горан81 0 #1 Публикувано 26 Декември, 2012 Здравейте колеги,изгоря, ми нагревателя на шофьорската /дясна/ седалка на ЦРВ 2003г. Установих го когато ходих на тапицер да ми зашие седалката, че се беше скъсала по шева и видях, че има оголени реотани, които за малко да ме подпалят. Става въпрос само за нагревателя на седалката, този на облегалката, надявам се е здрав. Въпроса ми е от къде евентуално мога да си намеря нагревател, стават ли нагревателите от седалките на други модели? Ако ви идва нещо на ум подсказвайте. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2246 #2 Отговорено 27 Декември, 2012 Не ти отговарям на въпроса,но трудно ще се подпалят,даже да опрат.Нагревателите са маломощни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1856 #3 Отговорено 27 Декември, 2012 Как видя ,че това са реотани?Щото на СРВ-то ,нагревателите са майче тип ампули!Да не сте гледали самото окабеляване на седалките?Иначе нов нагревател е от порядъка на 700-800лв. ако не бъркам! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
горан81 0 #4 Отговорено 27 Декември, 2012 Не знам колко са маломощни, но там където беше оголен самия реотан дунапрена на седалката беше разтопен и обгорял. Самия реотан представлява парче плат с вградени в него жици /най - грубо казано/. В моя случай просто жичките бяха прокъсали плата и се бяха оголили и при допира си с дунапрена на седалката са го обгорили и е било въпрос на време да се прекъснат, а от там вече не се знае какво може да стане. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
milen petrov 0 #5 Отговорено 7 Юни, 2015 А моите въобще не са тръгвали да работят. Като натисна бутоните на таблото, даже и лампичките не светват. Проверявах предпазители, връзки по кабелите и т. н. -НИЩО! (ЦРВ 2005 г). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Prelude98 68 #6 Отговорено 8 Юни, 2015 Колега, не се занимавай с тая "екстра", не виждам за какво ти е!? Да ти се нагряват топките не е много здравословно, не знаеш ли, че не случайно са отделени от тялото за да се поддържа по-ниска температура в тях, иначе не функционират нормално Това в кръга на майтапа, но майтап, майтап ама във всеки майтап има голяма доза истина така че ако искаш търси реотани, твоя си работа, ама според мен не случайно са изгоряли... явно ЦРВ-то не ти мисли лошото Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
milen petrov 0 #7 Отговорено 8 Юни, 2015 Може и така да е, но ... със сигурност пак ще го ровна . Благодаря все пак! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rainoff 4 #8 Отговорено 20 Юни, 2015 При мен също на лявата седалка беше прекъснат реотана. Просто го съединих и изолирах и заработи. Не минава точно от където е минавал преди, но това няма такова значение.. Съедини си го и ще заработи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове