Jump to content
Guest lookcho

Ie Vs. Firefox Vs Opera

IEvs.FFvs.Opera  

159 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

...аз съм с Морзилата в началото бях с IE ама ме патнаха на 2 пъти вируси и един приятел ми препоръча Firefox ползвам я без да имам антивирусна програма от няколко години и няма проблем.....засега :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

един глас от мене за IE7 ! ползвал съм ги всичките, не знам дали говорим за зле настроени системи или за нещо друго, обаче скоростта която я имам с IE7 не може да я постигне ния версия на мозила. иначе имам я и мозилата инсталирана, тя е единственото което остана от всичките неща които съм тествал, но все пак е доста далеч от експлорера :) аз обичам като седна на машината и да отварям всичко навсякъде без нещо да не ми се зарежда и да трябва да търся друг браузър. а download-ите на мозилата така ме дразнят че няма да ги коментирам. тука като гледам има бая мнения от сорта на "мозилата е върха", а защо не става ясно. искам от някой от привържаниците на тоя браузър да ми дадат поне един смислен пример за какво е по-добра мозила от IE7 (подчертавам IE7, не някакъв от преди христа, защото сме 2008-ма все пак). с нетърпение чакам смислени доводи :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми аз имам наблюдения само с Ubuntu, ама щом казваш, още по добре! Значи Опера = Хонда = Нокиа и тн. :D

Това не го разбрах много... аз ползвам Убунту с Opera и Firefox, както и ползвам Opera и firefox под Windows. Просто така идват нещата че съм принуден да ползвам и двата браузъра и под двете ОС. От тези наблюдения мога да кажа че Операта си е номер 1 навсякъде (за мен). Иначе наскоро си купих Нокия Е51 :) И карам Хонда Прелюд :D Гъзар от всякъде :D
Имах предвид, че Убунту-то е user friendly Linux и не съм пробвал по сложните дистрибуции, като Fedora на пример. Иначе браво за Е51-то, страшен телефон е на много добра цена, за прелюда няма да говоря, тъй като на друга хонда скоро няма да се кача, ама стига офф топици. На хората им дотегна, дай да си гласуваме и после "drive to go" с прелюда,а? Другото са празни приказки :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Още малко споделен челен опит от заниманията ми с прекрасните всеподдържащи браузъри:Имам си няколко css стила, които задават бекграунд картинка на дадени блокове, без картинката да се повтаря (т.е. background-repeat: no-repeat). Всичко е чудесно, но при Опера поради незнайна причина, при първите два блока картинката продължава да се повтаря, а при следващите няма проблем. Стиловете са абсолютно идентични, само със сменено урл на картинката. Чудих се какво да правя, пробвах какво ли не, реших да ъпгрейдна операта с чисто новата версия 9.5, но проблемът си седи същият. Добавям го тва към все по-мащабния списък със странности на любимите на народа шарени браузъри. :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Maxthon - това е моят избор още от когато се казваше MyIE2, ако не се лъжа ползвам този браузър от около 5 години и за сега не мисля да го сменявам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Maxthon - това е моят избор още от когато се казваше MyIE2, ако не се лъжа ползвам този браузър от около 5 години и за сега не мисля да го сменявам.

и на мен ми харева maxthon но Firefox 3 кърти :lol: добавки колкото искаш и закакво ли не , IE не разполага с такива екстри.С колеги проведохме тест за така наречен "performance" пуснахме 60 IE-та без начална страница на Athlon X2+2GB ram+Win XP - следователно удари 1500MB памет заета , след това пуснахме Firefox на Pentium 4+512MB ram+ Linux - и познайте 480MB системна памет + малко отгоре от виртуалната , спирам да говорим за IE

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този последният експеримент е много хубав, ама що не пробвате друго:Направи си quicklaunch икони на IE7 и на FF (2 или 3 - нз). В едната ръка хронометър, а другата на мишката. Засечи времето за зареждане на IE-то и после това на Fox-a :lol: На мен този показател ми е 10000 пъти по интересен от това колко РАМ ядат 60 от единия и 60 от другия. Аз ползвам максимум 3-4, всеки с табове.Като "хобаджия" девелопер имам една молба към вас, а тя е ако някой от вас ползва IE6, то моля ви разкарайте го! Ако ли не в най-скоро време голяма част от сайтовете ще ви изглеждат гадно. Нито интерпретира правилно DIV таговете, нито разбира от трансперанси на PNG формата. За JavaScript няма да говорим... Относно Опера, странното е, че единствен той покри Acid 2 теста, а сега за новата опера чух, че е най-напред с резултата от Acid 3 теста. Но все пак нещата през нея изглеждат някак си грозновато?! :o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MissCaprice
Отговорено (Редактирано)

