stranger in moscow 30 #1 Публикувано 9 Юли, 2011 Колко струва първоначалното обслужване на втора употреба акорд 5та генерация англичанка , както и 5та генерация us coupe, преди 1998ма! Също така напишете и за дизелите и бензинките за да знам какви пари да си подготвя интересуват ме само главните ключови компоненти и качествени части. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitravti 2 #2 Отговорено 9 Юли, 2011 За дизела незнам,но 2та ремъка и ролката са 130лв. смяната между 50-80лв. А масло има от 50-200лв там ще си решиш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #3 Отговорено 9 Юли, 2011 А другите 2 ролки, старите ли да остави ? .. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitravti 2 #4 Отговорено 9 Юли, 2011 А другите 2 ролки, старите ли да остави ? .. Прав си колега на моя акорд сменях само едната другите бяха добре.Грешката е моя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
велизар 172 #5 Отговорено 9 Юли, 2011 Не са ли два ремъка с две ролки.Двата ремъка са около 100лева и двете ролки около 140лева.Пистовия ремък е около 20-тина лева.Водната помпа ако решиш е около 70-80лева,въздушен и маслен филтър около 40лева и там масла и други работи ти ще си прецениш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rEsPeCtiVe 148 #6 Отговорено 9 Юли, 2011 Приготви си едни 500лв Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #7 Отговорено 9 Юли, 2011 Ти последно реши ли какво ще купуваш че питаш за обслужването?Аз примерно на мойта англичанка нищо не съм обслужвал като я взех и 4-та година карам.То да не чува господ ама на ,досега няма проблеми с незацепени ремъци и други истории където наш майстор не е пипал Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
4ushi 54 #8 Отговорено 9 Юли, 2011 (Редактирано) Колега то и аз карам 4-та година без да сменям обаче днес си купих необходимите консумативи и мисля да сменя вече, че ме е шубе да не ме остави на пътя и да хвърля мотора . Съветвам те и ти да направиш същото за 300 лева не си заслужава да си правиш експерименти с колата . Редактирано 10 Юли, 2011 от kytila 8. Ð�е цитирайте човека, който е непоÑ�редÑ�твено преди ваÑ� в Ñ�пиÑ�ъка Ñ� мнениÑ�. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
xatamoto 163 #9 Отговорено 10 Юли, 2011 (Редактирано) На моя Акорд първоначалното обслужване излезе 512 лв без маслото. Смених всички филтри и ремъци плюс два шарнира и труд.Всъщност много е условно какво се разбира по първоначално обслужване. Моята кола имаше сервизна книжка и си позволих да не сменя веднага маслото на скоростите и свещите, например, но и те е хубаво да се сменят при кола "нов внос". Също така не е изключено и нови гуми да трябват, абе не се знае какво може да изкочи, но поне едни 1000лв е хубаво да имаш. За да стигне трябва да остане, дето се вика Редактирано 10 Юли, 2011 от xatamoto Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #10 Отговорено 10 Юли, 2011 Аз имах в предвид че не съм сменял ремъци и ролки ,четох че имало повече белези ли какво било и често тукашните майстори не ги зацепвали правилно,може и да ги сменя като навъртя 200хил.Иначе масла ,филтри ,свещи си сменям ,просто така си върви хубаво и тогава ме достраша да не я разбутат нещо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
martins 41 #11 Отговорено 10 Юли, 2011 (Редактирано) Ами англичанките са много рискови въпреки че не те е оставяла на пътя,иначе акорд мисля си за Us coupe макар че и англичанките ме радват.Абе колега що не спреш да пускаш безсмислени теми вече. Като пускаш теми се вслушвай в това което ти пишат колегите, поне това е идеята на форума. Ти досега автомобил си нямал, не знаеш какъв автомобил ти трябва а взе да даваш и преценки кой автомобил бил рисков и кой не. Има хора които карат англичанки с години и са доволни. То не бяха въпроси по скайпа и какво ли не, само питаш и спориш, после пускаш поредната тема. Сто пъти ти писахме че колата трябва да се провери задължително преди покупката, да прочетеш темите в форума, за дизеловия мотор също във форума на Ровър а ти спориш ли спориш. Харесай си Хонда в Пловдив и ако е бензин ще ти намеря човек който да я провери. Подръжката като цяло не е по-скъпа от на другите автомобили в класа, немски, италиански или френски, дори в някой случай и по-евтина. Вземи провери колко струват смяната на консумативите на един Голф 4 бензин и дизел примерно и ще се увериш в това. Идеята за покупката на Хонда е че е много по-надежден автомобил дори и произведен в Европа. Доста по-икономичен и пъргав. По обслужването на моя Акорд /в сервиз на приятел/ платих: Смяна ангренажен ремък, ролка и още 3 ремъка - 230 лв., смяна на предни дискове с накладки - 215 лв., масло с филтър 65 лв., въздушен филтър - 15 лв., антифриз - 40 лв.