Jump to content
TommyMcKinnie

Колоездачи в това време !?!?!?

Recommended Posts

Незнам в другите градове как седи почистването на пътищата, но тук във Видин нещата са трагични..... :D И дори в това непроходимо време за кола, колоездачите си "плацикат" без да им пука... И днес точно на мен се случи, както си карам гледам един дядо на колело, който си криволичеше по пътя, заради снега (поне така предполагах аз ). Карам и си мисля нормален ли е този човек в тоя студ и сняг с колело, ами ако се хлазне и падне... ИИИИИИИ защо ли трябваше да си го помисля, в този момент човека падна като чувал с картофи пред колата.. :D Добре че не бях с висока скорост и направо завъртях геврека и крака на спирачката, но в тези "почистени" пътища колата си се хлазна и право в една пряспа БУМ ! Бронята сцепена на 2 места.. Ма си викам майната му на желязото, добре че не прегазих човека. Отивам да го видя как е, и какво да видя, дядото си лежи на земята, прегърнал своето двулитрово винце и ми се подхилва мъртво пиян. Питам го: Добре ли си бе човек !?! А той : Спокойно бе, кО толкова е станало ( това го произнесе от 3-тият път поради солидното количество алкохол в кръвта ) :blink::blink::blink: Аз си мислим, ти изчакай малко да ида да зема гайчният ключ и да ти кажа кво е станало... После си се надигна и отпраши в обратната посока без колелото си тичайки ... което не му се получи много добре, защото след 10 крачки отново беше на земята :shock: Сега седа и си мисля, ами ако точно в тоя момент на падането, се бях отплеснал, както си падна щях да мина през него като едното нищо. И после кой е виновният АЗ разбира се..... :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А луди хора колкото искаш. Могло е да викнеш куките и ще му съставят акт, а на теб протокол за птп и ако имаш каско си ок. Ако нямаш поне на него ще му дернат едни 50-100 кинта. Аз нямам каско, но лятото ме блъсна един пиян мангал с 2,83 промила. Писаха му акт, колелото му е брак, пък на мен 20ка за нова зареждачка на газовата и готово. А беше страшен сблъсък :blink: Пък и после поне ще му имаш адреса а и смеха е голем :):D :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, що не го срита поне веднъж или по-лошо източи му виното на снега!Винаги с повишено внимание към велосипедистите!Има винаги некой пиян на коУеУо!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И да го бях ритнал едва ли ще усети нещо :) Щеше да помисли, че го чешам. А иначе имах спешна работа и въобще не ми се занимаваше с никакви куки само да си трия времето...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

поне на него ще му дернат едни 50-100 кинта.

А стига с тоя български манталитет, бе. 'Аз може да нямам, ама искам и на другия да му е гадно!' Остай човека да си криволичи из пътя сега почерпил се е... то е верно че пречи на движението, но навсякъде има такива, ти като си караш съобразно с пътната обстановка шанса да го удариш е минимален. Па като се просне пред колата, слизаш избутваш го в страни от пътя и си продължаваш :) Ще ме разбереш като се поставиш на негово място и ти си се напивал няма как. Редактирано от tuning_mania
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И във Варна съм ги засичал да карат колелета на -5 ~ 0 C ,но не и пияни :) Както каза колегата ,ако се спазват ограниченията на скоростта и дистанцията шанса да ти изчисти бронята/капака е малък.

Винаги трябва да се има 1 на ум когато пред тебе има било то колоездач или мАторист. Има ги много например докато карат колело и слушат музика и са със слушалки в ушите. [Аз примерно ,като карам колело понякога слушам музика ,но 1-то ми ушо винаги е свободно/без слушалка за да чувам какво става около мен. Пробвал съм и с 2-те слушалки ,но наистина е кофти и постоянно се оглеждам наляво надясно с чуството ,че някой може да ме перне/свирне и т.н.]

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами колега в Бургас колоездачите(Говоря за тези с шосейните колела екипи и каски)си пъркат постоянно с шосени гуми(почти без грайфер)на 1 пръст сняг.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имали закон в България за каране на колело в нетрезво състояние?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Не си спомням в ЗДвП какво пише - МПС или ППС? Велосипедът, все пак, е ППС.

Редактирано от Krasi-mir

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

поне на него ще му дернат едни 50-100 кинта.

А стига с тоя български манталитет, бе. 'Аз може да нямам, ама искам и на другия да му е гадно!' Остай човека да си криволичи из пътя сега почерпил се е... то е верно че пречи на движението, но навсякъде има такива, ти като си караш съобразно с пътната обстановка шанса да го удариш е минимален. Па като се просне пред колата, слизаш избутваш го в страни от пътя и си продължаваш :D Ще ме разбереш като се поставиш на негово място и ти си се напивал няма как.
А като го прегазя като куче и освен че ми потроши колата ме окошарат заради него или минимум ми тежи на съвестта какво правим:) Това да не караш пиян каквото и е си е въпрос на отговорност. Нека му е гадно с глобата та другия път да знае. По тая логика защо да ни глобяват за скорост- на теб не ти ли се е случвало да превишиш скоростта в града,примерно:D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А стига с тоя български манталитет, бе. 'Аз може да нямам, ама искам и на другия да му е гадно!' Остай човека да си криволичи из пътя сега почерпил се е... то е верно че пречи на движението, но навсякъде има такива, ти като си караш съобразно с пътната обстановка шанса да го удариш е минимален. Па като се просне пред колата, слизаш избутваш го в страни от пътя и си продължаваш :) Ще ме разбереш като се поставиш на негово място и ти си се напивал няма как.

Напротив! Нека го глобят, нека му изхвърчат от джоба едни 20-50 лева, които така или иначе ще ги даде за алкохол! Заради такъв тъпак на дядо ми му взеха книжката и само защото има 30 и кусур години неопетнен шофьорски стаж (разбирай без глоба или ПТП), му опростиха по-тежки последици по Наказателния кодекс! Щото такива като тоя, които в 12 на обяд карат с промил и отгоре колело по средата на пътя, са също толкова опасни, колкото ония, които в два през нощта карат на половин промил старото си западноевропейско, японско или каквото и да е друго четириколесно! Докато си карах курсовете преди някокло години, инструкторът ми казваше, че, като подминавам колоездачи, е хубаво да оставям толкова място между колата ми и него, колкото ще му е необходимо да падне невредим на платното - демек заобикалям ги като ТИР-ове. Колега, наситниа е трябвало да му вземеш бутилката с вино и да го залееш с нея. И пак малко щеше да му е!
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В снега е много готино да се кара колело,но не по пътищата и улиците а някъде из гората по пътеките!Сериозните колоездачи не ги спира студ и сняг,в Стара Загора има една група която не спира да върти по 100км на ден,и аз чат пат се включвам с тях!Не може да сравняваме сериозните карачи с дисциплина осветление и каски с тези които използват велосипеда като средство за придвижване от точка А до точка Б!Ни велосипедистите ни шофьорите спазваме правилата за движение по пътищата и затова стават инциденти!Принадлежа и към двете групи и се отнасям колегиално както към велосипедистите когато съм с колата,така и с шофьорите когато съм с колелото!

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@MartyHONDA съгласен съм!

 

баЙ дЪ уей ще е хубаво ,ако и в България направят по-пътищата една 'лента' и за велосипедисти ,както например има в Германия [за другите държави не съм наясно къде има и къде не ,но в Германия знам ,че има.] Не ,че дори и да ги направят няма да се намери някой ***** да кара/мине през нея ,но все пак ще е по-хубаво с тях от колкото вечния спор къде е по-хубаво да караш - по-тротоара или на пътното платно барабар с другите луди. И то ,ако някога го доживея това с "вело-лентата" ще е хубаво и да има глоби с/у другите МПС които навлизат в нея. [Kакто например УЖ е забранено карането в BUS лентата..]

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Холандия също има такава лента и всичко е тип топ. И глобите са наистина доста солидни ако навлезеш в тази лента... Там 90% от хората стари, малди се придвижват с колелета и досега не съм имал проблем с тях. Аз си държа мойта лента те тяхната и всичко "ток и жица"

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 6 години един приятел бутна една възрастна жена в Германия!Просто жената изкочи зад една мантинела и стана белята.Шока беше голям за всички в колата.Всички очаквахме най-лошото за шофьора.Да ама не:)!дойдоха криминална полиция,прегледаха документите ни.Дойде линейка и хеликоптер :) ,но беше късно-жената беше починала.20 минути след като отнесоха тялото полицаите извикаха шофьора и му дадоха документ за пред застрахователите,обясниха му ,че не е направил нищо незаконно и е свободен.Посъветваха го да не шофира и да иде на психолог.....и това беше.Оказа се,че жената е пресичала неправилно......и си носи последиците :blink: .Два дни след това аз отнех предимство на един велосипедист и стана много неприятно:)Той се движеше в указаното за това място и мен ме разкатаха от глоби.И въпреки всичко аз бях доволен,че има нормална държава,в която се наказва само и единствено този който е нарушил закона.Та ако и тук стане така и няма прошка за убит на пешеходна пътека ,а същевременно да не носиш отговорност,че си попаднал в неправилното време на неправилното място и някой пиян е решил да пресече на средата на кръстовището много бързо ще се наместят нещата.Дано....ама надали!!

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...