Jump to content
airbrush

Как да си направим добавка на бронята

Recommended Posts

Публикувано изображение Бронята е подарък от колега, леко я позакърпих.

Публикувано изображение -Аз, го правя така нитовам, отвътре слагам ламаринка отгоре правя освобождение за главата на нита.

Публикувано изображение

Следва оформяне със стиропор може и пяна но с нея става голяма цапаница

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

След това леко със най едрата шкурка за изглаждане на неравностите, и аз си го облепям със тиксо в случая алуминиево.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

След като ми хареса мажа със полиестерна смола, кит, шприц и боя. Темата е повече със учебна цел и да споделя опит със вас!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го замислях точно така, но до сега нямах време.И все пак няма ли да стане много крехко така. Предполагам след парвото чукване или напрежение, я ще се спраска я ще се разлепи.И слагаш ли някакви платове, мрежички или нещо заедно със смолата.Идеята е да се получи здраво, но и гъвкаво. Ако има удари да поеме, а не да го отнесе.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слагам да има една мрежа за гипс картон за фугите дето е само залепяща, но полиестерната смола е доста гъвкава и здрава. Със предишната броня която правих издържа на всички тестове даже и нарочен удар в гаража със 5-6 км/ч, усукване и хвърляне на земята. Парцали съм слагал на епоксидна смола но се получава много здраво и чупливо.п.п Тя полиестерната смола си има нишки!

Редактирано от airbrush

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре и аз имам една тестова проня и ще последвам примера ти. Имам доста по-разчупен дизайн за избарване и ще видим. Очаквайте и моя снимков материял. ( ако проекта се окаже успешен Публикувано изображение )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здраво и гъвкаво става със стъкллена вата която е тъкана стои като плат на квадрати прилича на карбоновите влакна,не и зная точното име но е много здрава и се огъва стига да не се прави дебел слоя

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В практикер бях гледал ама си беше цифра тоя плат :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

то в практикер всичко е скъпо :) един приятел ми каза че го има тоя плат в Бг. но се намира трудно,явно не е още толкова разпространен.иска търсене

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Eвала за труда и търпението.Това е доста трудоемко.А трябва и точно око.Защо не купиш готов лип и да направиш калъп, после като направишняколко и ще избиеш вложението.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

туй, че в смолата има нишки е пълна глупост. в смолата няма нищо друго освен смола. гъвкавостта се получава от поставения в смолата стъкломат- плат със стъклени нишки. твърдостта зависи и от това дали спазваш пропорцията на втвърдителя спрямо смолата.и бронята си я направил с планка и нитове, но тая цепка дето остава винаги ще се движи, дори и да я китосаш, а и нитовете се охлабват след време в пласмасата. по-добре да беше направил с поялника и телчета за арматура.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кой ти каза че пълна глупост? Когато си купуваш полиестерна смола дават ли ти в комплекта едно пакетче със нишки? -Давааат А там където е нитовано също се засмолява и до сега не ми се е сцепила такава кръпка, пробвал съм метода със поялника но не ми харесва. Ако става за въпрос Вюрт имат нещо много добро за лепене на брони ABS двукомпонентно, но трябва само с това да се занимавам за да му избия цената :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Досега всички брони които съм правил е -поялника и мрежа за 'арматура' ,на сума колеги съм им правил броните досега никой не се е оплакъл ;) . Значително сигурен метод е .

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според мен има разлика от лепене на пукната броня или запълване на някое липсващо парче и добавяне на допълнителна част-две различни неща са.

Редактирано от Yordan Stoyanov

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:lol: е нали точно тези нишки са стъкломата бре, и те не се смесват със смолата. виждам, че разбираш повече от мене, но да ти кажа де.стъкломата не се смесва със смолата- съвсем друг е начина на работа с него. и при положение, че има стъкломат няма смисъл от други парцали и кво беше там ;) и с поялника става супер здраво, доста по-здраво от заварка с пистолет- стига да го правиш както трябва.за смоличката ако те интересува още нещо питай, че съм направил повече брони и прагове, отколкото ти си виждал ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега не съм казал че разбирам повече от никой в тоя форум понеже тук е пълно със скрити таланти.Нито съм казвал че се смесва смолата с ватата поне дотолкова не прявя манджа с грозде,а за парцалите също не съм писал че се ползват,казах че има плат от СТЪКЛЕНА вата с които се работи много по лесно и става много гладко.И имах предвид за направа на цяло парче към старата броня,с поялника и мрежата как става това :)От къде знаеш колко брони и прагове съм виждал аз,и не е толкова важно колко брони и прагове си направил а как си ги направил

Редактирано от Yordan Stoyanov

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със стъкления плат попива много по малко смола и става много тънък слоя ,заради това има голяма еластичност и здравина защото стъклената вата е повече от смолата.С обикновената вата попива повече смола и става твърдо и чупливо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:huh: аз говорех на колегата аирбрущ бре, не на тебе. то е ясно, че е съвсем различно да залепиш или да градиш броня :thumbs1: а за ватата- тя е за басейни и по-големи изделия. плата, който продават в пакетчетата е същия, като този, за който говориш, но е по- малък грамаж. има и на големи рола, там излиза мн по евтино, но се намира трудно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моля модератор да затрие темата, ако не каквото ще да става :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво колега, преден лип от стъкломат си е голяма играчка да се направи. Не разбрах след като си направил желаната форма върху бронята, дали по нея правиш негатив, от който след това правиш самия лип или както си го оформил го опаковаш със стъкломат и го заливаш със смола?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Затворена по желание на автора. Ако иска все пак да отговори на последното питане нека ми пише лично.пп: не разбирам защо когато някой покаже какво е направил, винаги трябва да се яви някой друг дето е правил милиони такива и разбира адски много. Не визирам никой, просто споделям мнение.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...