joro_pleven 12 #1 Публикувано 4 Юни, 2011 (Редактирано) Здравейте,Купих Хонда Джаз от колегата Александър от Пазарджик (ASRacing). Колегата каза, че сам е вкарал колата, и няма нужда да караме колата в сервиз, защото има още 1 година гаранция. След като климатикът спря, в Хонда казаха, че гаранцията не важи, защото колата е имала удар и радиаторът е пробит.Скоро стана ясно, че колата е и с ивадени airbags, а воланът и таблото, на което трябва да има въздушни възглавници са старателно замаскирани, за да не си личи. Кабелите също са старателно изрязани. Внимавайте, когато купувате, защото мошенниците са навсякъде! Редактирано 4 Юни, 2011 от jazzitta 9 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokyo 27 #2 Отговорено 5 Юни, 2011 (Редактирано) Ужас.Какви са тия измамници тук във форума където трябва всички да си помагаме и да сме единни и задружни.Как е възможно това да се случва не ми го побира ума. Редактирано 5 Юни, 2011 от Tokyo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civicgonemad 60 #3 Отговорено 5 Юни, 2011 Ауу тоя много е смъкнал... Това са най малкото 600-700 лева да си ги оправиш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
djoro 37 #4 Отговорено 5 Юни, 2011 да нямаш вяра на никои така стана Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fly-boy 91 #5 Отговорено 6 Юни, 2011 България е страната на измамниците В тази класация сме номер едно 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kucata.meduza 37 #6 Отговорено 20 Юни, 2011 България е страната на измамниците В тази класация сме номер едно За съжаление си прав, колега. Много лошо, че в нашия форум се спотайват такива хора. Съжалявам за колегата по-горе и не го пожелавам на никой това. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aλexandro 12 #7 Отговорено 20 Юни, 2011 http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=12297Това ли е колата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PARADOX_sf 126 #8 Отговорено 20 Юни, 2011 Поне към мен винаги е бил точен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.OFF 539 #9 Отговорено 20 Юни, 2011 Нямам спомен 2007 или 2008 , купувах предна броня от Сашо , никви проблеми ... даже човека я занесе до определено от мен място ! Не му адвокатствам , просто изразявам отношение към темата и адресата . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bubik 4 #10 Отговорено 20 Юни, 2011 Аз съм си купувал кола,от въпросният колега.Съдействал ми е и за резервни части и като цяло мнението ми за него е позитивно.Етикети не искам да слагам на никого,моето мнение го казах"Сащо е фен"и ми е помагал,когато е могъл.Желая безаварийно на всички...! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
joro_pleven 12 #11 Отговорено 29 Юни, 2011 Това е колата, която купих - http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=33077Сега, като се поразрових, намерих обява за колата, 1 година преди да я замаже - http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=13860 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
djoro 37 #12 Отговорено 29 Юни, 2011 Ми пич не си имал кьсмет а май не си и гледал не си пьрвия нито последния 10 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PIKap 213 #13 Отговорено 29 Юни, 2011 (Редактирано) Ми пич не си имал кьсмет а май не си и гледал не си пьрвия нито последнияТъпо изказване "колега". Жазита в крайна сметка българското законодателство урежда процедура при скрити недостатъци при сделки Редактирано 29 Юни, 2011 от PIKap Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
djoro 37 #14 Отговорено 2 Юли, 2011 Щом така мислиш далеч сьм от идеята да коментирам просто ми дай пример с бьлгарското законодателство мерси Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
