Jump to content
Restless

Хонда на изложението в Женева

Recommended Posts

NSX, Jazz Si (за съжаление само козметика), CR-V, EV-STER и новия 1.6 дизелПубликувано изображение

 

 

Публикувано изображение

Редактирано от Restless

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Новото 120кс дизелче, ще е изключително привлекателен двигател според обещанията на Honda. Нямам търпение да видя данни за разхода му, но очаквам комбиниран разход около и под 4/100.Едит: За сравнение Mazda 3 1.6 diesel е 116кс има 115гр/100км емисии и комбиниран разход 4.3л/100, докато новият дизел на Honda ще е с емисии 95гр/100км, което според мен директно означава разход под 4л/100 ако е в кола като Honda Civic/Jazz.Време е Honda да предложат и адекватен нов 2.2 дизел - текущия е 150кс и със среден разход 5.6л/100, докато BMW и Mazda предлагат по-модерни, по-мощни двигатели с по-нисък разход.

Редактирано от Veseliq

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето и ЛИНК към статията.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Германците ЛЪЖАТ за разхода на своите мотори.ЗА пример ще дам последния 3.0 дизел на БМВ с 376к.с - разход 6.4 :lol: и това качен в купе на джип.3.0 на Audi с 313 к.с също бяха дали някакъв среден разход м/у 6 и 7л/100 в действителност като се поразрови във форума им човек разбира, че 3.0 240к.с в Ку7 харчи около16л/100 е как оня с 73к.с повече харчи 2,5 пъти по-малко?1.4Т 177к.с на ВАГ му дават 4.5л/100 а в тест на Топ Гиър под 10 не пада.Сега зарибяват народа, че ще пускат 2.0Т с 310к.с хибрид с разход 1.8л/100 смесен:lol: .В момента хибрида им на Ауди Ку5 с 2.0Т на тестовете на Ауто билд не пада под 10.4Л/100.Виж на Хонда им вярвам.Един месец карам Сивик 1.7ЦТДИ и съм очарован от тая колица.Точно това ми трябва в момента.Като пътувам до София и я кротна повече от 4.2л/100 не вдига.Настъпих я веднъж с 4 човека до 170км/ч и показа 5.3 след, което върнах газта.Хич не се смнявам, че предишното им поколение мотори е по-икономично от немските които излизат сега.:honda:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

За BMW, конкретно мой приятел има 330D 2009 - 3 литра, 245кс, автомат - аз самият карах колата от Пловдив до София, далеч не лъжат - с каране 140-150 по магистралата докара разход 6.1, което е малко повече от това, което правя с моята кола. Освен това разхода не се публикува от фирмата, а има стандартизиран тест от независима организация, иначе всички щяха да пишат нереално нисък разход. Друг е въпроса, че стандартизирания тест за "градско" може да не отговоря на реално градско каране. Или че извънградското на теста е поддържане на скорост 90км/ч по равно, на най-високата предавка, което е най-оптималното възможно каране, докато при истинско извънградско има изпреварвания, смяна на скорости и тн. Иначе ако е за въпрос и Honda дават за моя двигател комбиниран 5.4, но в сигнатурата можеш да видиш колко е реалния, с доста повече извънградско и магистрала, от колкото градско.ПП: Не се опитвам да лансирам друга марка, просто казвам, че е време Honda да разширят гамата от двигатели и да догонят постиженията на останалите. Обещали са следващите няколко години да постигнат най-висока икономия във всеки клас, в който имат модели - чакам да го видя. Понеже ако сега тръгна да купувам нов автомобил, по-скоро бих избрал кола сред новите модели на Hyundai, Mazda и BMW, точно заради по-добри двигатели и повече екстри за същата цена. Когато даваш 50-60-70 бона за движимо имущество, фенщината остава на заден план.

Редактирано от Veseliq
  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...