И аз си дръпнах Firefox 3 :lol:Харесва ми :o

Редактирано от MissCaprice

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на бас че Опера е по бърза и от Файрфокс ;) , Опера има още повече скинове ;) и най=накрая супер удобна е.....няма ги тея глупости 100 часа да се луташ за да отвориш нов таб....направо един клик и имаш нов таб,Фаворитес могат да седят за постоянно а не да кликам наляво и надясно за да стигна до тях.......и още едно нещо ;) има "Speed Dial" просто казано....отварям опера натискам 1 и се отваря форума ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на бас че Опера е по бърза и от Файрфокс ;) , Опера има още повече скинове ;) и най=накрая супер удобна е.....няма ги тея глупости 100 часа да се луташ за да отвориш нов таб....направо един клик и имаш нов таб,Фаворитес могат да седят за постоянно а не да кликам наляво и надясно за да стигна до тях.......и още едно нещо ;) има "Speed Dial" просто казано....отварям опера натискам 1 и се отваря форума ;)

Така като гледам какво си написал си личи, че не си особено запознат с FireFox ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено не е запознат. Всичките тези неща стават спокойно на лисицата. 3-то ми харесва за сега. Не изглежда да са окепезили нищо.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да, в лисицата вече има плугни, които копират всеки feature на опера ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да, в лисицата вече има плугни, които копират всеки feature на опера ;)

И това е нещо лошо може би? Сигурен съм че не всяка идея на Опера е първоначална и се съмнявам да не са взаимствали. Нали така софтуерите стават по-добри?Всеки ползва нещо което харесва и си има причини за това, не е нужно да го обръщате на сляпа фенщина ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да, в лисицата вече има плугни, които копират всеки feature на опера :unsure:

На всички обаче ни е известно какво става с FF когато го натъпчеш с плъгини. ;):)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено Мозилата е по-добра ....но аз я мразяяяяя.... и за това си ползвам IE7

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дидко, като говорим за скорост , пробвай го това новото ФФ :unsure:аз снощи най-накрая успях да го сваля и за да го пусна ми каза да си затворя работещия ФФ ... ама 20-30 таба отворени и после де ще ги търся , та за да не записвам сесия отидох и си го убих от пътуващата менажерия за задачи и пътйпм гледам - заето 204МБ ... инсталирах 3-ката директно и я пуснах и тя си ме пита и пусна всичко което беше отворено и преди, както си му е реда и тръгна доооста по-бързо от колкото си мислех че е възможно да се случи с какъвто и да е браузър на моя компютър ... ама странно отивам пак до менажерията да погледна и кво да видя заето 84МБ ... викам добре , може да не е заредила всичко до край или половината неща да ги пази за черни дни извън паметта и за целта се разходих по табовете яко с много кликове за малко време ... и наистина се оказах прав скочи на 100МБредакциика: застанах както каза с хронометъра в ръка и засякох следното от 0 до заредени страници , 28 таба като няма два еднакви или от един и същ сървър (проверено) , има флаш, джава скрипт, и всички видове изгъзици които искате + трябваше да кликна на "възстанови сесията" което също влиза в това време = 8смашината е бартън 2600+ ( не пипан ) с 1Г рам на XPpro със SATA диск ... колко по-бързо ти трябва от това ?П.П. може да се сължи на тов че не е първи старт за това ще рестартирам няколко пъти за да повторя упражнението и да направя някаква статистика , но първото тръгване не беше по-бавно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да, в лисицата вече има плугни, които копират всеки feature на опера :unsure:

И това е нещо лошо може би? Сигурен съм че не всяка идея на Опера е първоначална и се съмнявам да не са взаимствали. Нали така софтуерите стават по-добри?Всеки ползва нещо което харесва и си има причини за това, не е нужно да го обръщате на сляпа фенщина :)
Пробвал съм се няколко пъти да свиквам с ФФ + mouse gestures и speed dial, щото не без тях не мога - еми дървена ми стои. Нескопосано копие. Лично мое убеждение.Ползвам опера от версия 5 или 6 насам (не помня вече) защото беше много по-сигурен от тогавашния ИЕ, а другите бяха хептен назад откъм възможности.Остана си ми като еталон за браузър.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Big Blonde Wolf си го каза,ФФ може да ги има всички тези опции,но се занимаваш с плъгини....докато Операта има повечето плъгини като СТАНДАРТ :oops:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не съм убеден че при операта всичко е включено по условие - в противен случай или ще е много преттрупана и тежка или възможностите са прекалено малко за да се споменават ... ако на един ФФ му сложиш всичко налично на пазара ще се получи циганска каручка върху коледна елха ... а при положение, че в опера трябва да отидеш и да си активираш добавката , не виждам каква е разликата с ФФ - пак отиваш в менюто и казваш искам това, това и това - и то ги сваля и инсталира ...всъщност какво ще ползвате е въпрос на избор - аз лично няма нищо против опера ( само срещу прехваления боклук ИЕ ) или сафари ... не за това вдигнах темата , а за да спомена че излезе 3-ката която до момента по мое наблюдене е много напред от предходната версия :P, така че спрете да спорите за глупости и ако ще си я слагате слагайте я :PП.П. между другото :) статистиката все-още е на страната на по-добрия браузър :oops:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сори за Офф топика, но по отношение на статистиката както каза рекламата на ФФ е много голяма! Пък ИЕ се използва защото искаш не искаш го имаш на Windowsa и хората който не разбират си го използват пък това е доста сериозен процент от хорато който ползват компютри! П.С. колко от гласувалите ще можат да изредат по 3 предимства на единия пред другия? Малко и то защо защото са толко малко не достатаците и на Операта и на ФФ че почти ги няма! Ако си разбираш от това което правиш можеш да си направиш така браузера че въобще да нямаш проблеми! Всичко останало е въпрос на избор! Поне аз бих казал че в тоя спор има предпочитания не конкуренция и Операта и ФФ са на ниво!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

лично аз съм имал доста проблеми с JavaScript под операта , тъпият им мениджър за пароли и още какво ли не , давам пример. отвараш abv.bg следователно те препраща към по свободен сървър и на всеки нов трябва операта да ти запомни паролата , защото това при ФФ го няма :oops: , от друга страна срещам проблем с ФФ про тегленето на .rar , неми дава да го тегля а го отваря като текстови редактор , но мисля ,че това е ФФ 3 е вече оправено. Друго което е хубавото на ФФ е ,че е Open Source за разлика от Операта и много други browser-и са взаимствали от нея , като старото куче netscape.Така за мен ФФ си остава BROWSER N1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Big Blonde Wolf
Отговорено (Редактирано)

Това, че браузъра се съобразява с някакви недокументирани в стандарта features на жаваскрипт или на хтмл не осначава, че е по-добрър. По-скоро кодът не е написан по стандартите.По времето, когато се октазах да пиша уебстраници ИЕ лапваше каквото му подадеш и изплюваше страница, годна за гледане - това си води и до пропуски в сигурността. ФФ рендва кода по подобен начин. Докато Опера се гордее с ПЪЛНОТО спазване на хтмл. Не съм сигурен доколко е вярно, но определено по-точно имплементира стандарта.Това кой от кого взаимства ше го пропусна изобщо като изречение :oops:

Редактирано от Big Blonde Wolf

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе и тази тема стана едно мерене на пишки... Дори самите резултати от анкетат нямат нищо общо с действителността.Само искам като един страдал девелопЕр да повторя - забравете IE6, моля ви се!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още 1 глас за ИЕ от мен :P Напоследък се появи часпром и се върнах към старите си занимавки с web-dev ... та к'вото и да си говорим ФФ ми помага с неговите дев-тулчета за дебъгинг и т.н., но на ИЕ нещата просто си изглеждат така, както искам аз ;) Като си говорим за стандарти ... защо трябва да се ограничаваме с тези на W3C? Давам прост пример - bordercolor. А ако някой ви даде професионално направен сайт с .net и ви каже да го правите на .php и .js ... ебаси хамалогията падна ;);):P Някой от вас пробва ли Windows Vista? Аз щото да ;) и забравих кво е КДЕ и Гноме, и квито и да било изобщо прозорци, особено ако машинката ви поддържа Аеро темата ;):D;):D Утре ако не ме домързи и ако имам време ще ви постна няколко шота ;)

:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

И да свириш и да не свириш, тогава съм имал предвид точно IE7, което излезе преди Вистата.btw, някой пробва ли вече 8-цата?Edit: И да, аз продължавам да ползвам преди всичко IE7! :thumbs1:

Редактирано от Didko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stephan A.

1. Сафари ! (епъл, макбук) най-бърз е, малко опоскан откъм екстри но си е native application за Мак и лети.2.Файърфокс-бързичък ,но не чак толкова като Сафари. Има супер много екстри и настройки, скинове и апликации. за ПЦ е супер.3.Опера. Като ми е скучно4.ИЕ-не благодаря :thumbs1: А колегата, който хвали виста:Погледни 10.5-Леопард на Епъл и недей ми хвали Аеро и нам кво си- както каза Стив Джобс при една презентация на Леопарда: 'Redmond' start your copying machines :)))

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

А колегата, който хвали виста:Погледни 10.5-Леопард на Епъл и недей ми хвали Аеро и нам кво си- както каза Стив Джобс при една презентация на Леопарда: 'Redmond' start your copying machines :thumbs1:))