logoH 12 #15 Отговорено 6 Юли, 2011 Много некоректно Явно колегата продава само ударени коли. Изводите са ясни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PIKap 213 #16 Отговорено 7 Юли, 2011 (Редактирано) Щом така мислиш далеч сьм от идеята да коментирам просто ми дай пример с бьлгарското законодателство мерси Когато вещта има явен недостатък, купувача следва да уведоми продавача.Ако вещта има скрит недостатък – уведомяването за това трябва да стане веднага , след като се прояви.Уведомяване не се изисква ако продавача е бил недобросъвестен – чл.194(2) ЗЗД - Уведомяване на продавача не е необходимо, ако той е знаел недостатъка.Това трябва да доказва купувача.При скрити недостатъци : 1.Да развали договора извънсъдебно – т.е. да върне вещта и да иска цената - / независимо от вината на продавача / - редосибиторен иск; 2.Намаляване на цената пропорционално на недостатъците – с квалитиминорен иск – т.е. вещта ще му бъде полезна и с недостатъците; 3.Отстраняване на недостатъка – това става по два начина: а/купувача иска от продавача да отстрани недостатъците; б/купувача сам да отстрани недостатъците , но за сметка на продавача.Т.е. ще има вземане , но в рамките на стойността на вещта.Само за родово определени вещи – купувача може да иска замяна с изправна вещ. След като купувача избере една от тези алтернативи , другите се погасяват , не може да ги използва за същата вещ.Тези алтернативи не изискват вина на продавача.Но е възможно купувача да е претърпял вреди.В този случай купувача има вземане за тяхното обезщетяване по общите правила. Вината се презумира.Тези правила за отговорността за недостатъци до тук са императивни. Давност при отговорността за недостатъци – установени са кратки срокове – чл.197 ЗЗД. Чл. 197. Исковете на купувача по чл. 195 се погасяват с изтичане на една година при продажбата на недвижими имоти и на шест месеца при продажбите на движими вещи. Права на купувача при наличието на недостатъци – чл.195 ЗЗД. Чл.195. В случаите, в които продавачът отговаря съгласно чл. 193,купувачът може да върне вещта и да иска обратно цената заедно с разноските за продажбата, да задържи вещта и да иска намаляване на цената или да отстрани недостатъците за сметка на продавача. Той може да иска и обезщетение за вредите съгласно общите правила относно неизпълнението на задълженията. Исковете на купувача по чл. 195 се погасяват с изтичане на една година при продажбата на недвижими имоти и на шест месеца при продажбите на движими вещи. Ако продавачът съзнателно е премълчал недостатъка, срокът е тригодишен. Срокът може да бъде продължен или съкратен със съгласие на страните. Редактирано 7 Юли, 2011 от PIKap 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
joro_pleven 12 #17 Отговорено 9 Юли, 2011 Благодаря за коментарите. Колата вече е със сменени въздушни възглавници, така или иначе.Пуснах темата, само за да предупредя колегите, които ще купуват автомобил, да бъдат предпазливи, дори и при покупка на автомобил със ЗАВЕРЕНА в България гаранция! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SpiritOfDanger 4 #18 Отговорено 30 Юли, 2011 Благодаря за коментарите. Колата вече е със сменени въздушни възглавници, така или иначе.Пуснах темата, само за да предупредя колегите, които ще купуват автомобил, да бъдат предпазливи, дори и при покупка на автомобил със ЗАВЕРЕНА в България гаранция!А опита ли да се свържеш с въпросния колега ,който ти я продаде?И той как реагира?В чужбина е лесно да си потърси правата човек,но тук в България за съжаление,единственото нещо което остава е да решаваме проблемите си по един друг не толкова коректен начин.Но все пак както се казва:"Каквото повикало ,такова се обадило!" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ASRacing 0 #19 Отговорено 19 Август, 2011 (Редактирано) Сега виждам темата и искам да попитам колегата дали купи тази кола от мен лично, или от един полицай който бе карал тази кола 1,5 година и само бях пуснал обявата от мое име.Хайде посочи името на собственика от договора ти който е нотариално заверен.И защо не си потърсиш правата по съдебен път?Какво от това, че човека е ченге????На твое място не бих оставил нещата така.А между другото преди колко години си я купил тази кола,2-3, моля те бъди така добър да уточниш тези неща?Поздрави. Редактирано 19 Август, 2011 от ASRacing Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 921 #20 Отговорено 20 Август, 2011 Здравейте,Купих Хонда Джаз от колегата Александър от Пазарджик (ASRacing). Давай договора, другото е само празни приказки и злепоставяне на колегата!Иначе трийте темата.Утре някой ще обвини Сашо за цунамито в Япония. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
user 127 #21 Отговорено 20 Август, 2011 Утре някой ще обвини Сашо за цунамито в Япония. Ако пак пусне чужда обява от негово име, не виждам защо не. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове