Jump to content
p1rvi

моля за съвет!

Recommended Posts

Здравейте.....имам хонда сивик 97 1.4IS но вече имам бебенце и ми идва малко тясна...карам я от 2 години ....никакви проблеми освен малко ръжда която оправих след като я взех.....чудя се дали да я заменя за Акорд 97 2.0 TDI .Aко може да чуя няколко компетентни мнения ще съм благодарен!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,Не искам да те отказвам от дизела,НО те съветвам да си вземеш бензинов Акорд 2.0л или 2.2л.Този дизелов мотор за когото ти говориш в този Акорд 97-ма е на Ровър.Има доста писано по това,може да потърсиш темата. Ако не я намериш ние ще я намерим :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напиши в търсачката "акорд дизел" и приятно четене. Сивик 6- та дизел е със същия двг.п.п. Моето мнение е да, вземай го.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

написах в търсачката и излязоха теми на някакъв човек които доста е тормозил форума и хората в него :)ще проверя във форума на ровър ...но ако има някой с такава хонда да ми пише ако може! благодаря!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само не си мисли, че тоя дизел ще гори 4-5. А и като знам нафтата с кво качество е в БГ . . .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напротив, точно това трябва да очаква колегата, ако попадне на читав екземпляр. Аз го казвам от опит и с две ръце се подписвам за думите си. Очаквам и ти да споделиш от къде са ти наблюденията.

Редактирано от Tino
Предходно мнение не �е цитира !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко се свежда до това какво ще е състоянието на автомобила. Ако е читав мотора наистина ще има значително по-нисък разход от бензиновите аналози, да не говорим пък за мотор 2,2 защото ще му се завие свят на колегата да слага бензин /пък и той явно търси семеен автомобил и няма намерение да се състезава/. Проблема идва от това че масово караме автомобили по над 10 години които са със сериозен пробег в км., именно за това проверката на автомобила от компетентни хора е задължителна /най-вече за дизелов двигател/. Качеството на горивата в родните ни бензиностанции се отразява както на дизеловите така и на бензиновите двигатели, особено на по-напомпаните ако мога така да се изразя. Това че били лоши моторите на Ровър е малко несериозно. Лично аз ако имах финансовата възможност да карам съвременен дизел никога няма да предпочета бензинов двигател пред него.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз, като собственик на Акорд 2.2 бензин, мога да се подпиша с две ръце, че колата НЕ става за състезание. В същото време не е проблем да изпреваваш с четири човека, пълен багажник и включен климатик. Да, не харчи 4-5л/100км, но и не трака, не тропа и не пуши черно. Освен това не бих разчитал на 13-15-годишен дизел да ми закара безпроблемно семейството до морето, например. Не че не може и не е възможно, но е напълно възможно и да не успее ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз, като собственик на Акорд 2.2 бензин, мога да се подпиша с две ръце, че колата НЕ става за състезание. В същото време не е проблем да изпреваваш с четири човека, пълен багажник и включен климатик. Да, не харчи 4-5л/100км, но и не трака, не тропа и не пуши черно. Освен това не бих разчитал на 13-15-годишен дизел да ми закара безпроблемно семейството до морето, например. Не че не може и не е възможно, но е напълно възможно и да не успее ;)

Всичко е въпрос на поддръжка. Дори совалката на НАСА я пенсионираха, пък тя ползва доста по-качествено гориво от Акорд 2,2 бензин. И на човека не му трябва кола за съзтезание. Редактирано от d1ma

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам в какъв смисъл ти едва тесен сивика, но щом се заговори за семейна кола, аз си представям комби. Според мен седан за семейна кола не е кой знае колко функционален. Аз бих те насочил към сивик или акорд комби. Комбито на сивика май пак го имаше с дизелов двигател.Да ти е живо и здраво бебчето!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, можеш да си вземеш Сивик "англичанка" (кеф ти хетчбек, кеф ти комби)! Мисля, че няма да ти е тесен, пък и има разнообразие от двигатели, които не горят много! Може и Сивик 6та ген седан (най-добре според мен)!Успех :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...