пламен1 0 #1 Публикувано 30 Август, 2010 Колеги след като ми се обели тавана на колата сега почна да се бели и този на капака..... В момента нямам пари за да я пребоядисвам и бихме ли ми казали някакво средство което да спре беленето ....... краен случай големи лепенки ли........ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
demon89 8 #2 Отговорено 30 Август, 2010 Един приятел си реш този проблем като слижи фолио на целия капак и таван.Излезна му към 50лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pitbuls 21 #3 Отговорено 31 Август, 2010 само прелакиране Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
his 21 #4 Отговорено 31 Август, 2010 (Редактирано) Един приятел си реш този проблем като слижи фолио на целия капак и таван.Излезна му към 50лв.айхахах Редактирано 31 Август, 2010 от his Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HELL_FIRE_ 140 #5 Отговорено 31 Август, 2010 Един приятел си реш този проблем като слижи фолио на целия капак и таван.Излезна му към 50лв.Твоя приятел ше да е от Перник, а?! Така не се прави...а се прелакира...pitbuls ти го е казал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
desap 22 #6 Отговорено 1 Септември, 2010 (Редактирано) Твоя приятел ше да е от Перник, а?!Тъпо Редактирано 1 Септември, 2010 от desap Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
пламен1 0 #7 Отговорено 2 Септември, 2010 Може ли да пи обясните по подробно как се прелакира с какъв лак и по какъв начин Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #8 Отговорено 2 Септември, 2010 (Редактирано) За тавана да речем - взимаш 400 гр шприц ,300гр база 400 грама лак .Оправяш всички забелешки ,ако се наложи и китец малко търкаш ,шприц,търкаш ,база ,и прелакираш .С две думи при майстор . Редактирано 2 Септември, 2010 от fenabg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HELL_FIRE_ 140 #9 Отговорено 2 Септември, 2010 Не бе що взима си фолио, както правят у Перник и лепи отгоре, после с ютията...ако и завали малко да го запечата и сичко 6 Даже пастиране няма му трябва Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mihail4o_ 3 #10 Отговорено 2 Септември, 2010 (Редактирано) Онзи с фолиото имаше напредвид прозрачно такова, явно тук всичките сте мангизлии и парите за пребоядисването на една кола ги вадите сякаш ще си купувате закуска. Някои фирми го предлагат за предпазване на бронята и калниците от драскотини от камъчета. Аз имам няколко дребни петна и единственото което помогна да ги спра, беше да ги лющя. Просто се престрашаваш и ги почваш с нокътя до момента в който вече си махнал балончето, за да не влизат вътре боклучета като прах и песъчинки да ускоряват процеса на белене на лака. При мен ефекта е положителен - спря да се бели лака. Но не знам твоите петна колко са големи... Редактирано 2 Септември, 2010 от mihail4o_ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HELL_FIRE_ 140 #11 Отговорено 2 Септември, 2010 (Редактирано) Много точно го каза за фолията колега, те са да ДА ПРЕДПАЗЯТ ОТ, а не да се използват ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА...И като почнеш да лепиш фолио насекъде където има петно, ще стане пернишка красота Има една такава Лада пред входа, мога да ти я снимам. Редактирано 2 Септември, 2010 от Petar Petrov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 645 #12 Отговорено 3 Септември, 2010 Много точно го каза за фолията колега, те са да ДА ПРЕДПАЗЯТ ОТ, а не да се използват ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА...И като почнеш да лепиш фолио насекъде където има петно, ще стане пернишка красота Умник. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chirenski 18 #13 Отговорено 3 Септември, 2010 Евтино се решава проблема с фолио ( само ,че цветно по избор ), шкуриш все едно ще боядисваш и лепиш фолио на 3М ( излиза около 30тина лв. за таван ). При правилен монтаж му дават 10години гаранция. Повърхността трябва да е идеално гладка, примерно деруги от шкурка П250 се не си личат под фолиото, за по едра не знам как стои въпроса. Правил съм няколко пъти капак и таван по този начин, става за около час, два и е значително по красиво от люспите. Не карам никой да го прави така, всеки сам си знае колко може да си бръкне в джоба. За мен това е бюджетен вариант, при положение, че нямаш къде да боядисваш. На мен 100-150лв за пребоядисване на таван/капак ми се виждат много, при положение, че колата струва има няма 2к... п.с. фолиото не е обикновено дето се продава в книжарницата, преди няколко дена писах в друга тема къде как и колко струва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове