Jump to content
DIVALDOO

Трудно влизане на скорости

Recommended Posts

Колата е сивик 5 ген с Двигател д16а8 с скоростна кутия от д13б2 .Проблема е че много трудно ми влизат скоростите ( 1 -2 ) а днеска забелязах че когато колата се движи скоростите влизат много по лесно ,спра ли напълно първа и втора нямат влизане .Някои ако има идея от какво може да бъде

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай с ново масло,иначе и аз съм така,за задна и първа първо през втора минавам,но не съм сменявал масло.Ще го направя след време,въпреки че не вярвам да се оправи,но да не стане по-зле.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И кат го смени нищо ! Мале кат ги заправите такива сетъпи се кефа .А8цата кара ебати кутията тая с д13ка не че е яд ма на повече зор не държи. Проблема не ти е ни в масло ни в синхрони а в избирача /муфата / ;)/>

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И кат го смени нищо ! Мале кат ги заправите такива сетъпи се кефа .А8цата кара ебати кутията тая с д13ка не че е яд ма на повече зор не държи. Проблема не ти е ни в масло ни в синхрони а в избирача /муфата / ;)/>/>/>

Това за муфата и за мене ли се отнася,и ремонтира ли се успешно? Редактирано от kvd74

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ремонтира се лесно с здрава такава , с отваряне на кутията . Ако е масло другите що влизат .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако е възможно снимка на въпросната муфа защото питах маистора които ми ремонтира колата за тоя избирач (муфа ) и тои ми каза да му покажа снимка защото не знаел за какво става на въпрос и ако някои има такава ще съм му мн благодарен .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не че нещо ма как ще я оправи кат незнае кое какво е .Пиша от тела и ми е бавен нета ма след малко щи пусна снимка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох докато кача снимка от тоя телефон ще стане утре :D С две думи тва което включва 1ва задна и 3та .сиреч е на първата вилка от доло на горе .Щом е д13ка е с20 кутия .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата е сивик 5 ген с Двигател д16а8 с скоростна кутия от д13б2 .Проблема е че много трудно ми влизат скоростите ( 1 -2 ) а днеска забелязах че когато колата се движи скоростите влизат много по лесно ,спра ли напълно първа и втора нямат влизане .Някои ако има идея от какво може да бъде

Аз първо бих те посъветвал да си погледнеш помпата на съединителя тая на педала дали не е текнала. А задна как включва?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЗАДНА СИ влиза, някои път само се инати ама това се случва рядко няма нищо общо влизането на първа и втора

Редактирано от DIVALDOO

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен на на англишманката се оправи проблема със смяна на масло. Или поне беше. Сега пак го има малко, че съединителя почва да отива. Като е изгасена е перфе, като стопли пак, но го усещам, че и той ми прави малко мизерий.А и още нещо- на мен ми бяха разбити и тампоните по щангите м/у лоста и скоростите и лоста ми играеше като е на скорост- намерих си здрави и като беше топло- заспа. От Бултрако ми обясниха, че като е студено навън няма как да включва мазно, преди да загрее мотора. А задна си е хронично такава...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А другите как влизат лесно ли? Друго за което се сещам е втулки на лоста ама не вярвам да е това. Или синхронизаторите на тия две скорости ако другите си влизат нормално. А от 3-та като върнеш на 2-ра как е? Оп барсито ме е изпреварил за лоста ;)

Редактирано от krasimir_01

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първата предавка има ли синхронизатор, Красо?!? :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен,на място,като натисна съединителя първото включване на скорост е трудно,и докато го държа натиснат така всички скорости влизат идеално,пусна ли го и натисна отново,и се повтаря всичко.В движение няма никакви проблеми.Какво мислите за това,дайте да избистрим проблема,заговори се за муфи и синхронизатори?
ПП Себулба,казвай какво имаш в предвид с въпроса си.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай с ново масло,иначе и аз съм така,за задна и първа първо през втора минавам,но не съм сменявал масло.Ще го направя след време,въпреки че не вярвам да се оправи,но да не стане по-зле.

Смени маслото и няма да стане по-зле!Иначе ФенаБГ е писал, но защо изключва проблем със съединителя!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 месеца долях масло на кутията 10в40 а него смених цялото защо то съм решил да си купя кутия от д16з6 защото почетох няколко теми и се убедих че ще е по добрия вариант а и доста хора ми го казаха .Ама това ще стане чак като свърши зимата наи вероятно .А след празниците ще смъкнем кутията да видим да я ремонтираме разбира се ако това не е свързано с много пари ,ще запозная маистора с съветите които сте ми дали за което съм много благодарен на всички че се отзоваха така бързо .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...