Jump to content
tougherty

Нов форумец с Хонда CRV 1 генерация

Recommended Posts

Здравейте колеги! От съвсем скоро и аз съм член на Хонда клуба. Сдобих се с една CRV, 1997г., 128 к.с., автоматик. За момента колата ми харесва много - широка, удобна, стабилна. Все още не съм пресметнал разхода на бензин, но не ми изглежда като да стига 13-14 градско. Има обаче някои неща които откровено ме дразнят и за тях искам Ви попитам. На първо място е липсата на подлакътник. Колата е с автоматични скорости и затова дясната ми ръка, която по принцип стои на скоростния лост, сега някак си неестествено се чуди къде да застане. Подлакътник обаче е ужасно трудно да се намери втора ръка, а в Бултрако не предлагат изобщо. Единствената възможност остава някакъв американски сайт, който продава комплект подлакътници на чудесната цена от 200$, при това без доставката. В допълнение не знам дали изобщо могат да се монтират такива подлакътници на моите седалки. Имате ли някаква идея как да разбера дали може да се монтират? Второто нещо е липсата на щора в багажника. Като цяло в Япония това едва ли е съществен проблем, но в България това е жизнена необходимост предвид, че тук се разбиват коли дори и само заради една нищо и никаква блузка. Явно предишният собственик на моята Хонда също е мислил като мен и е приспособил нещо, което е било закрепено за стените на багажника с копчета тик-так, но за съжаление това приспособление липсва и ще се наложи аз да изрязвам някаква кожа по мярка на багажника и да й монтирам копчета. Щори за багажника за CRV по-стари от 2002г. не открих никъде. Третото нещо е това, че часовникът на таблото е изгорял. Аз по принцип доста гледам часовника в колата, а и ужасно ме дразни като погледна, че нещо не работи. Проблемът тук е че нов часовник в Бултрако струва 572 лв. (на цената на средно добър швейцарски часовник), а втора ръка не се намира никъде, тъй като явно това си е проблемно в тези хонди. Освен да си закача един часовник с кукувица друго решение не виждам. Четвърто, явно е също толкова трудно да се намерят рейки за монтиране на багажник на покрива, защото по автоморгите или колите за части няма никъде. Пето и последно засега - CRV-то ми изглежда неестествено шумно. Все едно чувам как гумите се въртят и се търкат в пътя. И то не при високи, а при всякакви скорости. Те това е. Ще се радвам на мнения, съвети и препоръки от по-опитни хондаджии.

Редактирано от tougherty

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито колега , да си караш Сувчето с удоволствие и безгрижно :lol: Мога да те посъветвам да потърсиш из моргите , има не една теми в раздел Части и Аксесоари :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти колега!Добре си дошъл. ;)Мога да ти споделя моите наблюдени по колата.Шумна е ,така си е.За подлакътника не знам - щото моита си има. :lol:.Моята е след феислифта и седалките са други.Имаше изказвания от колеги,че вашите не са удобни и в следващата модификация няма този проблем.Та мисълта ми е да сменяш седалки-с един изтрел два заека. :PИначе колата е супер.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти и добре дошъл!Само да допълня, че щората в багажника е в коплект със съответните пластмасови кори, за които се захваща, т.е. корите в багажника са различни при колите със и без щора. Това за съжаление усложнява нещата. На мен също ми липсва щората, ама сякаш съм се примирил :DЗа шума - не е от най-безшумните модели за класа си, но чак да е толкова драстично както го описваш - знам ли :D ..Какви са гумите ти - има си "шумни" и "тихи" гуми :)Поздрави!

Редактирано от 100NX Golf Destroyer

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито колега , да си караш Сувчето с удоволствие и безгрижно :D

Мога да те посъветвам да потърсиш из моргите , има не една теми в раздел Части и Аксесоари ;)

+1

Имаше в някоя от моргите тук цял кожен салон от десен волан за 200лв. май беше.........а,за шумът има теми за подмяна на уплътнинията на вратите,но май наистина зависи доста и от гумите......па и това не е неква луксозна лимузина,де...... :D

Welcome to the Club........ :tooth:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина се оказа от гумите. С новите гуми шумът значително спадна. А за 200 лв. купувам кожения салон веднага.Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До,колкото помня офертата за салона беше от моргата на Dragi4a във Варна....... :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дясната ръка може да държи волана :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До,колкото помня офертата за салона беше от моргата на Dragi4a във Варна....... :)

това е първата морга в купува/продава части, нали? Дали ще стане този салон на кола с ляв волан?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дясната ръка може да държи волана :)

Ако повече от една ръка държи волана се получава липса на координация :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...