Предстои ми: смяна на свещи, филтрите на купето, бензинов филтър, проверка и евентуална смяна на маслото в скоростите.Ако купиш колата от човек можеш да идеш да ти проверят ремъците и ако няма нужда да не ги сменяш.Айде успех с покупката и дано да случиш че да не разправяш после че и американските Хонди били рискови. Редактирано 10 Юли, 2011 от martins 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokyo 27 #12 Отговорено 10 Юли, 2011 (Редактирано) Ха ха Англичанките били рискови.И кое им е рисковото бе колега?И как като си нямал досега никаква кола почна да даваш оценка за коли дето дори не си се качвал в тях камоли да си ги карал и потдържал.И мен 2 дни ме занимаваш по скайпа да ти пиша кое колко струва и кой мотор какъв е.И накрая поредната безмислена тема във форума при условие,че е писано,писано по тия въпроси.Има толкова много писано в полезни технически ама няма кой да ги чете.Та даже и рискови взеха да стават нашите автомобили.Темата е директно за коша според мен. Редактирано 10 Юли, 2011 от Tokyo 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #13 Отговорено 10 Юли, 2011 (Редактирано) Абе де да знам ама вече няма далавери от рода одарих кьоравото ,ефтино нали и най-хубаво като в мъглата след 90г!Пък и съм забелязал че който мноооооооого разпитва и се подсигурява ,после се набутва със скрити дефекти с извинение като пиян турчин в лайната май беше лафа!Градски усещам те че не искаш хонда!Купи кола която можеш да си позволиш да потдържаш и майсторите в нашия край познават за да я ремонтират!Аз също в последно време закъсах с парите и като дойде проблем с колата и става сложно ,ама това е положението-важното за мен е че съм намерил МОЯТА кола ,95 г е все пак и си иска своето от време на време и съм длъжен да и го осигуря!4 години я търкалям и каквото се е наложило да и правя са бели кахъри ,които като се кача зад волана забравям понеже с нея изживявам THE POWER OF DREAMS!Няма лъжа тука да знаеш! Редактирано 10 Юли, 2011 от borko 30 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
4ushi 54 #14 Отговорено 11 Юли, 2011 Пича наистина е доста директен по SKYPE ако мога така да го кажа и разпитва доста и все още продължава . Да видим какво ще излезе от цялата тази работа , скоро ще е ама какво ще е ??? Аз залагам на Акорд купе . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #15 Отговорено 12 Юли, 2011 Не са ли два ремъка с две ролки.Не са .. Ремъците са 2, а ролките са 3 ..Ха ха Англичанките били рискови.И кое им е рисковото бе колега?И как като си нямал досега никаква кола почна да даваш оценка за коли дето дори не си се качвал в тях камоли да си ги карал и потдържал.Колега, не се сърди, но това е малко като твоята оценка за дизелите .. В целият форум я има 3 теми с опаквания от дизелов Акорд, я няма а ти нвърдиш че са бъкани с проблеми .. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #16 Отговорено 12 Юли, 2011 (Редактирано) Колега, не се сърди, но това е малко като твоята оценка за дизелите .. В целият форум я има 3 теми с опаквания от дизелов Акорд, я няма а ти нвърдиш че са бъкани с проблеми .. ... Редактирано 12 Юли, 2011 от Sebulba Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stranger in moscow 30 #17 Отговорено 13 Юли, 2011 (Редактирано) Колата я вземам утре ако намеря с кого да ида ако не на стоп ще ходя и пак ще я зема стига да намеря някакъв сервиз да я погледне акорд 5та генерация англичанка с бензинов мотор. Редактирано 13 Юли, 2011 от stranger in moscow Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове