Jump to content
rEsPeCtiVe

41-во Рали България

Recommended Posts

Колеги много се радвам че успях да посетя Ралито,наистина беше уникално преживяване! Някои друг посети ли го и с какви впечатления остана :unsure:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги много се радвам че успях да посетя Ралито,наистина беше уникално преживяване! Някои друг посети ли го и с какви впечатления остана :drunk:

аз не съм, но гледах откриването по бнт, много ме зарадваха коите :unsure: ама ти купи ли си билет(доколкото се сещам е 50лв :drunk: )

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, готино е, че вече си имаме кръг от световния... обаче да бяга го направили едно време... сега не е толкова интересно, нито Субару, нито Мицубиши...То у на все така...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ще ходя утре :P Една отсечка ще гледаме... да видим дали ще е интересно... не съм ходил на рали до сега :P

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес бях на отсечка Мухово ,нищо не съм плащал и никой не дойде да иска пари. Беше много тъпо че отмениха сутришния етап защото някви си т*п*н*р* паркирали на финала и колите нямало къде да финишират!! Естественно всички се изнервиха и така от 11ч. зачакахме да стане 16:35ч за да пуснат втория етап пак на тази отсекча, та в 17:09ч. тръгна първата кола и погледахме ,немога да се оплача. Страшни машини карат!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страшни машини карат!!

Aмин!Страшна работа, обаче бяха обявили един маршрут дето не беше проходим и накрая се отказахме с приятели.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ралито се беше много яко !Оплакнахме окото, нагледахме се на машини ...Много се зарадвах на интереса на хората - много публика !Нооо , организацията много куцаше!Аз съм сигурно 1 от малкото който си заплатиха билета от 10лв.На входа ни посрещнаха любезни момчета и ни таксуваха.Голяма част от идващите с нас , руптха , псуваха и т.н.За да не заплатят входа, се юрнаха през дерета, горски пътеки ....Е питам се аз, как после ще искаме да има такива мероприятия в милата ни родина !От друга страна след като стигнах до трасето , още в началито ми направи впечатление , че нещата не са както ми се искаше поне на мен.1.Няма места за паркиране , а взимат по 5лв. за автомобила - естествено на най-хубавите места се бяха настанили бирниците с 2лв. кебабче.2.Фен зони - такива нямаше,всеки се опитваше да заеме по добро място за гледане!3.Какви бяха тея организатори, който не помислиха поне за най-малкото - кошчета за боклук тук таме да бяха оставили.Едно желязо с черна торбичка, колко ли щеше да им излезне?След като вече всичко свърши,гората окола Пещера беше кошмар.Да, някой от Вас ще кажат - ами всеки да си събира.Така е, съглсен съм,че всеки сам трябва да си оправи мизерията след него.Малциня бяха тези, поне който видях.Един мой приятел и колега от Форума има такъв подпис ,, ГОРДЕЕш ЛИ СЕ ,ЧЕ СИ БЪЛГАРИН ,,Лично аз за себе си се замислям как да отговоря на този въпрос !Както чух, май WRC вече само по ЕВРОСПОРТ ще ги гледаме!Ако някой друг има други вшечатления да сподели.

Редактирано от Ianev

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Янев добре го каза, то и мене това си ме притесняваше, че ако нещо изникне и пропусна това мероприятие и трябва поне до Гърция да ходя, за да ги гледам на живо. За това почти гаранция, културата на зрителите беше под всякакво ниво, отсечки отменени заради хора в забранени зони, предупреждения от стюарди, полиция и чуждестранния комисар в хеликоптера и пак нахално да си кибичиш и да ти не дреме ... просто без коментар. Пак късмет, че моят завой го огря, да минат бегачките по него. За отменената отсечка го чух и го четох после, а на моята не мина пак без нахалство и подриване авторитета на полицията и хората от безопастността ... Но, размина се без отлагане и инциденти, и имаме за какво да разправяме и хвалим! :)

 

Публикувано изображение

 

Публикувано изображение

 

Публикувано изображение

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз останах много доволен петък и събота бях на Белмекен и в неделя на мухово, неочаквах толкова много хова , евала на Себастиен Лъоб пак ги разби тотално , макар и на ново трасе.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

10 лв е за отсечка.

Има колега който е ходил да го гледа без да дава пари за нищо и е имало доста такова като него.Това със събирането на пари за билети ме съмнява нещо не е направено както трябва.Аз ги засякох няколко коли минаха покрай мен докато се прибирах със камиона и се изядох от яд , че не можах да го гледам на живо. Редактирано от Gencho

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Една от отсечките на които присъствах, беше отменената на Мухово.Бях на финала и проблема не беше в паркиралите автомобили, а нежеланието на публиката да се махне от опасните зони.Противно на очакванията, най-недисциплинираните бяха чужденци - сърби, гърци и разни други.Организацията бе под всякаква критика - продават ВИП пропуски, които са просто едни цветни картончета и не ти осигуряват нищо ( за Мухово се опитаха да ни спрат още на 10км преди зоната за зрители и последно паркирахме на 2 км от мястото което беше обозначено като паркинг за зрители).Не мога да пропусна факта, че повечето от пилотите бяха добре настроени към публиката.Въпреки отменения етап, докато се придвижваха към сервизният парк, караха с отворени прозорци, приветсваха хората, някои дори правеха разни изпълнения и всичко това само на една ръка разстояние :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не съм особено доволен от ралито, според мен миналата година беше по-добре, доста по-добра организация (може би защото се напъваха да станем част от WRC), много трудно се гледа рали на живо, гледаш един (макс 2) завоя или някоя бърза права - пък WRC-тата толкова скучно карат, все едно не си дават никакъв зордори и там, където много хора се събираха, нямаше кебапчета и бира - каквото си носиш, такова консумирашно пък заради компанията и разходките в гората си заслужава, и пак да отидап.п. качих CRX-а на подиума посред нощта, Дидко да дава снимките!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-голямата атракция от това рали , май ще се окаже качения CR-X на колегата Magnum на подиума...Не го видях лично..ма...на там отиват работите....., обаче точно на Мухово видях 4-5 Хонди ( рекс , сивик-купе и акорд от новите ) може точно те да са били..жалко ,че не се събрахме от майна-таун повеяко народ да скочим заедно. Иначе...МНОГО мръсотия..никакви кошчета.., тоалетна хартия ( ПОЛЗВАНА ) из цялата гора..., много найлонки и ПЕТ бутилки ...ма след 10 000- 12 000 години такмо ще се е поизчистило и може пак да отидеме....Иначе...състезание ,като състезание...15-20 коли..дето много гърмят , за секунди минават покрай теб и после чакаш 10 мин. до следващата.....Организаторите...са пълна скръб..да се учат от Богдан Николов и останалите ,дето организират кросарките в БГ и дето БГ-пистата печели колко пъти за най-добро трасе и организация....., значи не е щото..сме малка държава..и щото няма пари.., а щото явно някой не си е свършил работата както трябва. Извод: на следващото...мероприятие ПАК ще отида..., щото колкото и да е нескопосано..по БЪЛГАРСКИ..те пилотите дето са пропатували половината земно кълбо да дойдат..кво са виновни ,че да нямат фенове ,дето да ги подкрепят...., щото '' Всичко българско и родно...любя , тача и милея.."

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз останах доволен от ралито при всичките неуредици от страна на организаторите.

Бях втория ден на отсечката на Мухово. За сутрешния етап закъснях и ме спряха на един паркинг на 10 км. от финала. За късмет обаче етапа беше отменен и всички коли минаха като на парад край мен, а даже като тръгнах в посока магистралата карах сред някои от колите надолу по завоите.

Върнах се за следобедния етап на Мухово, който започна с около час и 10 мин закъснение. Пари не са ми искали никъде. Големи претенции към организацията нямам освен липсата на каквато и да е информация за зрителите, особено тези, които не са особено запалени по моторния спорт. Информация като етапи, къде, кога и как се стига и тн. Специално влизах няколко пъти в петък на уж официалния сайт на ралито - www.rallybulgaria.com и ако се бях доверил на инфо-то там, щях да търся състезанието не там, където е.

На финалната отсечка, където изгледах следобедния етап имаше хора навътре в организацията и казаха, че до последно са били лъгани от страна на правителството за финансиране. Били им спрени около 1 млн. лева, което автоматично се е отразило на нивото на организацията.

Но в крайна сметка адреналина си заслужаваше.

 

Публикувано изображение

 

Публикувано изображение

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ралито беще супер! Най-сетне да видя големите на живо ( не че и предните години не беше готино с гърмящите лади :o ). Жалко за Митко и Крум - много проблеми, малко ресурси.Организацията обаче наистина беше доста зле. Янев, заслужаваха ли си 10-те лева? Няма паркоместа, никаква информация какво се случва по другите отсечки, никакъв контрол върху тълпите зяпачи (оромен интерес, никога не съм виждал толкова хора на отсечките до Пещера).Дано от ФИА решат, че си е заслужавало, та да ги гледаме и за напред! :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз гледах ралито в неделя :o единия етап на Славовица, а другия, малко по-навътре по трасето :D останах много доволна и всичко беше много цивилизовано..на отбивката от магистралата ни посрещнаха проверяващи, а колите на зрителите можеха да се спрах буквално на метри от трасето ;) кошчета наистина липсваха, но и разхвърляни боклуци почти не видях..публиката беше учудващо малко и всички имаха възможност да наблюдават от чудесни места без да се блъскат :D Преживяването определено си заслужаваше!!! Силно се надявам 2012 отново да бъдем домакини :D P.S. DROGI, с теб се засякохме на прибиране в неделя след обяд на отбивката за Костенец ако не се бъркам? ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Аз останах доволен, бях на много готин завой.Но не чак толкова впечатлен.Но това което направи впечетление на мен и всички, които се бяхме събрали там, е че големите пилоти от WRC карат много изчистено и много точно.А това не се харесва на българина.Той иска да се завъртат колите след всеки завой, да не се пуска газта в завоя и да не се натискат спирачки, а само газ до ламарината.До мен бе Илия Царски и с него си говорихме за отсечката от Пещера до Мечето/тази отсечка се кара в планинското на България/, българските пилоти я взимат много по-атрактивно от Льов и всички останали.Засичахме и времето за което я звимат отсечката до финала на планинското рали.Оказа се, че най-доброто време, което е рал Илия Царски на тази отсечка с Ланча е с няколко секунди по-слабо от това на Льов и Сордо.Имам доста клипове, когато ги сваля ще ги пусна.П.П.Ходете на планинските ралита в България и пак ще се накефите максимално.Лично мое мненичье.

Редактирано от spas21

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като изключим организацията, ралито си беше мноооЯко! ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

. Янев, заслужаваха ли си 10-те лева?

Да братле, всяка стотинка си заслужаваше.Даже искам да спомена ,че съм горд с това ,че си платих - чесно !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз бях. На две места ходихме, само за едното имахме билети купени предварително. На второто влезнахме с чиста съвест, защото платения паркинг, който кеширахме отново предварително, не беше предоставен, та трябваше да спираме незаконно по магистралата... Както и да е, бях се настанил в едни гъсти шубраци над едно дере до пистата, супер безопасно и много близо до екшъна, та имам страаашни снимки. :cool: Като ми остане време да отбера ще пусна :) Нямахме щастието да застанем на завой, та не беше пълно усещането, но за сметка на това гледах колите и на права и на крива..хаха, а и ги чувах идеално... блоуофа например... малиии :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шестата снимка кърти :) Спирачния апарат е дзверски напрао,не искам да се сещам за другите работи :cool:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Didko... Евала ,страшни снимки ,с какъв апарат и обектив снимаш ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Aleksandyr ... Pentax K10D, Sears 135/2.8 - ръчнофокусен :rolleyes:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение

Magnum wins Rally Bulgaria! :rolleyes:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе тоя Льоб е много зле, ония ден в събота карам си аз и му давам къси дълги пускам мигач да се мърда, че ми пречи вече... тъкмо на границата бях да се включи втека, а той нарачно играе мръсно и не се дърпа :rolleyes:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да бе, едно ауди TDI тръгна да го изпреварва, той сече завоя - аз отзад трябваше да набия яко спирачките, че да не се блъсна в тях ... ужас, френска му работа

Публикувано изображение

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Таз Варненската печка я знам......мнного бегап.п:Ситроена на снимката е на С.Ожие

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бях там и 3те дена:DСамо един път платих вход на Сестримо и един път за сервизната зона.Колите бяха върха,пилотите също но организацията куцаше :D За това ни няма в колендара на WRC 2011 беше първото и последното врц за българияЛично аз не съжелявам че отидох

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

един голям :), не е от Рали България, но пак е от рали - вижте какъв 'рали' автомобил се появява на 2:40http://www.youtube.com/watch_popup?v=8tWbK...;vq=large#t=162 :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От мен един мааааалък офтопик - Ивоооо,водя ли че рексовете са навсякъде бе,сега търся снимки от околоземна орбита да видиш и там кво лети... :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...