JunkieXL 25 #1 Публикувано 2 Септември, 2012 Как мога да разбера дали модификацията на колата ми има датчик за налягане в гумите. Модела е Сивик 8-ма генерация 2.2 дизел спорт. Фабрично колата ми е с Runflat гуми и ме интересува дали имам датчик за налягане в гумите. Мога ли да разбера по номер на шаси или нещо друго. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #2 Отговорено 2 Септември, 2012 Не съм чувал Хонда да имат такъв датчик за налягане Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZERO 162 #3 Отговорено 2 Септември, 2012 Не съм сигурен дали се слагат датчици за налягане на гуми в този сивик, но като питаш чичо гугал за Tire Pressure Monitoring System, изскача ето тази тема -TPMSТака че, ако колата има тази екстра, би трябвало като дадеш наконтакт да светват лампите за които се говори в първото мнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MIYAMOTO 449 #4 Отговорено 3 Септември, 2012 Само щатските имат Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #5 Отговорено 3 Септември, 2012 А проблем ли ако карам колата с runflat гуми като нямам такъв датчик. Четох че не било препоръчително ако нямам датчик за налягането. Фабрично до колкото разбрах този модел излиза с runflat гуми и препоръчват каране с тези гуми. Какво е вашето мнение? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogo 25 #6 Отговорено 3 Септември, 2012 Ако имаше проблем или оригинално щяха да са с обикновени гуми или щяха да монтират такава система. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TEHKO 49 #7 Отговорено 3 Септември, 2012 Когато зареждаш гориво прави си по една бърза проверка това е универсален датчик от доста години Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
wasp 5 #8 Отговорено 3 Септември, 2012 А проблем ли ако карам колата с runflat гуми като нямам такъв датчик. Четох че не било препоръчително ако нямам датчик за налягането. Фабрично до колкото разбрах този модел излиза с runflat гуми и препоръчват каране с тези гуми. Какво е вашето мнение?Този модел няма TPMS фабрично и не излиза с рън флат гуми, а с обикновени. Моите са 225/45/17 Goodyear Exelent. С по-малки от 16 цола джанти не става.Ако ти се дават по още 100 лева на гума купи си рън флат, но аз смятам, че е излишно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shadow^Dancer 18 #9 Отговорено 4 Септември, 2012 Тези датчици могат да се монтират допълнително, но според мен не си струва. Даже и runflat гумата си личи когато е спаднала. Преглеждане и проверка на налягането от време на време решава проблема, който иначе с поставяне на датчици струва 300-500лв. Аз моите гуми не съм ги проверявал как са с налягането сигурно 1 година сега ме подсетихте да ги видя. Моите са don't run flat Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
georgivanov1 23 #10 Отговорено 5 Септември, 2012 Моят сивик беше 2009и имаше такъв датчик ,но се включва само при меки и много напомпени гуми.Не съм сигурен дали го има преди фейслифта Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #11 Отговорено 11 Септември, 2012 Благодаря за съветите,следващите ми гуми може и да не са RunFlat, а просто обикновенни. Надявам се да си намеря в този случай и резервна гума. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове