isimeonov 0 #1 Публикувано 27 Август, 2010 Здравейте Колеги,карам вече 3-та година Акорд 6-ген (2000г.) и от лятото на миналата година в левият фар прави конденз. Като махна капачката на дългите се оправя за няколко часа, но ако я върна пак се получава. Засега карам без капачка, но влизат боклуци и ще се "скапе" фара във времето. Някой дали е имал подобен проблем и решение евентуално ??Благодаря за съдействието Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tihony 4 #2 Отговорено 27 Август, 2010 Колега, не карам Хонда,но имах същия проблем на моята кола, най-лесно и с най-малко средства го оправих като във фара сложих от тези торбички ако ги знаеш които ги има по опаковки за техника или обувки - тези които обират влагата Та така сложих 2-3 такива във фара и вече 3 години карам и съм нямал конденз Пробвай, дано помогне ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dan4o 3 #3 Отговорено 27 Август, 2010 За да се получава конденз от някаде влиза влага наи често нехерметичност на стъклото огледаи го по добре и ще си проличи, ако е от там отлепяш го със сешоар за горещ въздух и вземаш безцветен силикон намазваш по ръба затваряш и си готов дано съм ти бил полезен и дано го откриеш от къде е проблема Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZERO 162 #4 Отговорено 27 Август, 2010 Ако не ти се занимава, може и без да разлепяш фара, просто го намажи хубаво със силикона по ръба където е залепено стъклото. Аз моя така го оправих. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
WingMan 164 #5 Отговорено 27 Август, 2010 Ако не ти се занимава, може и без да разлепяш фара, просто го намажи хубаво със силикона по ръба където е залепено стъклото. Аз моя така го оправих.И аз го коригирах по същата методика. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #6 Отговорено 28 Август, 2010 За да стане сигурно трябва да свали фара ,да махне старото лепило и хубаво да напълни каналчето със силикон и да залепи стъклото или пластмасата -зависи какъв му е фара.Споделям от личен опит ,щото мене като ме бяха чукнали на паркинга пред работата ,пластмасата на фара не беше строшена и "майстора"дето лепи бронята само го намазал отгоре отгоре със силикон и разбира се при първия дъжд вътре такава мъгла стана -два дена нищо не се вижда,отворих си го сам(голям зор щото и бронята пак трябваше да свалям)и си го залепих както трябва Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
isimeonov 0 #7 Отговорено 28 Август, 2010 Благодаря на всички - ще пробвам и споделя резултата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Araba 4 #8 Отговорено 28 Август, 2010 кой от двата фара ти прави конденз,колега.на моя акорд ми правеше конденз левия фар(по посока да движението)като забелязах,че се появява след като премина с колата през големи локви,в големи дъждове.Установих,че ремъка,който задвижва генератора като се намокри и хвърля вода по задната част на фара.установих,че капачката ми бехе леко разместена и уплътнението,малко усукано,нагласих го и от тогава нямам проблем. За да имаш конденз,от някъде влиза влага.трабва да установиш от къде и кога се появява(след миене на колата например,при влажно време ит.н.)или имаш някъде пукнатинка,която трябва да намериш и запушиш,или отзад капачката за смяна на кушките не уплътнява или има дупчица между стъклото и корпуса на фара.Моя съвет е ако не намериш причината,след като се появи конденза си пускай фаровете и то на дъги,за да излиза влагата.Дано го откриеш ,защото и мен ме дразнеше,докато не открих проблема.Рефлектора ще потъмнене и ще е грозно и дразнещо,затова успех. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове