Jump to content
vespas

Високи гуми за ,црв първа генерация

Recommended Posts

Здравейте на всички.От около месец съм собственик на едно црв първа генерация. Моторът е 147 коня. Много му се кефя. Зглобката е Японска с нормална лява дирекция. Има всичко което моделът притежава като добавки - халогени ,шибедах, щора,,имитация на махагон около копчълъците. Има дори едни много красиви никелови пластини ,които закриват праговете от вътрешна страна и ги пазят от евентуално надиране при влизане вътре. Изписани са с красиви надписи. А ве както и да е . Покупката за сега ми харесва.Дано да се чупи по на рядко. Ако е кораво като старото ми митцубиши-цена няма да има.:rolleyes: Искам обаче да му тапосам по -височки гуми и тези 205/70/15 да ги сменя с 215/70/15.Знам че ще окаже малко влияние на километража,но това не ме интерисува.Ще ми се да знам някой с този модел който го е правил дали е имал проблеми с разбиването на лагери ,накрайници и тем подобни. Може ли да натоварват допълнително работата на задния диф. И разбира се дали няма да опират.Извинявам се за непълното заглавие на темата.Дано модератовете я оправят.

Редактирано от vespas

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,тези гуми не са по-високи,а малко по широки :).Но в интерес на истината,тази зима карах зимни гуми 195/80/15 и трябва да ти кажа че по баирите на 20-30 см. сняг,скрих топката на ниви и витари!И не съм имал никакви проблеми с ходовата част.Единствено сменях тампони на стабилизиращата щанга отпред и биелети отзад,но те си тропаха още отпреди зимата.

Редактирано от румен петков

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да , Грешката е моя. Имах в пред вид размери 215/ 80/15/. Предполагам не са опирали и стъргали някъде ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,тези гуми не са по-високи,а малко по широки :).

Както и по-високи, щото са по-широки... :D "...205/70/15 да ги сменя с 215/70/15."

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

бреееее големи гуми бре, що искаш да му сложиш такива, такива имаш под ръка ли ? Нищо няма да му стане освен ако не опират някъде. По тая логика тея дет слагат 16 ки на колите тряя да са изхвърлили предниците за 1 година :)Имаи предвид че трябва да са еднакви и 4 те. Виж ги с някои калкулатор за гуми колко разлика дават в диаметъра.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да , Грешката е моя. Имах в пред вид размери 215/ 80/15/. Предполагам не са опирали и стъргали някъде ?

Не,не са опирали никъде,дори и натоварен с багаж и 4 пътника,не са опирали гумите на калниците.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както и по-високи, щото са по-широки... :D "...205/70/15 да ги сменя с 215/70/15."

Ти пък сега, за някакви си 14 мм. ще го правиш на въпрос .. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти пък сега, за някакви си 14 мм. ще го правиш на въпрос .. :)
А бе тя цялата работа идва от необходимоста да му сменя поизносените бриджстоун-ки.Та си викам така и така ще се харча ,барем да взема да го обуя с по голям размер.Много ми харесва колицата , ама някак си ми изглежда недовършена с тея. Ми малки са за това купе.Между другото днес се позагледах в едни - оказа се, че все пак 215/70/15 са малко по високи от 205/70/15.Сещам се и за нещо което не бях го придвидил. Голямата височина на гумата може да се окаже проблем за пластмасовият калъф на резервната. Той не подлежи на разтягане. По спомен растоянието което остава със сегашната гума е около 10 мм.Сега като се замисля май трябва първо там да меря Колегата Румен Петков ще каже дали му е станала неговата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сещам се и за нещо което не бях го придвидил. Голямата височина на гумата може да се окаже проблем за пластмасовият калъф на резервната. Той не подлежи на разтягане. По спомен растоянието което остава със сегашната гума е около 10 мм.Сега като се замисля май трябва първо там да меря Колегата Румен Петков ще каже дали му е станала неговата.

Резерната гума не съм я пипал.Досега откакто от 10г. карам с еднокамерни гуми,никога не ми се е налагало да прибягвам до резервната.Но ако все пак се наложи,не е проблем да караш известно време до най-близката гумаджийница със една гума 205/70/15,а останалите 215/70/15.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре.Благодаря на всички отзовали се.За сега мисля да се спра на размер 215/ 75 /15 / а пък за зимата ще видим. Може да му сложа по високи и тесни.Още нещо искам да попитам.Часовника на таблото не работи. Май това е наистина слабо място . Някъде бях мярнал тема в която се описваха евентуалните причини,но вече не мога да я открия.Ако някой може да помогне.Как се разглобява или с линк към въпросната тема , ще му бъда благодарен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се сещам за темата ама то тук лесно се не търси :lol: мисля че часовника просто се "изчопля" внимателно от зад имало некви споики дет се пукали припоявали се и готово.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За това ли говоритеhttp://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=56640&st=0&p=1057184519&fromsearch=1entry1057184519п.п. Не я намерих с търсачката, а през моите постове!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Часовника на таблото не работи.

Как се разглобява или с линк към въпросната тема , ще му бъда благодарен.

Темата...

П.П. Красо, изпревари ме. :P

С търсачката на "часовник" беше третата или четвъртата поред.

Редактирано от Sebulba

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, за това ставаше въпрос.Днес или утре ще си поиграя малко . Да видим кво ще излезе.Благодаря за помоща.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...