Jump to content
tisho92

95 Ekonomy

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте колеги, от скоро видях, че бензиностаниция Еко е пуснала някакъв нов бензин. Днеска минах от там и видях, че е с 7-8 стотинки по-ефтин от нормалния.Нека някой, който си е слагал от него да каже как е бензина, как се държи колата и дали найстина дава икономия.

95EKONOMY съдържа, специална добавка,която:

- намалява триенето на буталата в цилиндрите, благодарение на модификатора на триене

- почиства и предпазва от корозия горивната система

Намалението на разхода, може да варира при различните видове автомобили в зависимост от начина на шофиране.

Редактирано от tisho92

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз сипах 1-2 пъти и не останах много очарован. Приятели пък казаха че са доволни. Въпрос на вкус май :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ако питате мен е просто реклама... както и с останалите УЖ с добавки... И ми е крайно интересно дали онези малки тубички керосин дето вдигат октана и почиствали (и ремонтирали двигателя от вътре)... дали правят нещо и те?

Редактирано от CivicGoneMad

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

честно сега разбирам че бил по евтин,това сериозно ли е ? На еко зареждам постоянно но несъм забелязал цените,иначе си карам с него всички коли без бегачката и съм много много доволен.За разход незнам няма да коментирам но никога не е изгорила повече от колкото с друг бензин колата си върви ок даже наистина мисля че дава икономия ама колко едвали ще мога да кажа защото карам в различни условия и много на късо но с 20лв 8л си минавам 110км градско на клима с колата на жената сивик 1,4 90 коня може би и повече но знам че като стане токлова и хоидя да сипвам.Понякога ако съм икономисал се вдига стрелата повечко понякога ако несъм по малко но общо взето само това сипвам и съм си доволен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,верно е по-ефтин и то не малко,пак е по добре от обикновения...днеска обикновения беше 2.59 а този 2.52...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха,вие сте луди ако им се връзвате на тия.В Еко горивата са пълен ташак.Обикновения 95 беше страшен бъркоч,представям си тоя дето е по-евтин с 7-8ст. кви лайна има в него.Ще си ебете майката на колите от експерименти,да знаете.И как по дяволите сложиха добавки да ви намаляват триенето и още куп глупости,пък цената му намаля?В нормалния 95 сигурно има още добавки за да не се състарява кожата на салона и понеже тях ги няма в тоя икономичния,затова цената му е надолу :lol:

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сипвам само 95+ от Еко. На ЛУК-а бенз-а също е хубав, всичко останало е вятър и мъгла :D Тествано лично и със 1.3 и с 1.8, с бензин от ОМВ колата ми направо умира...за Шел въобще не ща и да чувам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В нормалния 95 сигурно има още добавки за да не се състарява кожата на салона и понеже тях ги няма в тоя икономичния,затова цената му е надолу :lol:

:worthy: В Боклукойл са разработили нов бензин възстановява протектора на гумите до 40% и втвърдява окачването до 50%.Ще струва 2.99 балъшки лева! :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Еко горивата са пълен ташак.Обикновения 95 беше страшен бъркоч,представям си тоя дето е по-евтин с 7-8ст. кви лайна има в него.Ще си ебете майката на колите от експерименти,да знаете.

Ще си позволя да не се съглася. За този "икономичния" не знам, но карам моята само с Кинитрон 95+ (преди само с Кинитрон 100 (на капачката на резервоара пише "минимум 95"), но установих, че няма смисъл - разхода и с двата е един и същ, а малко по-добрата динамика при ускорение не ме касае, защото карам спокойно). Смея да твърдя, че автомобилът върви отлично и разходът е приказка. На 80,000 км. смених бензиновия филтър и специално го разглобих за да видя дали няма боклуци вътре - 'ми няма. Разгъвах същинската част на самия филтър (нещо като фино велпапе) и с надежда търсих боклучета, но такива нямаше. Нищичко.В момента пътувам по окло 850 км. на седмица. Зареждам само на Еко. Разходът е 5/100 л./км. със скорост окло 90-100 км./ч. (3000-3100 об./мин. на 5-та). И това не е "'Бе гле'ам тука стрелката и по преценка на око, като 'зема предвид...", а пълно-пълно от една и съща колонка. Зареждам на прибиране от провинцията в петък, в неделя пътувам натам и следващия петък пак се прибирам. Зареждам около 42-43 литра (когато бензинът падне до 2.40, 100 лв. ме устройват напълно за отиване и връщане, сега отиват около 110 лв.), а рзстоянието е все 850 км. Мога да кажа и какъв е разходът с 80 км./ч. (една седмица си направих този експеримент на отиване и връщане), но няма да го направя, защото знам какви селски реакции да очаквам от "експерти" по разхода.Преди време съм карал и с Шел В-Повер или В-Повер Рацинг. Когато се случеше да е добър, нямах забележки, но разликата между отделните бензиностанции е потресаваща. На една зареждаш качествено гориво, на следващите две - греда. Така че аз руска рулетка не искам да си играя и избрах Еко; поне там качеството на горивата е консистентно между отделните бензиностанции.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aз наблюденията за Еко-то ги имам от преди 2-3 години,когато работех във Волво.Служебните коли ги карахме с карти от Еко и тоя обикновения 95(зеления) е отврат. 95+ може да е по-добре,но знаейки че единия е боклук,в последствие разбирайки че газта им е боклук - просто ме губят като клиент.Това за газта го следях преди година, точно като сложих ГИ-то щото имам Еко точно до нас и винаги като излизах си сипвах на него.Филтрите,които ми казаха че спокойно ще издържат 15 000км поне на 5 000км се бяха спекли от боклуци от газта на ЕКО.Аз нарочно сипвах само там,защото исках да проверя качеството.В последствие пробвах ОМВ и Ромпетрол.Доста по-чиста газ,двойни километри минавам и филтрите са все още прилични.Но на ОМВ много лъжат,та Ромпетрола за момента изпъква с качество.Бензините им също.Но може просто ЕКО да имат 2 читави горива и 2 ебани,не знам.Обикновения 95 в ЕКО на времето(2007-ма) почти ми уби и първия мотоциклет,като го налях и само дето не го бутах до нас:)Заради тия неща им нямам доверие аз.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този икономичиния е супер лайна. Сложих един път, нито ми беше икономично, а колата беше още по-спъната. Нормалният им 95 е много по-добре!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Доколкото аз знам, газта на Еко-тата се доставя от "Кълвача". Кинитрон 95+ и 100 се внасят от гръцки рафинерии, а за обикновения не знам, но силно подозирам, че е някаква бъркоч от Лукойл, но с него никога не съм карал.ПП За Ромпетрол също съм съгласен, че са с добър бензин, но са ми твърде далеч и никога не са ми на път, така че трябва специално да се отбивам да зареждам там. Обаче, при положение, че съм доволен от близкото Еко, просто не виждам смисъл. Иначе специално съм ходил да зареждам (за проверка) и съм доволен (като изключим приказливата касиерка :D). Редактирано от user

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки говори различно неща, а уж караме еднакви коли (2-3-4модела масово). Нека обобщим:1. Шел - масово всеки е недоволен от всичко - ок2. ОМВ - един доволен, друг - недоволен. Аз например зареждам само на ОМВ и колата си ми върви чудесно, не гори повече, сега смених бенз филтър на 11ккм и го разкостих за боклуци - нямаше нищо.3. Петрол?! - Май отново като при шел, нямам толкова наблюдения. Аз лично като съм сипвал там колата ми гореше много повече от нормалното с техния бензин.4. Лукойл!! - Имам страшно негативно мнение за тях, базирано обаче само на това, че има всеобща омраза към тях. Сипвал съм 2-3 пъти, нямам наблюдения. Но като цяло - един доволен, един - не.5. ЕКО - отново един доволен, друг - не. Аз лично съм доволен. Не съм сипвал много от еко, но с обикновения 95 си гореше супер колата и си вървеше.6. Ромпетрол - всички са доволни, включително и аз. Скоро сипвах 2 пъти от там, гореше по-малко колата, от колкото с омв и си вървеше стабилно.Та, нека обощим, дадем примери итн, защо кой и от какво е доволен и недоволен, защото предполагам, че за всеки е важно да види всеобщото мнение и да не се прецаква. За мен също е важно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Няма как да се правят обобщения. Не и когато става въпрос за бензиностанции, още повече в България. Както се вижда, отделните вериги предлагат различни горива. Да речем обикновен, нещо с добавка и супер. При едното се гони минимална цена, съответно страда качеството, другото не трябва да е уж толкова зле (предвид по-високата си цена). Един кара с обикновения и казва "Отврат е.", друг кара с по-качествения и е на различно мнение, но и двамата сипват от една бензиностанция. Как ще направиш генерализация за качествата там като цяло? Когато добавиш към това и факта, че голяма част от бензиностанциите у нас са франчайз (т.е. някой търговец получава правото да ползва логото на дадена фирма, при спазване на определени условия) и качеството силно зависи от вижданията на управителя... Както вече казах, аз от Шел съм зареждал много, много отдавна. Колата работеше много добре с Рацинг-а им, но разликите в качеството между отделните бензиностанции ме отказаха изцяло от тях. Някой, който живее до Шел със свестен управител, ще зарежда там качествен бензин и ще се кълне в него. Друг ще уцели греда в няколко бензиностанции от веригата и няма и да иска да чуе за тях повече. Това как ще го обобщиш? ПП Наскоро ми се случи следното: Зареждам както обикновено на Еко-то и този път, по изключение, не заредих сам (почти винаги го правя). Тръгвам аз на път и гледам стрелката на бензина се спуска необикновено бързо надолу. Първата ми реакция, естествено, беше "Ш' им е.а майката на те'а мошеници!" и т.н., ясно е за какво иде реч. :D Решавам, че ще изпробвам OMV (тъкмо бяха започнали рекламата на "новите" си горива; MAXX нещо си). Спирам на тяхна бензиностанция, тръгвам да отвъртам капачката - тя незавита. Предполагам, че заради това стрелката не е показвала вярно. Момчето от ОМВ дойде, казах му "Догоре." и вместо очакваните 42-43 литра, заредих 32. Т.е. разходът с бензина от Еко пак си ми е бил 5/100 (предвид изминатите километри). Та заредх от 100-те октана на ОМВ и с тях разходът беше 5.5/100. Следващото зареждане си беше от Еко, но си заредих сам. :)

Редактирано от user

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Маркетинговите трикове край нямат, просто си възпитавам детето и убеждавам колкото мога приятелите,да не се влияят от рекламата.

Това за газта го следях преди година, точно като сложих ГИ-то щото имам Еко точно до нас и винаги като излизах си сипвах на него.Филтрите,които ми казаха че спокойно ще издържат 15 000км поне на 5 000км се бяха спекли от боклуци от газта на ЕКО.

Иво смени пътищата на газта от бутилката до изпарителя с пластмасови и филтрите ще ги сменяш на 15000км, без да са мръсни видимо.Газта или по-точно азотните окиси и водата окисляват медта и този окис задръства филтъра.Доказано от опит.Говорихме си веднъж и си мисля, че няма как да има боклук в газта, освен да е под формата на газ.
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:lol: пак се почна темата за горивата ;) Колега ви пита за конкретно гориво , а не дали ЕКО е по-добре или ОМВ ;) Който не е зареждал от него , просто няма обективно мнение :) Аз сипвам предимно от него и е по-добре от ОМВ , така усещам колата , но да го гори по-малко :lol: :lol: :lol: Отдавна спрях да се залъгвам за евридейката кой бензин е по-добре и кой по-зле при градско каране ;) Извънградско от поне 300 км можеш да намериш някаква разлика между едно и друго гориво и пак е толкова относително , че съпоставянето им е в сферата на гадаенето ;) Температура на въздуха , настилка , вятър , атмосферно налягане , трафик , дъжд и т.н и т.н. - все фактори , които за да кажеш точно , кое гориво е по-добро от другото ;) Или иначе мнение си има всеки :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:offtopic: Аз предлагам :unsure: на Tino официално :lol: да му забранят да използва емотикони, :P или поне да му наложат месечен лимит. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо бе :( :( :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Точно за Еко-то си направих експиримент един път Добрич-Албена-Добрич с икономичния и един път Добрич-Албена-Добрич с нормалния. Е ако искате ми вярвайте - икономичния е пълна боза и за нищо не става. Никакъв резпонс от колата при натискането на газта, а разхода по-голям.Даже се изнервих на куцото гориво и целия път си обещавах, че повече от тази пумия няма да сипя.Сега си карам на нормалния от Екото и съм доволен. Все пак двигателите ни са разработени да вървят на нормален бензин без никакви добавки и разни такива простотии. Стоя си далеч от тях.В София си зареждам обикновен от Шела, защото ми е най-близко и ми е по път. Отново съм доволен ( Говоря за шела на Г.М.Димитров в Дианабад )

Редактирано от PIKap
  • Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз от 95 Ekonomy не съм доволен.Зареждам предимно и само от ЕКо и на 2те коли. На сивика вече 2 резервоара изгорих с Ekonomy за пробата - разхода както и се очаква същия, но в ниски обороти се дочува едно тракане, което не бях чувал от години. Заредих 95+ (защото поне тук във Варна "нормален" 95 няма) и това тракане липсваше.На Акорда не съм си правил Експерименти. Не знам как при вас е по-евтин, тук той е с "нормална" цена, като на останалите бензиностанции (+-1ст) а другия 95 е 95+, който е съответно по-скъп, ама той винаги си е бил...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен с 95економи беше същата работа, колата я натискам да върви, тя се чуди к'во да прави. Сипах 2 пъти и повече не мисля да сипвам. Аз на ЕКО освен таз боза и 100-те октана не съм виждал друг (поне тая до стадион Гагарин само тия има) и момчето дето налива каза че само такъв ще има вече. Цената тук наистина си е като навсякъде, незнам къде зареждат колегите, или тук във Варна ни скубят яко :)Малко не по темата, но от Ромпетрол съм най-доволен, и от Шелския който е на Пикадили Парк.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз леко извън темата да се изкажа - от Бензина на Ромпетрол май и аз съм най-доволен.Обслужването е това което много ме дразни и то по-точно на бензиностанцията на Varna Mall. Вече 2 пъти ми се случва да тръгвам на път или да се връщам от дълъг път и да искам да напълня резервоара и да ми отказват. Точно ги оцелвам да си предават смените и тогава не можели да зареждат. По този начин ме отказаха да ходя повече там!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже гледам, че става някакво объркване, да внесем малко яснота кой бензин кой е:

Публикувано изображение

Това е въпросният Екоnomy или бившият им обикновен без добавки (беше в зелен цвят на колонките), но вече с добавка на BASF (доколкото разбрах). От него лични впечатления нямам, защото не съм зареждал.

Публикувано изображение

Или 95 с добавка. Карам само с такъв, нямам оплаквания. От написаното излиза, че този чисти по-добре двигателя, а икономията на гориво е на заден план, докато при Ekonomy-то е обратното.

Публикувано изображение

Преди карах с такъв, но разходът с него и 95+ е еднакъв, та от моя гледна точка няма смисъл. Иначе най-добрият 100 октанов, който съм слагал в колата е... Shell V-Power Racing :tooth: от бензиностанцията им на Кулата преди ~3 години. Сега хем качеството варира силно между отделните бензиностанции и не знаеш какво сипваш, хем струва близо 3 лв. за литър (2.8x-2.9x, ако не се лъжа).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз много често слагам от този 100 SPEED (защото тая бензиностанция ми е най-наблизо) и не оставам особено впечатлен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От около година зареждам единствено на ЕКО, новия бензин си е като стария :D , аз съм си доволен, разхода ми е с около литър надолу спрямо ОМВ или ШЕЛ, от последното зареждане на ЛУКОИЛ минаха повече от 5 години и спомена не е добър, РОМПЕТРОЛ никога не съм зареждал.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в Пловдив има 3-4 Ромпетролски.само там сипвам бензин.когато хода за бензин де.газта само на омв-то,доло на Ванко на хотела.от омв до омв в пловдив има голяма разлика.както и от шел до шел.темата пое друга посока,ама нека си кажем кой къде слага,айде :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Днеска реших да си сложа от тоя бензин и разлика неусетих. Май наистина е само реклама и няма никаква разлика, спрямо обикновения, но едно ме заинтригува, защо е с 7-8 стотинки по-ефтин...:huh:П.П иначе по-темата, кой, къде зарежда попринцип в ОМВ ходя редовно...

Редактирано от tisho92

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм за 95 ЕКОНОМИ на екото докато бях в БГ всички при който се возих бяха доволни от него :rolleyes: от към разход и вървене .Моята кола е в Испания там зареждам на CEPCA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги,как така бензина с добавките е по-евтин от обикновения?7-8 стотинки е разликата между 95 ekonomy и 95+(който също е с добавки ако не се лъжа просто добавките в него са с по-голяма концентрация)95 ekonomy си е обикновения бензин на ЕКО,просто с ново име и някакви добавки(евентуално).А до това на коя бензиностанция бензина е по-хубав,от 5 човека ще се чуят 5 различни мнения.Предполагам разликата в качеството идва от там на каква партида бензин сте случили,всеизвестно е,че бензина и дизела идват от едно и също място за всяка бензиностанция(като изключим 100 октановите горива),друг е въпроса,че повечето вериги слагат някакви добавки и в обикновените горива,но едва ли разлика толкова осезаема ще има.Чувал съм какви ли не коментари по адрес на различните вериги,на кой му паднал кардана,на другия му набила клапани,на третия прекъсвало,четвъртия основен ремонт правил,понеже работя на бензиностанция съм чувал какви ли не истории,но едва ли тези проблеми в,които сигурно има нещо вярно се дължат на горивото от съответната бензиностанция.Аз си зареждам колата от където ми падне проблеми с кофти бензин съм нямал,нито прекъсва,нито има разлика в разхода.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично съм доволен.От доста време зареждам само и единствено на ЕКО.Имам чуството,че с новия бензин ми върви малко по-добре колата.Разхода може би е същия или с някакви грамчета по-малко,но това зависи и от тежестта на десния крак ;) Тук мога да добавя,че баща ми има приятел-инспектор по горивата и от неговата уста съм чул,че в EKO бензините са най-пречистени,най-малко правят далавери там и зимата в бензина им има най-малко конденз,тъй като на другите бензиностанции,помпите в резервоарите са потопени на дъното и така засмукват тинята и конденза от цистерните,а в ЕКО са малко по-високо и така е решен този проблем.Лукоил са на второ място.Лично мнение ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...