Donald 0 #1 Публикувано 29 Септември, 2010 (Редактирано) Днес сутринта, на една тясна улица в София си ударих колата В Младост 1А има една улица, която има стабилно пропаднъл участък от едната страна. Улицата е такава, че като има паркирали коли, други две се разминават едвам-едвам. Карам си аз напред и срещу мен в обратната посока профучава някаква малка стара кола - не успях да я огледам. Мина здраво през пропадналото и хвърли огромно количество вода на предното ми стъкло. За 2 секунди не виждах абсолютно нищо. За съжаление бяха достатъчни да стане беля...Добре, че карах бавно поради гадния участък. Шофьорът пред мен е решил да отбие и докато се е прибирал (или аз докато не съм виждал съм се отклонил съвсем леко вдясно) и го засякох, въпреки че бях натиснал спирачките след като ме заля водата. Чу се глухо "тряс". Резултатът за мен е: Снимка [*]Калник - огънат здраво, та чак вратата се отваря трудно [*]Фар - хлътнал, ожулен и със счупени захващащи елементи (но свети) [*]Мигач на калник - със счупена щипка [*]Броня - ожулена здраво вдясно Отгоре на всичкото като спрях, една малка кола ме заобиколи по невероятния начин така, че ми отнесе лявото странично огледало...Механизмът работи, но стъклото е счупено на няколко места... Заключение - загубено време, очакват ме разходки до майстори и очакване на пари от застрахователи... С другия шофьор подписахме двустранен протокол, донесен от представители на застрахователите ми и това беше. На него щетата е значително по-малка (неочаквано здраво VW Polo). Извод - Желанието ми беше да споделя с вас това, за да имате едно наум. Дори и да внимавате, има много шофьори, които карат безразсъдно и косвено или директно предизвикват ПТП. Докато чакахме групата от застрахователите, която прави огледите, станах свидетел поне на още 10 коли за 25 минути, които минаха с бърза скорост през пропадналия участък. Една даже буквално окъпа друг човек и даже не се спря...А за тая дето ми отнесе огледалото нямам думи... Пожелавам безаварийни километри на всички колеги! Редактирано 29 Септември, 2010 от Donald Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #2 Отговорено 29 Септември, 2010 Много кофти, но всичко ще се оправи. Добре, че не е нещо по-голямо. Педи 2 часа станах свидетел доста отблизо на катастрофа в Дружба 1. Неспазване на дистанция + кофти гуми и мокра настилка - удариха се Опел Омега (на който замина предницата) и някакво БМВ. Метеорологичните условия са кофти - нека спазваме дистанция. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gin 43 #3 Отговорено 29 Септември, 2010 колите отзад винаги са по-здрави, отколкото отпред. това по повод Поло-то Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Se†heriaL 2 #4 Отговорено 29 Септември, 2010 Малко е, но е неприятно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Еди Ведър 135 #5 Отговорено 29 Септември, 2010 ...и аз така съм чувал,че предницата винаги повече пострадва от задницата,даже в случките които са ми разправяли даже често задницата е много леко пострадала докато предницата изглежда съсипана все пак отпред има повече за чупене Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ALEGKOL 1 #6 Отговорено 30 Септември, 2010 Разликата в изработката на предницата и задницата на една кола, доколкото съм чувал е поради мерки за безопасност. Представи си, ако недай си боже бласнеш пешеходец как би му се отразило една много здрава предница. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slade 21 #7 Отговорено 1 Октомври, 2010 Не мисля, че пешеходеца има шанс и с "най-меката" предница, но мен 2 пъти са ме удряли с Рендето отзад (Голф 2-ка и една Астра) и двете счупиха брони, фарове и предни капаци, а аз дори не завеждах щета - само леки драскотини по задната броня. В същото време ударих с Клиото една Тойота отзад и на мен ми замина фара, капака и предната броня, а на него имаше само леко вдлъбване на задната броня. Това обаче е при леките удари, при по-тежките седана става хечбех, а хечбека.... смарт мини... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #8 Отговорено 1 Октомври, 2010 (Редактирано) Мина времето на "острите" и по-аеродинамични предници в градските коли. Наложи се и заради мерките за безопасност. Не коментираме при висока, но при ниска скорост в града пешеходеца има далеч по-малки поражения, ако го блъсне Сивик 8, спрямо Сивик 5 примерно.. Редактирано 1 Октомври, 2010 от pamo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Martinel40 0 #9 Отговорено 2 Октомври, 2010 ...и аз така съм чувал,че предницата винаги повече пострадва от задницата,даже в случките които са ми разправяли даже често задницата е много леко пострадала докато предницата изглежда съсипана все пак отпред има повече за чупене Особенно ако е стар руски автомобил с теглич. Тогава става мелница Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NesTea 96 #10 Отговорено 2 Октомври, 2010 (Редактирано) Ама оня е виновен, дето те е оплискал с водата . Е тези рейсъри дето карат с 80, където трябва да се кара с 20(заради лош път и не само), винаги правят предпоставки за птп! Редактирано 2 Октомври, 2010 от TuNiNG_MaNiA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_77 1 #11 Отговорено 2 Октомври, 2010 Незнам въобще дали са останали здрави коли в София,имам чувството че там просто си касметлия ако не са те ударили поне веднаж в живота...много голямо движение и много големи "шофьори" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slade 21 #12 Отговорено 3 Октомври, 2010 (Редактирано) Според мен в София си късметлия ако не са те удряли повече от 10 пъти...Колкото и да внимавам 2 пъти са ме удряли докато съм спрял и съм в колата, а още 3-4 докато е паркирана.Ударите в движение са ми около 7, някои от които сериозни. Това за 11г и всичкото е само и единствено в София, а се движа и из други градове, дори държави.P.S. От 7-те катастрофи в движение съм виновен за 2 Редактирано 3 Октомври, 2010 от Slade Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове