Jump to content
Marcus

Дълги скорости за Д-серия - 4 генерация

Recommended Posts

Моля за съвет, каква кутия може да се сложи с по-дълги предавки или да се сменят само определени скорости или да се замени само диф-а. Става въпрос за турбо Д15 в 4 генерация, просто скоростите и идват къси.И понеже кутията е "кабелна" могат ли да се бутнат вътре неща от "хидравлична". Предложете някакви изпитани варианти с ОЕМ чаркове, разни афтърмаркет идват много нерентабилни.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

предполагам щом си д15 си на ниско налягане т.е. не ти трябват кой знае колко дълги скорости че да не умре завалийката щото обикновено в тия сетъпи се получава 1-ва и 2-ра идват къси и върти много а на 3та вече няма достатъчно сила :) Трябва да се намери оптималния вариант :) Кога спулва турбината ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко силна ще е колата, за да ви трябват по-дълги скорости, скоростиет от д15ката са достатъчно дълги и ще ви свършат работа. Вече ако е много силна 300+whp тогава може да се замислите за по-дълги скорости, но ако ще е по-слаб сетъп едвали ще Ви свършват много бързо скоростите.П.с повечето от нещата за хидро кутия не пасват в кабелна ( за пример файнъл драйв, с това съм се сблъсквал)Поздрави и успех :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При кабелна кутишка файнал от рекс 3.88 трета примерно 1.03 от д15б2 4та хеч и 4та 0.823.

И дълга втора тряя вида некаде ми се подмятат доста валове първични да преброя дали имам някои и с по дълга 2ра .

Публикувано изображение

Uploaded with ImageShack.us

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е може да е Д15 но никой не е казал че е на ниско налягане Публикувано изображение . Да речем че е на средно налягане, може би към 250 к.с. Има ли разлики в скоростите на D15B2 на 4-та и 5-та генерация, май на 5-тата са по-дълги? Някакъв шанс да влезнат в кожуха на 4-тата?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С какви биели ще караш д15ката защото Eagle H beam май няма за тоя блок :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата се кара от няколко месеца, и има навъртяни доста километри, и е със сток биели, но не в това е въпроса. Давайте идеи за скопостите.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

250 коня от д15 на сток биели. Голям оптимист си бих казал! относно предавките, ами провери какво имаш в кутията за да ти кажем какво да смениш :) фена много правилно те е насочил въпреки че аз мисля че ако сложиш 3.88 файнъл колата ти ше умре и ще страдаш от разстрел от атмосферни д15ки на 400 метра. За къде са ти къси скоростите и каква е целта ти ?Аз бих заложил на 4.05 файнъл мисля че беше от д14 някво си...

Редактирано от Sako
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е тя и сток е с 1и 2ра еди кви си ,3 1.03 ,4та маи е 0.8 нещо си 5та е 0.7.. и Ф 4.05Може да ги бъркам ма 3та и дифа съм 1000%

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбрахме се с фена за дифф на 3.88, аз не съм собственика, човека знае какво прави, аз просто помагам с търсенето. Проблем с биелите няма, турбината тръгва късно, минати и са няколко хиляди километра и се "разтрива" често.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля, че е непостижимо да се извадят 250 коня от почти стокова Д15ка. Моята преди да умре имаше само едни витари (говоря за блока) и си карах година и половина на 1.5 бара с гарет Т3 55мм компресорна перка. Два пъти я надух на 1.7, и двата пъти ефекта беше лош. И в двата случая имаше строшени бутала но биелите не бяха мръднали. Кутията ми беше от D15Z1 и ми идваше доста дългичка. А H-Beam за D15B2/B7 на достъпна цена има поне от 2 години ;)Ако не вярвате: http://www.ebay.com/itm/CXRacing-H-Beam-Connecting-Rods-for-Honda-Civic-D15B2-Engine-/330751361853?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item4d0251433d&vxp=mtr

Редактирано от KOS_with_NOS

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно, бутала са трошени от детонации но на биелите нищо им няма, спокойно носи 1,1-1,2 бара. Разредена е с "витари" и дебела гарнитура.<div>Според сметките сега е с диф 4.25, така че 3.88 би трябвало да е достатъчно за да не "умре".<br><div><br></div></div>

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...