и програмират нов.Къде се намира бутона за отключване на багажника?!Ако е в шофьорската врата, причината да не сработват отключванията на вратата и багажника може да е една - кабел в снопа от вратата до купето. Ако бутонът за багажника е на таблото - не знам!Не съм се изразил правилно, става въпрос за бутона на дистонционното, то е с три копчета от които едното е за отключване на багажника. Не става въпрос за копчето което се намира в купето под волана.....може би всичко идва от самото дистонционно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1845 #6 Отговорено 31 Януари, 2013 Тоя третия бутон на дистанционното /ако е оргинално/ ,би трябвало да е за отваряне, само на стъклото на петата врата /демек багажника/!Пробвай от по-близко разстояние до самото стъкло! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koko__2002 32 #7 Отговорено 31 Януари, 2013 Колега при мен има само една индикация на таблото и тя е за отворен багажник. Но при монтажа на алармата момчето което ми я монтира ми каза че без да иска ми е направил една екстра (сега която и врата да се отвори и ми светва лампата на таблото) при свързването на оригиналния модула за централно заключване и новата аларма се е получила тая екстра. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове