Jump to content
isimeonov

Конденз във фара

Recommended Posts

Здравейте Колеги,карам вече 3-та година Акорд 6-ген (2000г.) и от лятото на миналата година в левият фар прави конденз. Като махна капачката на дългите се оправя за няколко часа, но ако я върна пак се получава. Засега карам без капачка, но влизат боклуци и ще се "скапе" фара във времето. Някой дали е имал подобен проблем и решение евентуално ??Благодаря за съдействието :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, не карам Хонда,но имах същия проблем на моята кола, най-лесно и с най-малко средства го оправих като във фара сложих от тези торбички ако ги знаеш които ги има по опаковки за техника или обувки - тези които обират влагата :) Та така сложих 2-3 такива във фара и вече 3 години карам и съм нямал конденз ;) Пробвай, дано помогне ! ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да се получава конденз от някаде влиза влага наи често нехерметичност на стъклото огледаи го по добре и ще си проличи, ако е от там отлепяш го със сешоар за горещ въздух и вземаш безцветен силикон намазваш по ръба затваряш и си готов дано съм ти бил полезен и дано го откриеш от къде е проблема

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не ти се занимава, може и без да разлепяш фара, просто го намажи хубаво със силикона по ръба където е залепено стъклото. Аз моя така го оправих.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не ти се занимава, може и без да разлепяш фара, просто го намажи хубаво със силикона по ръба където е залепено стъклото. Аз моя така го оправих.

И аз го коригирах по същата методика.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да стане сигурно трябва да свали фара ,да махне старото лепило и хубаво да напълни каналчето със силикон и да залепи стъклото или пластмасата -зависи какъв му е фара.Споделям от личен опит ,щото мене като ме бяха чукнали на паркинга пред работата ,пластмасата на фара не беше строшена и "майстора"дето лепи бронята само го намазал отгоре отгоре със силикон и разбира се при първия дъжд вътре такава мъгла стана -два дена нищо не се вижда,отворих си го сам(голям зор щото и бронята пак трябваше да свалям)и си го залепих както трябва

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички - ще пробвам и споделя резултата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

кой от двата фара ти прави конденз,колега.на моя акорд ми правеше конденз левия фар(по посока да движението)като забелязах,че се появява след като премина с колата през големи локви,в големи дъждове.Установих,че ремъка,който задвижва генератора като се намокри и хвърля вода по задната част на фара.установих,че капачката ми бехе леко разместена и уплътнението,малко усукано,нагласих го и от тогава нямам проблем. За да имаш конденз,от някъде влиза влага.трабва да установиш от къде и кога се появява(след миене на колата например,при влажно време ит.н.)или имаш някъде пукнатинка,която трябва да намериш и запушиш,или отзад капачката за смяна на кушките не уплътнява или има дупчица между стъклото и корпуса на фара.Моя съвет е ако не намериш причината,след като се появи конденза си пускай фаровете и то на дъги,за да излиза влагата.Дано го откриеш ,защото и мен ме дразнеше,докато не открих проблема.Рефлектора ще потъмнене и ще е грозно и дразнещо,затова успех.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...