Jump to content
FuckHonda

Скъсах ангренаж д15б2

Recommended Posts

Колеги дойде и моя ред за агренажа, че се скъса преди малко на магистралата до ВарнаКажете моля хубава марка за ремък И ролка на разпределителния вал, и какво още трябва да се купи.Дано да не и е станало нищо на колата, че се вкарах в големия филм тогава ;)Даже както си карах и изведнъж изгасна викам ай сик тир бензина ли свърши и пробвах на 4 та не запали даже и компресия няма стигнах едвам едвам по енерция до паркинга на технополис добре, че карах бързо :D пробвах да запаля на стартер - а той върти свръх бързо и не мърдат буталата, поне не се чуват само стартера се чува. Вдига някакви ненормални обороти тоз стартер, викам на аверчето туй няма да е от бензина и викнах един комшия той е механик да ме дръпне до нас и те така. Не зная Gates добри ли са изкажете мнение, моля :cool:

Редактирано от маймуната

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги дойде и моя ред за агренажа, че се скъса преди малко на магистралата до Варна

То това не е за хвалба .. :D Не те задължавам с мнението си, но аз лично до сега за скъсан Контитех не съм видял тема в ни един форум ..Ролка- Койо като че ли са най доброто за сега ..Успех и дано се разминеш по леко .. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко за успокоение :) Лятото на един приятел с D15B2 като твойта се скъса ангренажа и не бяха ударили клапани.Сменихме го и отново започна да се раздава газ.Дано и при теб няма поражения ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Записах си ги в понеделник ще мина през магазина да видя колко струват Но бих се радвал да прочета и още мнения :)ПС: тез италианските истории не ми вдъхват доверие, но все пак разчитам на форума и на Вас колеги, за което ви благодаря, и не мисля, че ще ме подведете, защото ние сме най-добрия форум за автомобили в България :hondarulez: Абе дето се вика всяко зло за добро. Ако е челосало буталата и се налага основен ремонт Д16з6 влиза ли без преправяне на коша, и скоростите от д15б2ката добре ли ще си пастнат там като предавателни числа, че съм много бос с трансмисиите Ако има значение за клапаните на приблизително 6000 оборота+/- 200 ми угасна туй на 5та предавка се случи и в следващия момент оборотомера закова на 0 :shutup:И това, че пробвах да я запаля след това какви поражения може да са се случили :unsure:

Редактирано от маймуната

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега аз бих те посъветвал да си купиш ремък Gates.До колкото знам те са най-добри

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какви глупости се изписаха не е истина :dry: Д15б2 не среща клапани !!! Ще помоля да се изказват компетентни хора по въпроса - майстори , които са сменяли или собственици . Място за предположения в този раздел няма :dry:Да добавя , че щом не си чул странно шумове от към мотора не би трябвало да имаш притеснения ;) При смяната провери водната помпа - вдигнал си все пак завидна скорост ;)

Редактирано от Tino

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

всички ремъци се разтягат дори и Гейц.Няма значение какъв ще вземеш.В Евро 07 и Косер има добри и евтини ремъци,на фирмите AE,MITSUBOSHI ,SUN,HUTCHINSON,DAYCO,contitech.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ремък - Gates или ContiTech. Внимавай за ментажи! Ролка - Koyo. Ако не намериш случайно, търси NSK или NTN. Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хонда работят с Гейтс,а ти имаш право на какъвто си избереш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Убуу де,ама в краина сметка Д15-ката ударила ли е или не е??? Че и аз съм със същата та да знам за кво иде реч?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не удря. Стига драматизирахте толкова.Сменяйте навреме,защото ако беше скъсал ремък на магистралата в Ихтиман,пътната помощ до Варна щеше да ти струва поне 400 кинта.

Редактирано от Ombre
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе не удари, щот нищо не се чу

Намерих си една чистак нова ролка НСК в багажника и на кутийката пише made in Japan. Представлява ето това:

Публикувано изображение

Чудя се, тази ли е ролката, която трябва да сменя и дали е за ангренажния ремък, или е за пистовия . Щото е чисто нова в кутийка и найлон и аз я разпечатах днеска :huh: Да не давам пари за ролка поне тази е чисто нова

Ето още една примерна снимка, ролката която имам е 1 към 1 с това :D

Публикувано изображение

Редактирано от маймуната

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да.Това е ролката за D15 без Vtec.При монтажа НЕ следвай схемите на Autodata.Грешни са ! ! !

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата е готова, благодаря на chikiriki :PПП: само за форумния протокол d15b2 наистина не удря клапани (изпитано на 6000 оборота) :D

Редактирано от маймуната
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...