Jump to content
paRADOx

Топ 10 на лошите навици зад волана

Recommended Posts

В проведена анкета сред шофьорите във Великобритания е направена следната извадка:

Топ 10 на лошите навици:

1. Несигнализиране при маневра (26%)

2. „Опашка" - когато някой ви се лепне на задната броня (17%)

3. Бавно каране в бързата лента (13%)

4. Недопускане да се включите в трафика (11%)

5. Рязко спиране (8%)

6. Криволичене между лентите (7%)

7. Изпреварване от вътрешната страна (6%)

8. Обратен завой без поглеждане (5%)

9. Говорене по телефона по време на движение (4%)

10. Да останеш първи зад трактор (3%)

повече информация ТУК

Каква ли ще е статистиката за България, ако направят същата анкета?

Редактирано от paRADOx
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам за Великобритания, ама за БГ знам 2 много важни и горди навика.1.Никой не пускам, щото съм най-бърз, велик и мене не ме пускат.2.Нарушаването на правилника ме прави Номер 1, гъзар, пич, баровец и т.н.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам за Великобритания, ама за БГ знам 2 много важни и горди навика.1.Никой не пускам, щото съм най-бърз, велик и мене не ме пускат.2.Нарушаването на правилника ме прави Номер 1, гъзар, пич, баровец и т.н.

Не забравяй и " Понеже карам джип, ще го пуснем тоя ама друг път " "Чакай да го изпревара тоя от вътрешната страна понеже аз карам " бмв, мерцедес " и за мене правилника не важи.... :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жалко е защото в БГ освен т.10 другите са на над 90 % ;) Кога ще ги стигнем не знам ;) п.п. Даже тези проценти ми се стуват малко завишени по мой лични наблюдения :cool::)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво значи "Да останеш първи зад трактор" било лош навик? Че всеки път като видя трактор и тичам да се лепна да карам зад него ли? :) Толкова голям кеф ли е да караш първи зад трактор, че чак навик? :cool: Ако да - да знам да се нареждам ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много е лзе работата колеги напускаха много неадекватни щофьори особенно тея тъпи жени,те са неспасяем случай :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен жените никога не са ми били трън в очите. Повече ме дразнят онези, дето не сигнализират или тези дето са с 2 ръце на клаксона и за всичко го натискат, дори да нямат основание.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това пък с жените откъде го измисли колега? Има доволно количество неадекватни мъже, или по друг начин казано, който може го може. Най - често допусканите нарушения в БГ са че ни е много голямо егото, никой не е по-бърз от нас, и за нас не важат правилата.И ако недай боже на такава дребна душа и паднеш в ръцете, дупе да ти е яко!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, че аз имам само 1вия навик, ма то и това не е за хвалба.А иначе за номер 7 - ти трябва да си ненормален, пиян или дрогиран че да тръгнеш да изпреварваш от дясно, как може да ти е навик това незнам :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам за Великобритания, ама за БГ знам 2 много важни и горди навика.

1.Никой не пускам, щото съм най-бърз, велик и мене не ме пускат.

2.Нарушаването на правилника ме прави Номер 1, гъзар, пич, баровец и т.н.

Не забравяй и " Понеже карам джип, ще го пуснем тоя ама друг път " "Чакай да го изпревара тоя от вътрешната страна понеже аз карам " бмв, мерцедес " и за мене правилника не важи.... :)

Хаха ,това с джипа го има наистина! Обаче някой ден вместо на гоУф ще случи на Волга и ще видим кой кого.. ;)

№1 ,№4 ,№6 са може би най-често срещаните според мен.

Аз дори докато си карах курса за книжката миналата година имах "лошия" навик (за моя инструктор) да давам предимство въпреки ,че другия трябва да ме изчака. Имаше един случка когато не помня по коя улица карахме ["главна" беше понеже доста коли минаваха по нея] си направо и от мое дясно имаше една пресечка и един човек чакаше с ляв мигач да завие сигурно от 50м. го виждам ,че никой не го пуска ,а точно в моята лента имаше доста коли [т.е. оня един вид си беше на Т-образно кръстовище ,имаше си знаци стоп и т.н.] ,но аз като добър гражданин викам да намаля и да го пусна ,че и зад мене се намираше някоя друга кола :D ..направих го след ,което следваше един вид "конско" защо съм го бил направил като той бил длъжен да ме чака. И в същия момент аз трябва да правя някъде завой и чакам 10 мин. и не мога да се включа.. освен да сляза от колата и да зачопля семки.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Добре, че аз имам само 1вия навик, ма то и това не е за хвалба.А иначе за номер 7 - ти трябва да си ненормален, пиян или дрогиран че да тръгнеш да изпреварваш от дясно, как може да ти е навик това незнам :)

Хмм аз нито се дрогирам, нито карам пил, нито съм освидетелстван и все пак ми се налага да изпреварвам от дясно като в повечето случаи някой завеян "нормален" кара с 30км/ч в лява лента, може и бус да е може и баничарка може и автобус, поне във Варна напоследък движението в бавната дясна лента е в пъти по бързо от това в лявата. Не знам какъв кеф и прави на малоумниците да карат в лява лента влачейки се. Редактирано от chirenski

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В проведена анкета сред шофьорите във Великобритания е направена следната извадка:

Топ 10 на лошите навици:

1. Несигнализиране при маневра (26%)

2. „Опашка" - когато някой ви се лепне на задната броня (17%)

3. Бавно каране в бързата лента (13%)

4. Недопускане да се включите в трафика (11%)

5. Рязко спиране (8%)

6. Криволичене между лентите (7%)

7. Изпреварване от вътрешната страна (6%)

8. Обратен завой без поглеждане (5%)

9. Говорене по телефона по време на движение (4%)

10. Да останеш първи зад трактор (3%)

повече информация ТУК

Каква ли ще е статистиката за България, ако направят същата анкета?

1.Вярно,те без фарове карат вечер камо ли да сигнализират.

Поради номер 3 правя номер 7,адски досадно е.За номер 9 никого не съм виждал да го прави,но аз

от време на време го правя обаче гледам да го отбягвам.Номер 4 също важи с пълна сила обикновено тировете мисля,че ограничението им е 80км/ч,а в лентата до мен въпреки ограничение 110км/ч,хората си карат с около 120-130...Следва типтроника на 2ра и хардкор включване поради невъзможността да се включа.Все пак има и хора,които се съобразяват и ми е направило впечатление,че се чакат взаимно и се поздравяват докато в България като махна на някой и те ме гледат като...Има и случаи,в които все пак има и разбрани хора.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В повечето случаи точките от този топ10 вървят в групички, което прави не само такава класация, ами направо цял нов закон за МПС :) Толкова безумие.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поради номер 3 правя номер 7

Като се замисли, човек и заради номер 3 се прави номер 2...А комбинацията между номер 2 и 5 е безценна(които впрочем са моите проблеми).
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста често ми се е случвало например да си карам в лявата лента и пред мен да има коли,които няма как да прескоча и някои се лепне зад мене и започва да ми светка все едно съм единствена кола... Последния път един така светкаше доста настоятелно и после на светофара като застана до мене,какво да видя - униформен ама с личния си автомобил

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен 2 неща ми правят впечатление, измислицата "бърза" и "бавна" лента в населено място, и употребата на клаксон, когато това не е с цел предотвратяване на ПТП.Лошите ми навици:-спирам на жълта светлина-набирам на клаксон-карам с музиката на макс

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз не съм чувал за бърза и бавна лента в населено място.А относно анкетата,едва ли има някой,който да спазва законите на 100%.Рацери и бабаити винаги ще има така че няма смисъл да си хабим нервите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

На 100% никой не ги спазва. Най-малкото в града всеки кара с около 70-80 км/ч (няма да коментирам ,че на дори по-големи отсечки/прави и автобус ме е изпреварвал :D ]

Редактирано от T.Todorov

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз не съм чувал за бърза и бавна лента в населено място...

Няма как да сте чували, анкетата е правена в UK, не тук.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И в UK няма бърза лента в градовете. Освен ако булеварда не е като "Цариградско шосе" в София, например.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз да си призная съм млад шофер и верно съм като маймуна с граната, ама има две работи дето ги спазвам винаги и ги правя даже по навик - слагам си колана и винаги, ама винаги пускам пешеходеца, даже им махам отвътре, само най - инатите ме затрудняват, ма няма да сляза сега да го дърпам през пешеходната я :). Старая се да не преча и си ръчкам колата на места, където може, ако мога да се изразя така , не е правилно, но аз не съм виновен, имам някакви тикове на десния крак и се изпъва понякога :) .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...