Jump to content
milosha

Вдигнаха ми колата

Recommended Posts

Имах проблем преди известно време и ми вдигнаха колата от пред блока едва ли не, тъй като съм бил спрял на общинска тревна площ. ВСИЧКИ спираме там откакто се помня, но явно вече зачестяват проверките и днес отново намерих жълт лист на предното стъкло.Този път не са ми вдигнали колата, а само са ми написали "призовка" да се явя в общината в 3-дневен срок или ще ми бъде съставен акт. Разбрах, че тези актове са много дебели 300-500лв, което е направо скандално!!! Спирам до блока си и ми налагат глоба, всеки ден там има по 200 коли...Интересува ме дали някой може да ми помогне с информация като какво ще стане ако не се явя изобщо, има ли шанс да се отърва без нищо? Какъв акт ще ми пишат като отида и може ли да ми го напишат, да не го платя... Към данъка на колата ми ли ще отиде глобата, помогнете с каквото знаете ако има някой минал през това, не съм единствения със сигурност!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спокойно , глобата ти е 20 лева.Снимали са ти колата къде е спряна и срока не е 3 дни а 1 седмица.Нарочно пишат по малко време за да ходиш по-бързо да си я платиш.Няма такив срок 3 дни за нищо.Ако не я платиш ти пишели акт в общината , изпращали тези снимки на неправилното паркиране в кат и там ти пишели 2ри акт.Аз също съм имал такива жълти лисчета.Само че на въпроса "ако някой го махне от къде да знам че имам такава глоба" не ми отговориха адекватно.Принципно не е нормално да го защипват на чистачката , нали всеки може да го дръпне и да го няма ;/

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В никой закон няма връчване чрез защипване на чистачката. Моя съвет е не ходи, но спри да спираш там ;) Ако някой по някакъв начин ти връчи лично някакъв акт, просто го обжалвай в срока за обжалване с предтекс, че не си намирал никаква бележка на стъклото. Сега някой сигурно ще скочи веднага, как трябва да се плащат глоби, че за туй сме на този хал и пр. Промяна е необходима, но тя трябва да почне отгоре надолу, т.е от главата към краката. При условие, че данъка на колата ми е 250 лв. за година /става въпрос за Варна/ и това е кажи речи 10% от стойността на колата и съм принуден да карам по тези лунни пейзажи- ами е...л съм ти и общината и всичко! Има едно правило - Ако искаш, първо трябва да дадеш! Ако искаш да налагаш глоби за неправилно паркиране, първо трябва да предоставиш места за правилно такова! Ако ще искаш данък за това, че се движи колата по твоите пътища, първо трябва да направиш и поддържаш такива! Мисля, че това е нормалнотото виждане за нещата! Извинявам се малко за отплескването по темата, но все още съм афектиран от преждевременната смяна на гума и изправяне на джанта, следствие на минаване през новозейнала дупка, запълнена с вода!

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз веднага преместих колата, но ако създадат акт към КАТ и там ме чака глобата и точки и каквото и да е, е абсурдно! Не искам това да става!<br>А другият вариант е ако не се появя в общината изобщо - те вероятно няма лично да ме търсят да ми дават акта, но ще ми се начисли и един ден като си купя нещо на мое име или продам - ще ме застигне и няма да мога да го направя без да платя глобата?!!<br>

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един съвет: ако дойде пощальон, който те търси лично- не казвай че си ти и не подписвай приемането на никакви писма от него. :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не си се подписвал на тая бележка не е сигурно, че си я получил, нали така ;) Аз имам подобен проблем с паркирането пред нас. Живея близо до Централна гара, в периферията на "Синя зона". Съответно се спира където може да се завре кола, но често се намесват паяци, защото е запушен някой жилищен вход, вход на близкия парк или гараж. Дотук ОК, но една сутрин се събуждам в 8:10ч. от тракане на нещо дизелово под прозореца ми (живея на 1-ви етаж и мразя дизели :P ). Ставам и гледам един паяк, който се готви да вдига паркирания на тротоара Акорд. Казах им през прозореца да ми оставят колата, а полицая ме извика да ми напише фиш, защото съм нямал 2 метра от сградата. Тук трябва да уточня, че колата, въпреки че беше на тротоара, не пречеше на никого, а разстоянието до сградата се оказа 196 сантиметра според рулетката на полицая. Написаха ми фиш за 20 кинта, взеха ми още 15 такса "подготовка за репатриране", отнесоха колата един съсед и си заминаха. Оказа се че във въпросната сутрин на улицата пред нас освен моята само още две коли бяха със софийски номера т.е. сме си платили данък в общината, за да ползваме инфраструктурата. А реално нямаше свободни паркоместа и се наложи да паркирам на тротоар, за което бях санкциониран т.е. плащам си данъка на колата в общината, но същата тая община не ми осигурява място където да я държа тая кола и ми налага санкции. Тогава се зарекох, че докато не въведат паркиране по местоживеене (като в Лондон и Будапеща, например) в квартала няма да си плащам данъка за МПС-то.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оказа се че във въпросната сутрин на улицата пред нас освен моята само още две коли бяха със софийски номера т.е. сме си платили данък в общината, за да ползваме инфраструктурата.

А другите коли регистрации нямаха ли? Или те данъци не плащат в техните си общини? Като ходиш в други населени места не паркираш ли, или си плащаш данък и в тяхната община? Че инфраструктурата ни е е*ана и че няма къде да се паркира съмнение няма, но не търси вината в регистрациите на колегите, не са виновни те. ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А защо не ходят да бачкат и да си паркират колите през по-голямата част от годината там, където си плащат данъците?Не обвинявам колегите, обвинявам общината, че не е създала адекватна организация на паркирането. И в същото време въдворява ред без да има правила. Друг въпрос е, че и аз мога да си регистрирам колата във Видин (примерно) и вместо 300лв. да плащам 150лв. данък, нали?

Редактирано от xatamoto

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен миналата година също ми писаха акт за спиране в зелените площи. Та по принцип не обичам да споря или да правя каквото и да е като съм виновен ходих до общината платих си акта 30 лева ми взеха. Като го платих ги попитах. - Добре де пишете актове къде там може да се спира покрай моя блок и къде не може, защото има само един паркинг пък той е за 10 коли! и те ми викат -Не знаем къде това не е по нашата част, за това трябва да се обърнете към паркинги и гаражи. Това вече ме ядоса викам е на какво основание ми пишете акт като не знаете къде е разрешено и къде не бе! Теглих им една майна и си тръгнах. То друго кво да направиш в общината. В БГ е така гълташ една вода и така кво да се прави. :lol:

Редактирано от reddek

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не се явиш в общината, случаят ще се пренесе в КАТ. До колкото си спомням не взимат точки, а актът лавира между 20-50 лв( Като в повечето случаи ги слагат 20).Мен също ме вдигнаха началото на Юни 24:00 по улица на която има много паркирани автомобили, а и аз самия съм паркирал там многократно ( говоря за Студентски град). Изглежда си правят някакви акцийки, поне колкото разбрах, се провеждат петък и събота в района на студентския квартал - да знаете :)Иначе проблемът с паркинга е критичен за София. Няма как просто нещата да са окей когато градът е проектиран за 800 000 жители, а понастоящем са 2 милиона и повече.Наскоро бях и във Варна и там изглежда е започнал същия проблем.

Редактирано от PIKap

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...