ivorpetkov 16 #41 Отговорено 19 Януари, 2012 Я, вЕрно имало лампичка за включени къси светлини, не й бях обърнал внимание повече от година вече Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivorpetkov 16 #42 Отговорено 19 Януари, 2012 не съм карал Хонда и малко ми трябва време за адаптацияЕдинствената адаптация която е необходима е да не я мъчиш много в ниските обороти, аз специално избягвам да карам под 2000 оборота с подаване на газ.Разбира се не и все "в лютеницата", но в най-вече я дръж в диапазона 2000 до 4000 и при небходимост без угризения 5000 6000 и те така. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokalbokal 56 #43 Отговорено 19 Януари, 2012 Благодаря Още един въпрос как се осъществява достъпа до страничните мигачи ? Retaining spring , трябва да е пружина ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
yky 12 #44 Отговорено 18 Февруари, 2012 Колеги какъв е интервала за смяна на ангренажния ремък? Двигателя е D16V1. CIVIC 1.6 16V 2001г. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 205 #45 Отговорено 19 Февруари, 2012 Колеги какъв е интервала за смяна на ангренажния ремък? Двигателя е D16V1. CIVIC 1.6 16V 2001г.не оригиналните се сменят нормално на 5години или 50К км, което настъпи първо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gum 2 #46 Отговорено 4 Март, 2012 7ма ген. до 2004г нямат лампа на таблото за късите светлини . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nile 171 #47 Отговорено 5 Март, 2012 здравейте,аз също вече съм собственик на 7 ген. хонда сивик.Колата е 2003 с двигател 1.6 от 110 коня,води се спорт.Имате ли някаква идея как се сменят шернирите на предницата?Вчера я огледах и ми се струва,че ще трябва да сваля целия шенкел преди да извадя шернира Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jorko. 74 #48 Отговорено 5 Март, 2012 #285 в http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=44905&st=270 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ombre 221 #49 Отговорено 5 Март, 2012 Становището на Омбре-сервиз какво е? първи опит: Да си я карам такавтори опит: Смяна само на слайдера - No 14:)Никога не отивайте в специализиран сервиз с "ваша" диагноза,защото там би трябвало да следват препоръките Ви и да направят това,което ВИЕ сте решили,че ще Ви отстрани проблема.("Сменете ми слайдера 14,че ми тропа рейката").Голяма грешка!!!В описания случай проблема с рейката на въпросния Civic няма да бъде отстранен на база предположения.Има 2 варианта:1.Следваш препоръките на ремонтния наръчник на производителя (винаги се свежда до около 2300лв.)2.Да са ти минали 10-ки такива проблема през ръцете и да си намерил вариант,който да е удобен за всички.Нещата обикновено са комплексни .....Слайдер+луфт в мотора(11).За проблемите с буталцето(1,2,3,4,9)си има инструкция за стягане и не решава "потропването".Не предприемайте "обиране" на луфтовете,защото има сензор за натоварване на въртенето(вижда се цифрово на Хонда Тестер в раздел EPS).И в двата случая(пренатегнат и хлабав) EPS-a се изключва и светва лампата(съответно не работи)и понеже е елемент на сигурността се налага настройка със Honda Diagnostic тестер.Ако натоварването е по-високо от "таргета" .....не се чисти и се налага повторен ремонт.Уверявам Ви,че никак не е лек.Дано да съм бил достатъчно ясен и полезен.Наистина 7-цата има проблеми с рейката,но са поправими,но не и на тротоара пред блока.Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivorpetkov 16 #50 Отговорено 6 Март, 2012 (Редактирано) ...да следват препоръките Ви и да направят това,което ВИЕ сте решили...Голяма грешка!!!Ombre, не е имало такова нещо, да дойда в сервиза и да давам препоръки, направо ме разби.Вярно, потърсих мнения на колеги, с 0-лев резултат, но пък нали затова е форум.Хубавото е, че темата се раздвижи, според мен вълнува всички със 7-ма ген. Редактирано 6 Март, 2012 от Ивайло Петков Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 205 #51 Отговорено 7 Март, 2012 ааа, кажете все пак за около колко пари се решава задоволително този проблем с рейката?Като гледам през седмица има питания за 7ма ген и рейката Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AbsolutHonda 22 #52 Отговорено 9 Март, 2012 При мен при по-продължително каране също се появява скърцане във волана,но въпроса ми е може ли да стане по-зле ако не се оправи? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове