Jump to content
Palko

Изгоряха ибейските циферблати на първия ден

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте колеги. Закупих преди няколко дни тези циферблати > циферблати . Светиха един ден и спряха, разглобих кутииката и миришеше на игоряло. Такива евтини циферблати поправят ли се? Предполагам транформаторчето е издало багажа. :(

ПП: ето така изглежда кутията отвътре > Публикувано изображение трансорматор и няколко кондензатора. Тъпото в цялата работа е, че са заляти с някаква смола..

Редактирано от Palko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ами като за 16.99$, толкоз :). Взимай едни плазми за 160лв от bktuning и си свиркай ;)пп. ако все пак искаш да го оправиш - отиди до магазин за електротехника и го покажи, те ще ти кажат дали може да се оправи.

Редактирано от IM_NesTea

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами като за 16.99$, толкоз :). Взимай едни плазми за 160лв от bktuning и си свиркай ;)пп. ако все пак искаш да го оправиш - отиди до магазин за електротехника и го покажи, те ще ти кажат дали може да се оправи.

За предпочитане е да го оправя. Ще обиколя и ще разпитам пък дано го оправя :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

също така виж в някоя фирма за електроника дали ги има твойте частиhttp://mpelectronics-bg.com/http://www.conis-trading.com/или търси още тук

Редактирано от IM_NesTea

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не може да няма на платката и транзистори.Разглоби го цялото и огледай за елементи от двете страни на платката и може да го снимаш по-подробно .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е там, че елементите са заляти със смола и няма вадене... трябва да се изчопка смолата по някакъв начин и да се извади всичко.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Такива инвертори се продават и отделно само че не помня къде :) виж потърси в нета. EDIT: Струва в един сайт 30лв няма да кажа кой е да не прозвучи като реклама. Ако искаш пиши ми да ти кажа къде да ги намериш

Редактирано от atoma

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

всичко се ремонтира,но ако нямаш познания в областа на електрониката потърси някой телевизионен сервиз.Смолата дето е залята платката омеква при температура над 60 градоса.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То нов инвертор добре ама не знаеш на какво напрежение са лампите така че почовъркай този и махни смолата да видим какви елементи има и евентуално да ти помогнем с меренето и подмяната им!На какво по-точно ти мирише на бакелит или на прегорял лак -понеже се съмняваш в трафчето ама едвали ще е то !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж да не ти е изгоряло стабилизаторчето, при мене беше цъфнало то. Инвертора за който говоря е "Инвертор за плазмени емблеми и километражи" надали тия плазми ще са по "спицялни" :)Поздрави и успех.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм... моите държат... това ми е втория... Първия го слагах на една Мазда и пак държеше... и пак е евтин... 15-20$. Малко е съмнително дали ще го оправиш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мирише на бакелит за това ме съмнява трансформатора. Ще ги нося на електротехник да провери кое е изгоряло и евентуално да го оправи.:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто лош късмет според мен, защото мойте вече са на 3г. и не съм имам никакъв проблем до сега :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...