Jump to content
Sign in to follow this  
Palko

Части за MPFI Swap

Recommended Posts

Така в скоро време ще правя swap от моно към пълна игла (D15B2), до момента имам ECU P07 , Делко D16A6 и всмукател от D15Z1 (до колкото ми казаха бил като D16Z6) само инсталация ми остана да си намеря. Тези части, които имам вършат ли ми работа? Или трябва нещо друго? След MPFI swap-а обмислям и в-тек глава, ако има нещо допълнително помогнете, че искам всичко да се купува един път ! ПоздравиПП: Знам, че е говорено доста по темата, но специално с тези части който имам може ли да стане работата :)

Edited by Palko

От толкова много тунери никой ли не знае ? .. :(

Знаем, как да не знаем :) Върши ти работа това ECU, само че ако не е чипнато трябва да се направи. На мястото на EPROM-а трябва да си запоиш един цокъл за да можеш да си слагаш чиповете. Най-лесно става (ако нямаш станция за разпояване) е да срежеш крачетата на стария чип, да го махнеш и после да разпоиш крачетата един по един. Внимавай защото някой писти са много тънки и лесно се късат. Ако не си запоявал преди, по-добре отиди в някой сервиз или при някой който може да ти сложи един цокъл. После ще ти трябва един нов чип да си запишеш. Те са от 27c256 вида. Ако не можеш да си намериш драсни едно лично ще ти пратя няколко :).Ако ще слагаш глава, по-добре смени и сегментите и лагерите на двигателя. Едно припасване на клапаните на главата също не е лоша идея. Имай предвид че компресията ще се вдигне и за това е добре да смениш сегменти защото разхода на масло ще се увеличи. Ще ти трябва и раздвижена ролка на ангренажния ремък, защото има разминаване в зацепването което трябва да компенсираш. Някаква ролка от някоя д-серия ставаше но не се сещам коя беше (май от д16у8), тука колегите ще помагат. Това е което се сещам, успех ;)

Глава с ролката от Y8, компенсира половината зъб който бяга при друга ролка.

ECU-то не е чипвано, а ролка мисля направо раздвижна да взема, но нека стигна до там първо :P . Всмукателя и делкото стават ли?

Според мен тоя всмукател от d15z1 не е като d16z6 ама да се изкажат по компетентни колеги

всмукателя най малко ще е с по-тясни рънъри.може би с някво зверско портване би станал.ако ще има и глава в последствия,по добре мисли овреме и си вземи з6 или з9 колектор.гарнитура и нов ремък също ще трябват в гарнитура с един комп p28

Всмукателя на д15з1 е от витек икономик.Тои е с по тесни рънъри и малък пленум.По принцип става,но каква ти е целта на суапа.Ако търсиш повече мощност няма да ти върши работа,и двата мотора са по 90коня.Ето ти линк за пълна игла.My link

Edited by tony-asa

всмукателя най малко ще е с по-тясни рънъри.може би с някво зверско портване би станал.ако ще има и глава в последствия,по добре мисли овреме и си вземи з6 или з9 колектор.гарнитура и нов ремък също ще трябват в гарнитура с един комп p28

Защо ми е пък друг комп? Искам да си остана с P07 ..

Всичко ти върши работа,само си намери друг смукател,че този от д15з1 е като някоя играчка.Ако инжекторите са ти от икономика,са на 190сс,а не на 240сс както при другите.Дросела от икономика и той е доста малък.

Всичко ти върши работа,само си намери друг смукател,че този от д15з1 е като някоя играчка.Ако инжекторите са ти от икономика,са на 190сс,а не на 240сс както при другите.Дросела от икономика и той е доста малък.

Да, точно 190cc са :) Ясно, търси се нов смукател и инсталация, благодаря за информацията. Поздрави