Jump to content
kin

Обезвъздушаване на охладителната система на Акорд 2.2 дизел

Recommended Posts

Здравейте колеги,Соственик съм на Акорд 2.2 дизел от 2005г. Възнамерявам в най-скоро време да сменя антифриза,поради това че не мога да проверя състоянието на този, който е в момента в охладителната система. Въпросите ми са следните:- някой сменял ли е сам антифриза, и ако да - по какъв начин се източва течността, и как се обезвъздушава системата след подмяната и;- антифриз с индикация G 12 + приложим ли е за този мотор.Благодаря и поздрави на всички!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип антифриз се тества с тестер. Имат го по масларниците. Мери на колко замръзва. -30 е добре, -25 е за смяна.От долу на радиатора имаш една пробка, ако не махаш долния мъркуч. Сваляш и капачката на радиатора. Изсипващ и разширителя.После пълниш първо него, после радиатора. Палиш колата и пускаш на топло. Доливаш щом го дръпне. Дръж я на място, докато пусне перката. Доливаш ако се наложи. После затваряш радиатора и караш. Като покараш 1-2 дни погледни разширителя и ако трябва долей. Колкото и да си прецизен, винаги и от там си пийва.п.п. Сигурно има и пробка за обезвъздушаване, ама това е универсален метод. И е безотказен.А относно антифриза- тоя, който ти го продаде каталог нямаше ли?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря за отговора колега. Този двигател обаче няма капачка на радиатора, като си мисля че системата за охлаждане е под налягане. Капачка има единствено разширителния съд. Затова е и въпроса ми в темата, дали някой колега със същия двигател е сменял антифриза, и знае как се обезвъздушава конкретната охладителна система.Относно антифриза - не съм го купил, а въпроса ми беше дали някой знае дали този конкретно е подходящ : http://drive.bg/product_info.php?cPath=10107_12305&products_id=2422027&ModelId=17485 .Искам да смена антифриза поради това, че не знам какво има в охладителната система. Дори и след проверка да покаже, че държи антифриза на съответните градуси, знам че е добре да се сменя на 5 години органичния.Благодаря и поздрави!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма проблем да налееш Г12,но не ти е необходимо.На разширителния съд имаш една пробка,отвория и наливай докато от там започне да излиза антифриз.След това запали колата с отворена капачка и остави да работи на място.Парното трябва да е завъртяно на топло,но НЕГО ПУСКАЙ ДА РАБОТИ,защото ще чакаш да загрее два,три часа.Проверявай от време на време само дали духа топло.След около 20 мин работа на място можеш да затвориш капачката и да изчакаш перката да включи.На студен двигател(на сутринта примерно) отвори и ако има нужда долей антифриз.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-доброто обезвъздушаване се получава при шофиране на магистрала , от опит мога да ти кажа , че ако всичко е направено както трябва е нормално да долееш до 200-300 мл. течност ;) Конкретно на този двигател обърни внимание какво е състоянието на излятия антифриз ! Ако има наличие на масло или черни парчуляци не е добре и е нужна специфична намеса върху блока на автомобила с оглед предотвратяване смяна на самия двигател

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А колко течност побира 6,8 литра гледам в книгата ? Ама ми се вижда малко много.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя си го проверих така: изтеглих малко от антифриза в една спринцовка и после във фризера на -25, след два дни гледам ,че не замръзва- ще изкарам и тая зима!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...