Jump to content
bate_em4o

Помощ! Скапа ми се телевизора!

Recommended Posts

Да,работата не е на шега!  :P  

Значи телевизора е Самсунг  LE37R 72B. Имам приятел които го разпарчатоса и каза,че еи тва от снимката е скапано.

Публикувано изображение

Намира се там дето е стрелката на долната снимка

Публикувано изображение

И понеже момента изобщо,ама хич не е подходящ за купуване на нов телевизо, търся помощ за намирането на този чарк.Досега единствено съм го намерил в един руски саит,ма там доставката е мътна и кървава.

Ае помагаите! :lol:  

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е най-вероятно трафа на един от инверторите на дисплея. Може да има и други изгоряли неща наоколо!Има един сервиз /виждам че си от Пловдив/ на ъгъла на ул.Братя Миладинови с ул.Ал. Константинов. Най-лесно се намира като завиеш от Руски на новия светофар преди моста на Герджика на ляво / към ВИХВП / и след градинката пак на ляво. Намира се точно на ъгъла, слиза се в приземния етаж директно. Търсиш Гълъб, оправял ми е много дисплеи!Успех!

Редактирано от ivan_m

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ма верно ти се е скапал телевизора :lol: аз си помислих че става дума за 3 ген. Сивик :P

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

проба ли ако го удариш от горе дали ша проработи? мноо па модерни станахте... един съфорумец разправяше как баща му обръщал ТВ-то за да работи :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега това е едно от трафчетата в инвертора за една от лампите!Докато намериш ,ако изобщо намериш такова трафче ,защото обикновенно се продава целия инвертор,кажи на твоя човек да изключи защитната обратна връзка към чипа за управление на инвертора,и махни повредения траф,ще се вижда леко затъмнено в зоната на изключената лампа но пък ще гледаш все пак телевизия докато намериш трафчето или нов инвертор!Има вариянт и временно да се закачи лампата към друго съседно трафче но двойното натоварване може да го скапе и него-като гледам с колко лампи ти е дисплея ,една по-малко няма да се забелязва толкова много че да дразни.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има вариант дори да не е то въобще, понеже феритните трансформатори доста рядко дефектират, но всичко е възможно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А какво точно се е случило ? Токов удар, гръмотевица ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам доста части за Самсунги,би ли оставил тел. за връзка :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе за вас няма ли форум за телевизори :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност трафчетата на инверторите доста често дефектират!Понякога лампите почват да здават багажа и се променя тока им и инвертора исключва една две секунди след пускане на телевизора понеже следи режима на работа на лампите с обратни връзки.Възможно е и някой високоволтов кондензатор да товари трафа ,но щом техник го е прегледал значи е трафчето-то се заменя с абсолютно същия тип ,няма вариант за заместители ,в асвото примерно има доста модели ,може да ги прегледате с картинки са повечето и може да го има и вашето там.

Редактирано от borko 30

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още малко инфо.Телевизора се скапа след като го изключих и включих от дистанционото,бачкаше си хаивана ма аз натиснах без да искам копчето и веднага го включих. Трафчето е прекъснало, не е изгоряло в класическия смисъл.

Телефончето ми е 0888 509 617.

Разбирам иронията на някои колеги :). Ма работата е зорна, затова ръгнах темата тука.

ivan_m ,колега сещам се за сервиза,даже преди години бях си купил телевизор от там.

Благодарско на всички за идеите и предложенията. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...