kazadores 59 #1 Публикувано 12 Януари, 2013 (Редактирано) Здравейте колеги,реших да си ъпгрейдна малко изпускателната система.Моторът е Д16З6 и съм се спрял на конфигурация от: колектор 4-2-1,тръби на 55мм външно,2 резонатора и крайно полупроходно гърне.Питането ми е относно колектора.Знае ли някой от къде може да се поръча малко по-качествен колектор от масовите "китайки" и ако някой е поръчвал такова животно да сподели име на марка,цена,сайт за поръчка и всякаква полезна информация (ефект)... Виждал съм с очите си китайски колектор от масовите,който беше с остри ръбове вътре,на които може човек да се пореже,несходими тръби и едно гадно покритие,което за нула време пада и става ужасен на вид.Не предвиждам използването на термолента,така че и видът на тръбите е от значение.До колкото знам китайските се делят на няколко класа на изработка и ме интересува да се сдобия с колектор така да се каже "най-скъпия от евтините",тъй като DC Sports вече отиват в друга ценова област.Не искам да се опаря от Ибей,защото там всички са еднакви и мисля,че са от тези,които вървят тук по около 200 лв.(от ниския клас).Надявам се някой ще може да помогне.Благодаря предварително и поздрави. :)/>ПС:Разбира се,ако някой продава такъв колектор,нека ми драсне на лични Редактирано 12 Януари, 2013 от kazadores Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Milchik 21 #2 Отговорено 24 Януари, 2013 Миля ,че няма колектор който да не му изгори покритието с времето.Що се отнася до ефекта на самия колектор при мен беше точно 4 коня. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLEIN MONO 148 #3 Отговорено 24 Януари, 2013 Ще кажа, че има китайки и китайки, моя колектор е и-гейски, доста добра изработка, неръждавейка 1,5мм, фланци, заварки всичко е доста кадърно направено, отвътре няма провар, остри ръбове и тем подобни, вече три години го бие здраво огъня, все по-хубав става 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ростислав 86 #4 Отговорено 24 Януари, 2013 Аз сум за а9-ковия изпускател. По-евтин и по-здрав, а върши същата работа като китайския. 3 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kazadores 59 #5 Отговорено 25 Януари, 2013 Затова питам за мнения относно вървежа.Ако няма да се усети кой знае каква разлика с друг колектор,да си карам заводския и да сменя само тръбите и гърнетата с по-проходни Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JDM.BG 754 #6 Отговорено 25 Януари, 2013 (Редактирано) дори само спортен 4-2-1 да сложиш ще усетиш разлика макар и минимална. Стоковите не струват. Най-добре колектор с генерацийк... Все пак караме малолитражки атмосферки, не очаквайте чудеса с тунинг по за 200-300лв .... Редактирано 25 Януари, 2013 от Sako Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dufosvti2 303 #7 Отговорено 25 Януари, 2013 Ако от един спортен колектор се вадят 4-5 коня,е добре според мен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #8 Отговорено 25 Януари, 2013 Всяка кола с един и същ колектор ще изкара различна мощност. Нещата са навързани.. Друг е въпроса с желанията от минимален бюджет. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kazadores 59 #9 Отговорено 25 Януари, 2013 Попринцип не бих жалил средства,защото искам да направя качествена генерация.Намерил съм много добър майстор,който даже може да ми направи колектор,доста по-добър от китайките,но пък ще струва на цената на DC Sport и затова все още се чудя дали да започна на първо време от тръбите и гърнетата и по-натам колектор или да изчакам и да действам всичко накуп. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ростислав 86 #10 Отговорено 25 Януари, 2013 Слагай а9-ков колектор и генерация на 55мм..пре достатъчно ще ти е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Бобито 29 #11 Отговорено 25 Януари, 2013 Колектора от А9 не е ли 4-1 и дали ще пасне на Z9? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ростислав 86 #12 Отговорено 25 Януари, 2013 Не, 4-2-1 е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #13 Отговорено 25 Януари, 2013 То и на Д16з6 е 4-2-1 . Обаче от двувалка / д16а9 / освен липсата на отвора на сондата пасва на място , но има разлика портовете и не върши работа !!! Лично Хондю ми го каза преди време .Колегата добре се е насочил към "спортен" 4-2-1 . Сега само му остава да види кои марки са качествени и каква генерация да пусне . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kazadores 59 #14 Отговорено 26 Януари, 2013 Като се абстрахираме от разликата при портовете (предполагам фланеца е друг) и липсата на отвор за сондата,колекторите от А9 и Z6/Z9 не са ли еднакви като диаметър? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLEIN MONO 148 #15 Отговорено 26 Януари, 2013 Няма разлика в портовете, всички изпускателни колектори от д-серии са взаимозаменяеми! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rulemaker 130 #16 Отговорено 26 Януари, 2013 има голяма разлика в портовете между едновалови и двувалови д серии, освен това се разминават с малко, ако някой не вярва може да пита hondю или да провери сам, вместо да пише колкото да каже нещо. а9 колектор не ти трябва и няма да има по-различен ефект от з6/7/9. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Milchik 21 #17 Отговорено 27 Януари, 2013 Колега,аз бях със стоков 4-2-1 и генерация на 57мм сложих спортен и колата тръгна добре,стана по тиха няма го това задържане(напрежение) като при стоковия.Съвета ми е слагай някакъв е-бейски без да му мислиш много. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLEIN MONO 148 #18 Отговорено 28 Януари, 2013 Колега Станислав, дай снимки как се разминават портовете, че аз колкото съм гледал няма разминаване! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rulemaker 130 #19 Отговорено 28 Януари, 2013 Снимки немога да ти дам, вземи по една гарнитурка за всмукател и изпускател за едовалова д-серия и го наложи на твойта двувалка, за по-лесен начин не се сещам в момента. Ако имаш номера или фейсбука на hondю може да се свържеш с него да ти обясни по-подробно за разликите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ростислав 86 #20 Отговорено 29 Януари, 2013 (Редактирано) Аз съм сигурен, че от д16з5 става без проблем и разминаване на д15б2. И стига с тези китайски боклуци, да не забравяме от къде изгрява слънцето....П.П. Като се замисля съм слагал от д16з5 и на д15з1 Редактирано 29 Януари, 2013 от Ростислав 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Нимрод 265 #21 Отговорено 31 Януари, 2013 Качеството идва на съответната цена Жорка Ако ти се дават кинти колкото за още един сивик за хубав колектор то аз лично бих те насочил към:http://bisimoto.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=5_9_103_105_107&products_id=365&zenid=gj509i695cm1766ncgs5aet6j2Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
EmZvr 225 #22 Отговорено 31 Януари, 2013 Дори най-евтините ибейски си заслужават, за стоков забрави. Вече за по-хубав на добра цена, трудно. Аз навремето търсех и накрая си взех на Twister от колегата alex gti. До колкото разбрах обаче няма да внасят повече. Дали е туистър наистина съмнява ме, в нета няма такова животно. Но пък ми изглежда една идея по-добре от ибейски и e едно цяло, не е на две части. Може да му пуснеш едно ЛС за всеки случай, за 300лв беше моя :)/> Ето и една графика на D16Y7. Червеното е стоков изпускател от D16Z6, синьото ибейски за 100 долара. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kazadores 59 #23 Отговорено 31 Януари, 2013 Да и аз гледах тези на Туистър и ми се видяха по-хубави от масовите китайски.Ще потърся колегата,въпреки че отдавна не е влизал във форума.Колкото до бисимото-то това е най-добрия колектор за Д серия,но за жалост наистина струва колкото цяла кола. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ARMAVEL 136 #24 Отговорено 13 Февруари, 2013 Извинявам се на колегата ,че ще питам в темата му,но за тези гърнета Twister доста добри отзиви чувам.Гледам и колектори произвеждат,та въпроса ми е имат ли сайт в който да резгледам,представителство в България или поне в някой сайт за части който да ги предлага? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #25 Отговорено 14 Февруари, 2013 Предлагат ги ЕмКомплект - http://store.emk-33.com Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ARMAVEL 136 #26 Отговорено 14 Февруари, 2013 Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smoky 18 #27 Отговорено 25 Февруари, 2013 Колко метра термолента отива за един спортен колектор? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #28 Отговорено 25 Февруари, 2013 Между 15 и 40. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове