Jump to content
Red Line

Как се сменят дискове и накладки на EG4?

Recommended Posts

Здравейте колеги!Искам да попитам как се сменят накладките и спирачните дискове на сивик 93 хеч с д15б2. И какъв набор от инструменти да подготвя.Поздрави!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най страшното което ме претиснява са двата болта на дисковете, само с по този начин от клипа ли става или ще може и с винтоверт или бормашина. Някой който се е срещал с тази трудност да сподели как се е справил.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи колко са клеясали човек, може и с някоя голяма отверка да успееш, но никога няма гаранция преди да опиташ :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

През седмицата като ги сменям ще кача снимки!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно болтовете ще са с кръстата отвертка.Преди да се мъчиш да развиваш, сложи отвертката в болта и удар няколко пъти с чука. Смело при това няма какво да се счупи. Иначе рискуваш да превъртиш главата и става филм за един болт.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моите ги сменях с биеща отвертка и 2 болта пак нямаха развиване. Стана с разпробиване и сега дисковете са с по 1 болт.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз брах ядове от това,че кръста се превърна в кръг Публикувано изображение. Решението,беше разпробиване в средата ,след това отпусна и се разви..... После нови болчета (не са нищо специално)! И пак на пътя!Публикувано изображение

Инструментите са крик,стойки(ако искаш направо цялата предница да вдигнеш),тресчоткa ,вложки 12 и 17 мм,някаква Течност за почистване на спирачки,лубрикант за водачите и гърба на накладките (не се ползва еднакъв!)

Написах го се едно....... Но е това общо взето! И натискай буталото (слагаш стара накладка отгоре),докато не се прибере цялото,иначе накладките ще влезнат ама на коледаПубликувано изображение .....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно с болтовете ще е голям филм :D Ще се запася с WD-40 и там другите смазки и в краен случай ще се борави с флекса с тънкия диск, и ще стане главата на болта от звезда на права. Надявам се да не е толкова мъка , макар че са оригиналните на 20 години...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И без тях да си не е фатално според мен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И без тях да си не е фатално според мен.

Потвърждавам,на форд ескорт няма такива болтчета.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип не! Но не пречи да си вземе,нови (все пак са стотинки).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не само на форд колега :)/>/> На доста коли дисковете са без фиксатори.То не пречи да вземе нови обаче как ще извиди старите ако са много много клеясали ? Ако ги разпробие с бормашината няма вадене общо взето.Пробвай с ударна отверка няколко пъти и после с тресчотка + точният накрайник + WD 40.Препоръчвам ако ти го прави майстор то да е читав или поне познат , че повечето не им се занимава и направо с бормашината ги разпробиват с предтекста "Много са клеясали и нямаше как".Говоря от личен опит но аз поне рано видях майстора какви ги върши и олекнах само с 1 фиксатор.Смених си ги сам в последствие но са вече 7 а заветният 8ми фиксатор е изсечен дълбоко от бормашинката :lol:)

Редактирано от Mkilla

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен,нямаше друг вариант. Нямаше никаква ръжда,около тях или на самата резба,но нямаше отвиване(съответно си отиде кръста) и затова се стигна до разпробиване. Аз сам си ги сменях а и нямам,никакво намерения да ходя по "майстори". Но да не пречи и без тях!

Редактирано от JK_HONDA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи и да остана без болтовете които крепят дисковете няма да е болка за умиране?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тая тема дали нетрябваше да се казва '' Развиване на болчета на терсенито място '' .Към автора колега свали предния ден /щом толко те притеснява/ джантите и напръскаи с ВД . и си карай .Кат я заразглобяваш зени един читаФ накрайник сложи ко на звездата и го ''закови '' с един чук ма яко . мапръскай ,пуши една цигара и ги развърти . От най леката процедура така се наплашихте един друг че и мен ме хваща страх вече. САамо нема се пуашиш на у нея и тетака .

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...