А ти, приятелю, погледна ли, че това което са ми цитирали е написано преди почти 2 години? Или пишеш, колкото да покажеш, че и ти имаш пишка? Аман беееееее...А може би трябва да шокам ряпата на русия вълк, че цитира такива неща разбрал - недоразбрал...И понеже казах, че тази тема стана ЕДНО ГОЛЯМО МЕРЕНЕ НА ПИШКИ и няма нищо общо с истината, ето ви малко факти!Като гледам %-тното съдържание на Опера, започвам да си мисля, че цялата аудитория на браузъра пише в този форум :):thumbs1: :worthy:Edit: Необходимо ли е да спомена, че M$ имат дял в Ябълката? Редактирано от Didko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

айде мир?btw това, че MS имат дял в Apple и аз го бях чул около пиратите на силиконовата долина, но wikipedia не казва много по въпроса.Аре няма значение...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Да, единственото предимство на FF (а именно Firebug) изчезна с появата на на FF3. :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Публикувано изображение

При ето такава ситуаци перманентно отворени 25+ таба Maxthon-а заема 50/70 МБ памет и се стартира с отварянето на всичките табове изареждането им наново за 14 сек т.е. всичи страници са готови за употреба. Като пак има джави, флаш и всички други екстри. До сега само от него не съм имал оплаквания като браузър. Писан е от китайци "взели" назаем сорса на IE.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sfu
Отговорено (Редактирано)

Аз ги ползвам всичките, защото съм web програмист и трябва да си тествам проектите как се интерпретират с всеки браузър.

На IE-то в офиса му казваме Internet exploder (щото всяка нова врсия наследява бъговете на старата и добавя още няколко нови)

Всяка нова версия на Opera-та пък има подбрена функционалност на нещо си, което във всяка следващата версия работи по съвсем различен начин.

За това си браузвам с FF.

Edit: Safari също си заслужава вниманието!

Редактирано от sfu

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Animal

Малко офтопик, на ФФ 3 как да махна тая функция да ми изписва буква по буква и да ми изкарва подробно инфо за страниците, много ме дразни това. Искам сърч бара да си ми е по сtаро му.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:( Service Pack 1,2,3 +-100 Internet Updates , иии пак грешка ФФ е от 2004 год. :) аиде стига спамя , всеки да ползва кой каквото си иска, аз немисля си заделям излишна памет за IExploiter и не ми и трябва затова си ползвам Firefox

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Публикувано изображение

ХММ.....25 различни страници.....да 2 или 3 се повтарят по 2-3 пъти....но все пак :punk:

Редактирано от HondaFanatic

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Сайт не е равно на страница - само за справка винаги си държа отворен форума и правилата които ти толкова често нарушаваш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:punk: Service Pack 1,2,3 +-100 Internet Updates , иии пак грешка ФФ е от 2004 год. :lol:

А това според теб какво е?Firefox 2.0Firefox 2.0.0.1Firefox 2.0.0.2Firefox 2.0.0.3Firefox 2.0.0.4Firefox 2.0.0.5Firefox 2.0.0.6...Firefox 2.0.0.14И вместо да спамиш наистина, що не вземеш да почетеш малко, може пък и да научиш нещо. До сега ми беше симпатичен, ама тука се поизложи в тази тема...Я КЛЕКНИ тук и виж пак годините и историята преди пак да решиш да спамиш :punk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дайте да не се караме :punk: важното е че сме тука, пък кой с каквото си му харесва да влиза. вече стана ясно, както казах и преди това, че много голяма част от хората използват Мозила защото са чули от някъде че било "много яко" и че интернет експлорера е "за ламери", обаче нямат точно обяснение защо. нямам нищо против мозила, но призовавам враговете на експлорера да седнат и да напишат по един смислен пример защо мозила е по-добра като избягват доводи от сорта на "ми повече ме кефят бутоните" "хаби по-малко рам" "компа хаби по-малко ток" и т.н. споменете ги кои са тия "бъгове" които се предават от версия на версия? много хора които уважавам използват мозила и тоя спор го е имало и друг път, само че съм чувал и смислени доводи като например чисто и просто допадане и по-лесна работа с браузъра. никъде не прочетох някой да използва мозила просто защото е open source. това да се казваме "ние използваме мозила защото на интернет експлорера му викаме internet exploder" е просто леко ... дебилно :punk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ще ти дам линк , отвори го с ИЕ и после ми кажи усещаш ли подобрението :punk: ...моя лспрете да правите сравнение на количеството памет със task manager :punk: това е нелепо+ на теория Explorer винаги трябва да се стартира по-бързо, защото е винаги включен ... но практиката се разминава с теорията ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...