Jump to content
Sign in to follow this  
Becko12

Аларма за Хонда Акорд 7..

Recommended Posts

Здравейте! Тъй като съм ел. проектант и се занимавам доста с електроника искам да си сложа сам аларма с пейджър. До сега алармите съм си монтирал аз, тъй като никога не е било нещо кой знае колко сложно. Но ме предупредиха да не слагам блокировка на компютъра на нов модел кола. Заради наличието на имобилайзер и други дяволийки много често се случвало след прекъсване на някой от изводите захранващи компютъра или горивната помпа колата да запише грешка и да откаже да запали. Също така ми мой приятел ми отказа със същите думи, че е опасно и скоро имал големи главоболия с едно Пежо 407 (с хиляда перипета едвам го запалил, дори ползвал помоща на фирмения сервиз на Пежо - да се чуди човек крадците как ги лепват за няколко минути, а ти с оригинални ключове не можеш). Каза ми блокирай бобината на стартера, толкова.Ако е така малко не виждам смисъл от слагането на аларма освен пищене и мигане да не блокира нищо, някак си тъпо ми звучи.А искам аз да си я монтирам, защото вече се нагледах на палачори. А когато си го правя сам се старая да не одраскам нещо, да не счупя нещо и най важното да не изгубя нещо. И най-важното ръцете не са ми в задника, а разглобяването на няколко кори и свързването на няколко кабела към плафона и шоковия датчик не са ми проблем и притеснения.Искам да помоля някой, който е монтирал или знае как става това, къде точно се прекъсва за да се свърже блокировката или как въобще се прави блокировка на моделът Хонда Акорд 7 генерация 2.2 дизел. Ще съм ви много благодарен, ако ми помогнете и със снимков материал.В краен случай и със място където да ми поставят такава аларма във Варна.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здрасти Веско,При някои Акорди има фабрично "монтирано" допълнително заключване. Може на твоята кола да е сложена.Задейства се по 2 начина:- с бутона за заключване на ключа. Натисни и задръж за около 5-7 секунди.- с ключа. Заключи бравата на шофьорската врата, завърти ключа и задръж за 5-6 секунди. След нормалното "мигване" мигачите ще мигнат още веднъж допълнитено и имаш включена допълнителна блокировка.При отключване с бутона се деактивира и допълнителното заключване.Според моето ръководство такава "блокировка" се слага на Акорди с високите нива на оборудване или по поръчка.Аз лично не се притеснявам въобще за кражба, нали имам застраховка :rolleyes: Дори често съм забравял да я заключвам.Тук имаше тема от колега, който си беше "Ъпгрейдвал" фабричната аларма, но не мога да я намеря.Поздрави и успех.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз пък съм малко по-бос в електричарската област, но само мога да кажа, че наскоро бях тръгнал да слагам допълнителна аларма на акорда. Но интегрирана - да се управлява с оригиналното дистанционно на колата, и такава, която разбира, че отваряш багажника с копчето (иначе ще се разпищи). Момчетата я почнаха и се оказа, че няма някакви букси, които се използват за целта. Имаха си и име. Блок, който управлява всички врати, или нещо подобно. Стандартно е за голф 4, но защо Хонда да го слагат на Акорд, който е струвал към 70х лв нов?! :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Сложи си но си блокирай да няма контакт като завъртиш ключа.И , защо трябва да има друга блокировка , като си има фабричен имобилайзер.Не съм чувал за Хонда открадната че и от старите дори с имобилайзер ( освен ако не е застрахователна измама ).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Може да си блокираш веригата от ключа към централното реле т.е. като дадеш на контакт светват лампите но с изключение на тази за акумулатора и като въртиш стартера не запалва. по този начин няма да ти събира грешки компютъра - само трябва да намериш жицата.А някой да знае дали може софтуерно да се изключа само имобилайзера ?http://techauto.awar.../mainrelay.html - Ето за Main Relay ако ти помогне инфото. Т.Е. да си прекъснеш част от това реле, а не цялото. така е по заблуждаващо за крадците :lol::lol::lol:Един съсед преди време - по байтошово му беше писнало махленските хлапета да му карат колата и си махаше кормилото :lol::lol::lol:

Edited by btu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Upcoming Events

    No upcoming events found
×
×
  • Create New...