Jump to content
jamo

Акумулатор - каква марка?

Recommended Posts

Карам четири години и три месеца с Банер 46 ампера с четири клеми(ляви и дясни) от тънкитекоито беше с три години гаранция.На шест месеца е замерван в магазина от които го купихсъгласно условията на гаранцията.Не е имало проблем до сега.Според мен авторът на темата е станал жертва на некоректен търговец,но това е мое мнение.Не агитирам за Банер,но не мога да кажа и лошо,за сега ми служи вярно,а и всеки си има някаква причинаили свое виждане за определена марка.Хаиде със здраве и весело посрещане на празниците.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз карах с бош s4 , много съм доволен , но и вартата си е мн добра , според мен една от двете марки.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Energaizer, някакви американски са ... от 3 години съм с него необслужваем. Да чукам на дърво никакви ядове ... от половин оборот пали :)

Моят е същия,вече е на 1г. а гаранцията му е 3г. купувал съм го от Сърбия.Не съм имал ядове,един месец карах колата със прецакан алтернатор,на 3,4 дни започваше да ми върти мудно,отдавах го на консумацията на музиката(усилвателя). Замерих и констатирах,че нямам заряд при запален мотор,смених динамото и нямам никви ядове,акумулатора си цепи.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

EXIDE е твоя акумулатор!Аз само добри отзиви съм чувал за тях и от почти 2 години съм с такъв и е пушка !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво е ако можеш да го зареждаш поне веднъж месечно, така ще удължиш живота му доста, НО!!!! с читаво зарядно- автоматично което знае какво прави, смисъл такъв зарежда до 14,8 и изключва щом аку. падне на 13 зарядното пак включва така можеш да го оставиш спокоино цяла нощ та ако ще и цяла седмица да стои. Ако зарядното е наи обикновено всичко трябва да става под контрол с мултицет, но трябва да стоиш дежурен при акумулатора :) Не-автоматичните зарядни зареждат докато не му дръпнеш щепсела, могат да вдигнат 15-16 и дори повече волта, над 14,4 волта в акумулатора почва по бурен процес на кипене и изпарение на водата отделяне на водород и т.н.т тва хич не е добре за акумулатора. Така че бъдете разумни с дозаряда на аку. Можете преди заряд да го изтощиоте до 11 волта не по малко че при 10,5 и на долу волта пък почва разпад на плочите. Не случаино за това модерно зарядно дето може да прави разряд и заряд струва маика си и баща си :) Между другото ако някои иска Бош Силвър S4 44ампера, тънък на 1 година и добра цена да пише ЛС, имам един излишен, които контролирано зареждам с автоматично зарядно, а някои ако иска зарядно веднага ще му препоръчам марката и модела което не е никък скъпо аз го взех за 88лв :)

Слави, дай да ги видим тия зарядни за които говориш. Преди време си взех такова за моторни акумулатори и дадох над 100 лв. за него. Пък е голямо колкото две цигарени кутии. Иска ми се да имам автоматично зарядно и за автомобилни акумулатори.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

YUASAняма да съжалявате

И аз мисля да заложа на японските Yuasa, че моя е някакъв италиански и вече е почнал да приключва. Вижте само списъка, в кои марки коли и мотори се вграждат в завода:ЦЪК

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ползвал съм батерии на Yuasa за електрониката и бяха супер. За автомобилните нямам информация.Само вижте тук какво пише: http://www.yuasabatteries.com/history.php Може и да бъркам при тези сливания и поглъщания, но май Yuasa и Exide конкретно за автомобилната техника са едно. Въпреки, че на сайта на Exide нищо не пише по въпроса.Колкото до Exide - 6-та година съм с такъв 60Ah и работи перфектно. Карам колата 1-2 пъти седмично предимно градско до 2.5км в една посока и 50-60км извънградско два пъти в месеца. Акумулаторът никога не е свалян за зареждане, а едва преди 2 месеца се наложи да долея малко дестилирана вода. От това по-добре - здраве!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди година си купих AC Delco. Засега съм много доволен пък и си има 3 години гаранция. Цената беше 130 лв мисля.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...