DIVALDOO 68 #1 Публикувано 13 Декември, 2012 Колата е сивик 5 ген с Двигател д16а8 с скоростна кутия от д13б2 .Проблема е че много трудно ми влизат скоростите ( 1 -2 ) а днеска забелязах че когато колата се движи скоростите влизат много по лесно ,спра ли напълно първа и втора нямат влизане .Някои ако има идея от какво може да бъде Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #2 Отговорено 13 Декември, 2012 Пробвай с ново масло,иначе и аз съм така,за задна и първа първо през втора минавам,но не съм сменявал масло.Ще го направя след време,въпреки че не вярвам да се оправи,но да не стане по-зле. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #3 Отговорено 13 Декември, 2012 И кат го смени нищо ! Мале кат ги заправите такива сетъпи се кефа .А8цата кара ебати кутията тая с д13ка не че е яд ма на повече зор не държи. Проблема не ти е ни в масло ни в синхрони а в избирача /муфата / ;)/> Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #4 Отговорено 13 Декември, 2012 (Редактирано) И кат го смени нищо ! Мале кат ги заправите такива сетъпи се кефа .А8цата кара ебати кутията тая с д13ка не че е яд ма на повече зор не държи. Проблема не ти е ни в масло ни в синхрони а в избирача /муфата / ;)/>/>/>Това за муфата и за мене ли се отнася,и ремонтира ли се успешно? Редактирано 13 Декември, 2012 от kvd74 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #5 Отговорено 13 Декември, 2012 ремонтира се лесно с здрава такава , с отваряне на кутията . Ако е масло другите що влизат . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DIVALDOO 68 #6 Отговорено 15 Декември, 2012 ако е възможно снимка на въпросната муфа защото питах маистора които ми ремонтира колата за тоя избирач (муфа ) и тои ми каза да му покажа снимка защото не знаел за какво става на въпрос и ако някои има такава ще съм му мн благодарен . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #7 Отговорено 15 Декември, 2012 Не че нещо ма как ще я оправи кат незнае кое какво е .Пиша от тела и ми е бавен нета ма след малко щи пусна снимка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #8 Отговорено 15 Декември, 2012 Ох докато кача снимка от тоя телефон ще стане утре С две думи тва което включва 1ва задна и 3та .сиреч е на първата вилка от доло на горе .Щом е д13ка е с20 кутия . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #9 Отговорено 16 Декември, 2012 Колата е сивик 5 ген с Двигател д16а8 с скоростна кутия от д13б2 .Проблема е че много трудно ми влизат скоростите ( 1 -2 ) а днеска забелязах че когато колата се движи скоростите влизат много по лесно ,спра ли напълно първа и втора нямат влизане .Някои ако има идея от какво може да бъдеАз първо бих те посъветвал да си погледнеш помпата на съединителя тая на педала дали не е текнала. А задна как включва? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DIVALDOO 68 #10 Отговорено 17 Декември, 2012 (Редактирано) ЗАДНА СИ влиза, някои път само се инати ама това се случва рядко няма нищо общо влизането на първа и втора Редактирано 17 Декември, 2012 от DIVALDOO Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #11 Отговорено 17 Декември, 2012 При мен на на англишманката се оправи проблема със смяна на масло. Или поне беше. Сега пак го има малко, че съединителя почва да отива. Като е изгасена е перфе, като стопли пак, но го усещам, че и той ми прави малко мизерий.А и още нещо- на мен ми бяха разбити и тампоните по щангите м/у лоста и скоростите и лоста ми играеше като е на скорост- намерих си здрави и като беше топло- заспа. От Бултрако ми обясниха, че като е студено навън няма как да включва мазно, преди да загрее мотора. А задна си е хронично такава... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #12 Отговорено 17 Декември, 2012 (Редактирано) А другите как влизат лесно ли? Друго за което се сещам е втулки на лоста ама не вярвам да е това. Или синхронизаторите на тия две скорости ако другите си влизат нормално. А от 3-та като върнеш на 2-ра как е? Оп барсито ме е изпреварил за лоста Редактирано 17 Декември, 2012 от krasimir_01 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #13 Отговорено 17 Декември, 2012 Първата предавка има ли синхронизатор, Красо?!? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #14 Отговорено 18 Декември, 2012 При мен,на място,като натисна съединителя първото включване на скорост е трудно,и докато го държа натиснат така всички скорости влизат идеално,пусна ли го и натисна отново,и се повтаря всичко.В движение няма никакви проблеми.Какво мислите за това,дайте да избистрим проблема,заговори се за муфи и синхронизатори? ПП Себулба,казвай какво имаш в предвид с въпроса си. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #15 Отговорено 19 Декември, 2012 Пробвай с ново масло,иначе и аз съм така,за задна и първа първо през втора минавам,но не съм сменявал масло.Ще го направя след време,въпреки че не вярвам да се оправи,но да не стане по-зле.Смени маслото и няма да стане по-зле!Иначе ФенаБГ е писал, но защо изключва проблем със съединителя! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DIVALDOO 68 #16 Отговорено 19 Декември, 2012 Преди 2 месеца долях масло на кутията 10в40 а него смених цялото защо то съм решил да си купя кутия от д16з6 защото почетох няколко теми и се убедих че ще е по добрия вариант а и доста хора ми го казаха .Ама това ще стане чак като свърши зимата наи вероятно .А след празниците ще смъкнем кутията да видим да я ремонтираме разбира се ако това не е свързано с много пари ,ще запозная маистора с съветите които сте ми дали за което съм много благодарен на всички че се отзоваха така бързо . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове