Jump to content
hondaraa

Въпрос отностно аванс

Recommended Posts

Здравейте колеги имам въпрос ... Тъй като колата ми е доста пипана и след като ходих на елкон ми казаха да изпиля делкото защото не и стига аванс на колата . Изпилих го на максимум колкото позволява и го дадох на макс , но сега клапаните се чуват и колата не върви както трябва , от зад мирише на суров бензин и има много детонаций ... До тук всичко е нормално , все пак съм дам много предверение , но след като отидох на диагностика , хората ми казаха : Ооо ние можем само да ти го направим на заводското , не можем да го настроим според колата ?! Та имам нужда от помощ , дали сам ще мога и ако да как , или ако не мога кой и къде може ?От Пловдив съм .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега виж си първо белезите на шайбата на кол.вал и разпр.вал дали съвпадат и после се занимавай с делкото.Надявам се знаеш как трябва да са белезите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За каква кола/двигател става дума ?! Няма заводски двигател, на който делкото (с което е излязъл от завода) да трябва да се пили ,че да дойде центровката.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заводски не е двигателя както съм написал , а е доста пипан и от доста хора/майстори чух че не стига аванса пък и не е нещо което не може да се върне в заводски вид ... Но не мисля че заводската центровка ми върши работа ....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво колата е пипана,но двигателят какъв е ? Свършиха кристалните топки :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

вадете бобааааа :D ко и е толкоз пипаното на тъз колица бре колега? и ко толкоз сте пипали, че сега не мой да върви и като заводска?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

D15B7 на 2500км. след основен ремонт със всичко нужно сменено че да е като нов двигателя...Промените са следните:Глава пилема 2десети , спортни иридиеви свещи +кабели , спортен колектор 4-2-1 +генерация на 55мм.+1 метър на 63мм.спортен резонатор+спротно крайно гърне на 63мм.Интейк филтур +тръба спротни,изпилен дросел от 58мм.на 62мм.под формата на фуния,изпилено делко,раздвижна ролка , по голяма бенз.помпа сменена рейка на инжекторите и други неща за които не се сещам ....Поздрави .бтв.върви повече от доста по мощни коли , но не е максимума който може ....

Редактирано от hondaraa

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

раздвижна ролка

Погледни съвпадат ли белезите,долу на шайбата и горе на ролката.Ако там всичко е ок,смени сервиза :Dголямата философия ,да я светнат със стробоскоп ;)П.П:Струва ми се ,че при тези промени по двигателя ,трябва да се успее да се настроят градусите от делкото, без да се пили. Редактирано от AMD

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по голяма бенз.помпа сменена рейка на инжекторите

Със стоковия горивен регулатор ли си, или някакъв тюнинг?Раздвижната ролка в какво положение е?Моето предположение е, че след като си сгъстил мотора, ти трябва по-скоро закъснение, отколкото предварение. В каква посока въртиш делкото?
  • Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От фаровете към стоповете въртя делкото ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега делкото не се наглася и върви нит от фаровете към стоповете, нито обратно.... Има си уред за тази цел, с който се настройва - стробоскоп

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно ми е , въртя беше образно казано . Ще се търси стробоскоп ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само аз ли не видях промени по колата дето да изискват раздвижена ролка, пилене на делко и т.н. :cool: Ако питаш мен е омазано зацепването с тая ролка и от там бяга центровката. Отделно тая ролка в случая не ти трябва. И като гледаш белезите на раздвижената ролка имай в предвид че в по-голямата част от случаите не съвпадат с тези на оригиналната шайба.

Редактирано от teror1sta

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...