kitty 177 #1 Публикувано 4 Юни, 2012 Някои, от колегите да има на идея защо хондата стои леко на ляво (само отзад) разликата гума калник е около 1,5-2 см лява с дясна. Огледах пружините и ми изглеждат здрави но мисля че лявата, кадето колата е по ниска е влязла повечко в горната шапка. Дали е омекнала или проблема е в някакав тампон? Някои да е имал следния проблем? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shpeer 53 #2 Отговорено 5 Юни, 2012 Нещо сменял ли си колега ? И мойта стои или поне стоеше така до скоро след смяна на амортисйори , доста дразнещо беше но след няколко стабилни натоварвания се оправи , също подобно нещо ми се е случвало като е стояла на крик или подпряна ! Но и преди да сменя амортисйорите пак стоеше така причината - блокирал амортесийор зацепваше и не отпускаше както трябва! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SilverCivic 47 #3 Отговорено 5 Юни, 2012 Счупена пружина вероятно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kitty 177 #4 Отговорено 5 Юни, 2012 Ами да ви кажа по задното окачване нищо несъм правил.Същност колата е имам от много скоро. Няколко пъти съм я дигал на подемник, но за други неща. Колкото до пружината и амортесьора и двете изглеждат перфектни. Нито амортесьора е омазнен, нито пружината счупена, но относно пружината ми се струва, а може и да се заблуждавам, но изглежда че влиза ена идея повечко в горната шапка. Иначе като натискаме колата отзад си стои доса добре, можеби от въпросната страна да е една идея по меко, но може и да си внушавам. Но със сигорност наклона си го има около 1,5-2 см. Аз си мисля че можеби пружината е умекнала, и трябва да се сменят. Незнам така с този наклон дали не натоварва амортесьора допалнително, и да не вземе да изпрегне тои, макар че няколко маистори ми казаха че няма да имам проблеми. Това е което съм видял. Някви идеи освен това което написахте Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gena_bs 12 #5 Отговорено 5 Юни, 2012 2cm може да е само пружина.Огледай внимателно както тази страна отзад, така и предната от същата страна за повреди.Ако има отчупена витка при леналите полицаи ще се чува удар на метал в метал при качване.При мен едни леваци бяха сложили след ремонт различни като височина предни пружини. Поради това по диагонал на по-ниската предна, задницата се беше вирнала с 2-3cm. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kitty 177 #6 Отговорено 5 Юни, 2012 Ами ще ги огледам, но колата е гледана при омбрето за покупката и освен закъсани големи тампони отзад друго нищо не откриха, а и аз като е дигам на работата, не че се хваля, но съм доста наблюдателен и нищо различно едно о друго несъм видял. Утре пак ще е кача, но за нещо разбито едва ли ще покаже. Аз него споменах но и возията си е перфектна. Просто си стои на ляво Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gena_bs 12 #7 Отговорено 6 Юни, 2012 (Редактирано) В моя случай 4-ри пъти ходих в един и същ сервиз, най-добрите специалисти я гледаха на канал и на повдигач. Накрая "калфата" забеляза разликата в двете пружини на повдигач. Не само дебелината на материала, но и стъпката беше различна!В първия момент даже ни се стори, че имат цяла навивка разлика.Затова най-добре я огледайте на повдигача отново. Почистете самата пружина и потърсете някакво означение или номер за сравнение на двете на един и същи мост.Обикновено ако има счупена пружина, то е основната навивка, най-долната.Успех! Редактирано 6 Юни, 2012 от gena_bs Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kitty 177 #8 Отговорено 7 Юни, 2012 Ами да кажа нищо не видях различно и счупено и така натам. Засега маи ще си карам така. Имам други дреболиики по колата да дооправя и ше се заема с тях а това някаде на пред във времето. Впрочем някои да знае дали в хонда предлагат гарнитура за термостата, но само гарнитура, без термостат, че маи е взела да сълзи. А термостата си е добре, мисля само нея да сменя, но в ауто плюс ми ги дават комплект. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kitty 177 #9 Отговорено 14 Юни, 2012 Ключ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IcoZL 52 #10 Отговорено 15 Юни, 2012 (Редактирано) Ключ ами, вече нали не си на зор ?!?!Че драсни с две думи как си си решил проблема де , най-малкото от уважение към колегите дето се напънаха да ти помогнат АМАН И ТУК си същата работа. Редактирано 15 Юни, 2012 от IcoZL Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове