Ivo Myankov 64 #1 Публикувано 6 Май, 2011 Значи колата е 5та генерация Сивик Д15б2 и пълна инжекция от Д16а2.Друго сменено по колата:Въздушен филтър JRизп. колектор 4-2-1 от Д16з6генерацията е на 50мм със средно гърне и брутално ремусче накраяГумите са 195-50-15 Значи заредих догоре края на Май и за 10 дена точно 100км... и ми даде разход 12/100 градско. Това абсолютно нормално каране, без да я настъпвам.Температурата вън е около 15С* , така че не е като да е студена зима и от там да идва разхода.До колкото знам 10/100 е максимума който идва за тия двигатели на тия хонди и то при студено време и настъпване.Предполагам имате какво да ме посъветвате или директно да я водя на доктор.Мисля свещите са ми за смяна, но не вярвам от там да идва такъв разход.Другото което искам да питам...Стрелката ми беше на червено и като я напълних до горе побра само още 32 литра. след като карам тия 100км стрелката почти опря средата ( да кажем беше на около 55% ) и след като я напълних побра тия 12 литра.До колкото знам тия резервоари са по 40 литра + 5 резерва. а в случая ми излиза, че е около 30+5Някакви коментари по тоя въпрос. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #2 Отговорено 6 Май, 2011 2;1ви- не вярвай на стрелката2ри- за тези 10 дни и 100км колко пъти си я карал и на какво разтояние? Тя ако е нон стоп хладна или в задръстване или пък се ръчка си пийва. Направи си едно контролно на 5та с 90км/ч извънградско/ходи до Бургас на кафе примерно/ и когато се върнеш пак го провери Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dufosvti2 303 #3 Отговорено 6 Май, 2011 (Редактирано) щом за 10 дни си минал само 100 км.зна4и си я карал по4ти студена.една кола като се кара все студена,няма как да гори малко.отделно има някжи изпарения от резервоара,а и свещите щом са ти леш.....друго за смяна имаш ли.моита е д15 с глава д16з9 в-тек и ми даде по добьр разход от преди сьс старата тиква.кола се тества само на извьн градско с пьлен рез.само за инфо....един с едно д 13 ми разправяше,4е ходи само на работа с неговата кола и се прибирал веднага в кьщи,ама му горяла 13 и щял да я продавада не е и твоита работа такава.напьлни и покараи на дьлго с 80-90 км и пак пиши Редактирано 6 Май, 2011 от dufosvti2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivo Myankov 64 #4 Отговорено 6 Май, 2011 Да наистина като я карам минавам средно 10км на ден в повечето случаи дори не на веднъж и все пак 12 ми се струва много. Но явно в малкото каране ми е проблема. Ще засека при първа възможност извънградско колко ще, че в града си е тракало мамата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vasilen_Civic_DOHC 55 #5 Отговорено 7 Май, 2011 (Редактирано) Колега англичанката ми е Д14А8 случвало се е да се кара по 5-7 км на ден... разхода и е горе долу 10 на 100. Но не е суапната абсолютен сток е. Възможно ли е да не ти е настроено нещо в ЕЦУ-то за да дава такъв разход. Имам предвит след този суап който си направил. П. кара я майка ми което означава,че във всички случаи пали и тръгва без да грее двигател. Знам че това също оказва влияние върху разхода. Редактирано 7 Май, 2011 от Vasilen_Civic_SOHC Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #6 Отговорено 7 Май, 2011 За пример- англишманката ми като я джиткам само в Перник дава 9,5 л/100 газ минимум. Обаче ми е 7-8 км от край до край и зимата даже дава 10/100. Това ако я карам леко. Сега си ходя на работа с нея- Работя при изхода за Пловдив и минавам по задръстванията сутрин и след обяд по 73-74 км на ден. Дава 8,5 газ и то с 4 човека и юруш на бананите При теб колега от модовете ти е качила 1/100 и като я караш на късо и още и се кефиш и сметката излиза. Пробвай с по-високооктанов бензин и може и да нормализира. Колата как се държи? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #7 Отговорено 7 Май, 2011 С какво ЕЦУ си ? Чипнато ли е ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Most_Wanted 180 #8 Отговорено 7 Май, 2011 (Редактирано) 12 е много. Аз със не много добре настроено ECU pm7, правя 7.5 - 8 градско, а на извънградско пак толкова, така че я води на доктор. Относно стрелката на бензина не я гледай и мойта не показва вярно. Редактирано 7 Май, 2011 от Most_Wanted Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове