manch 29 #1 Публикувано 11 Ноември, 2011 Доста колеги ме питаха какво се е получило и за това ще пусна една тема вместо да отговарям на всички. Темата не е DIY, защото не съм правил снимки като ги слагах, но целта е колегите да преценят дали си заслужава интервенцията и влагането на малко над 200 лв. за комплект включващ всичко необходимо. Аз избрах китайските лупи G5, бяха последен модел и из форумите ги хвалят като съотношение цена/качество. Ето ЛИНК с различните модели. Монтажа е лесен разлепяте фара, за целта използвах малък кашон, сложих фара вътре и нагрях с сешоар през една дупка след 3-5 мин внимателно с отверка се разлепи без проблем. Захващането на лупата е с резба и гайка която се навива от външния край на фара има и зегерка да не се развие сама. После настройка на разлепен фар, монтиран и светнат, той мърда много малко на завъртане защото има ограничител за H4 крушка който не позволява да се монира грешно. И така после по обратния път нагряване, залепяне, малко допълнително силикон и сте готови. Малко снимки на къси и дълги от близо и малко по-далече. Забравих да го снимам как стой в рефлектора тези дни ще направя снимки и ще ги кача. Снимки: Според мен си заслужава тези 100 и малко лева отгоре над обикновен ксенон с H4 крушка. Ако има въпроси, питайте. Поздрави 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 918 #2 Отговорено 11 Ноември, 2011 Щом захващането на лупата е толкова лесно, този ксенон си заслужава! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
VOR 25 #3 Отговорено 11 Ноември, 2011 Интересно ми е от къде си ги закупи ? От фирма тук.., или по нет-а и как направи разплащането ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan Milev 46 #4 Отговорено 12 Ноември, 2011 Има варианти да си ги закупи човек, но имената на фирмите си ги разпращайте на лични. Брави от мен, най-важното е да не пречим на другите колеги и да сме безопасни. П.П. Една поправка колега. "Лупа", което е уличното название на лещата, не е точно това, което си поставил. "Нещото" се нарича прожектор и в твоя случай предствалява съвкупност от: рефлектор, крушка, леща, соленоид (електромагнит)със щит за къси и габаритна светлина. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondarev_accordov 0 #5 Отговорено 12 Ноември, 2011 Здравей колега,а само да попитам някой да е монтирал такова чудо на акорд 97г.?На всякъде пишете само за сивик,къде забравихте големия кораб?!!!Иначе колега поздрави за монтажа и за постигнатия резултат.Много добре светят и най-вече не пречат на останалите учасници в движението. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
botlik3 45 #6 Отговорено 12 Ноември, 2011 Страхотна работа си свършил. Много добре насочват светлината и наистина си заслужава, но с новия недомислен закон няма ли пак да имаш проблеми? И колко ориентировъчно струваше всичко? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове