stanchev70 1 #1 Публикувано 10 Май, 2011 Прецака ми се акумулатора на сивика.След обикаляне из магазината мрежа се спрях на Бош и Варта.Двата са с еднаква цена и ампераж.Гаранцията на Бош-3г.,Варта-2г.Споделете опит кой от двата да избера. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivorpetkov 16 #2 Отговорено 10 Май, 2011 (Редактирано) И аз все избирах да е най-добрия. То не бяха Бошове, Делфита, АС Делко. Да, ама на последния ми Civic - хоп - продавачите му забучили най-обикновен нашенски Монбат. Даже не е сух. Ми бачка си без никакви проблеми. Та не му мисли толкова, ми взимай който те кефи (примерно на външен вид ) Още повече, че тези 2-та май са едно и също под различни етикетчета, нещо такова май четох някъде.Civic-a не е претенциозeн за акумулатора. Редактирано 10 Май, 2011 от Ивайло Петков Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #3 Отговорено 10 Май, 2011 Абсолютно !!! Като се кара колата и се следи , че всичко е наред с акомулатора няма как да не ти изкара поне 3 години Огледай се и за Старт - пак български Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki-gabrovo 1 #4 Отговорено 10 Май, 2011 Аз съм много доволен от бошовския акумолатор защото изкара много време и гаранциата му е по дълга така че според мен вземи него да нямаш главоболия! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
K1r1L 860 #5 Отговорено 10 Май, 2011 Казват ,че бош и варта са еднакви . (аз и на двете коли съм с варта единия е на 3 год. не е мръднал ) другия е на 7-8 месеца . Перфектни за момента. БЪЛГарски не си взимаи .. много цапат (преди това бях с монбат(6 годишен) ужас.. постояно го бършех. мразя...мърсно . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gena_bs 12 #6 Отговорено 10 Май, 2011 (Редактирано) Погледни и Exide: http://www.didi94.com/batteries/ceni_batteries.htmНе мисля, че ще останеш недоволен! Само провери какви са им цените http://www.didi94.com/price/price_exide.pdf спрямо споменатите в заглавието две марки! Редактирано 10 Май, 2011 от gena_bs Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stanchev70 1 #7 Отговорено 11 Май, 2011 Гледах и на Монбат,който е с 10лв. по- евтин от Бош и Варта но общото мнение на приятели е:не вземай Монбат.Външният му дизайн е осъвременен,което предполага и по- добро качество ,но общото мнение натрупано през годините е негативно.Спирам се на Бош заради утвърдената марка и по-дългата гаранция.Благодаря за изказаните мнения. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #8 Отговорено 11 Май, 2011 Само не забравяй , че гаранцията за да е валидна трябва всяка година през гаранционния срок да минаваш преглед в противен случай гаранцията ти отпада още след първата година Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bai_Georgi 47 #9 Отговорено 11 Май, 2011 Задължително избирай този с по-голяма гаранция! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ростислав 86 #10 Отговорено 11 Май, 2011 От година и половина съм с Exide. На дизеловата кола, която си седи пред нас и зима и лято нямам грижи. За ЦРХ-а пак ще си купя Exide. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka_t 83 #11 Отговорено 11 Май, 2011 Спирам се на Бош заради утвърдената марка и по-дългата гаранция. Само не забравяй , че гаранцията за да е валидна трябва всяка година през гаранционния срок да минаваш преглед в противен случай гаранцията ти отпада още след първата годинаДа за Бош е така. Аз когато се наложи да сменям акумулатор също гледах за утвърдена марка и дълга гаранция. В крайна сметка избора ми се сведе до Бош или AC Delco. Цените им бяха еднакви, гаранцията също, отзивите които получих и за двете марки бяха мн. добри. В крайна сметка избрах AC Delco защото за тях не е необходимо да ходиш в сервиз за монтаж и след това 1 път в годината за преглед , за да ти важи гаранцията.Успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #12 Отговорено 11 Май, 2011 Важното е да е нов. Аз на англичанката от 3 год съм с монбат. Обслужваем. Гаранция няма вече, но тогава бош-а беше с ок 100кинта по-скъп. И аз мислех като теб, но като видях, че и 3мата в магазина за акомулатори/малък град е и се познаваме/ карат с монбат и си взех и аз такъв. Перодично си му доливам вода на 3 месеца и си го свалям за 2 часа на зарядното. Не ме е оставил. Само един път, защото от окис по клемата не се виждаше акомулатора Хеча е с банер, необслужваем. 1 год и няма яд. даже не съм го и свалял, просто ме мързи. А иначе колегите са ти го казали-което ти хареса на вид. Все пак като си гледаш колко ти е маслото ти ще го виждаш по дизайн Само един съвет- когато ти го монтират си купи после едни нови клеми, сложи си на едно парцалче малко двигателно масло или грес и после намажи и при кабелите и при акомулатора по малко. След това стегни хубаво клемите и така няма да имаш окиси по тях и проблеми с токовете Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Lukov 11 #13 Отговорено 11 Май, 2011 (Редактирано) Един приятел ме посъветва да си взема Energaizer, той 3 години изкара с неговия, блъсна хондата и я продаде с него работещ перфектно. Аз съм вече около година и половина с такъв и никакъв проблем.Един съвет от мен - недей търси по голям аз търсих и намерих 60А за 300лв(същия размер като 45А) и се отказах. Все пак щом японеца е казал 45А и е отделил място само за такъв значи не ти трябва по голям, ония малки, дръпнати хакерчета са по умни от нас Баща ми кара с Монбат и го сменя на всеки 2 години и половина За гаранцията на моя не помня колко беше Редактирано 11 Май, 2011 от Lukov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
speed1981 2 #14 Отговорено 3 Юни, 2011 И на 2те хонди съм с бош,единия направи година и шест месеца другия го взех преди 3 месеца,честно казано никакви грижи не съм имал! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Concord 12 #15 Отговорено 4 Юни, 2011 Прецака ми се акумулатора на сивика... ... акомулатора ... ... акумолатор ... Къде е истината @stanchev70: от опит мога да те посъветвам BOSCH (ако ще е или Varta, или BOSCH). Купих си от S5 серията преди две години за Cordoba-та - без никаква поддръжка от моя страна (периодично дозареждане) си работи екстра и при изключително ниски температури. Сега за Хондата ще купя Exide, защото е по-евтин Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ralv 1 #16 Отговорено 6 Юни, 2011 Аз съм с Bosch и съм много доволна от него.За Varta нямам наблюдения.Иначе оригиналния акумулатор на моята Honda беше Yuasa и ако го намеря в Бг бих си го взела него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda user 20 #17 Отговорено 7 Юни, 2011 При "Yuasa" - имам наблюдение върху батериите им за UPS-и в промишлени условия. Много добри са - изкарват най-дълго време. Логично и автомобилните им да са добри.Между "Bosch" и "Varta" - вземи първия. От личен опит ти го казвам. "Varta"-та вече не са това, което бяха! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове