Jump to content
WaveMastaa

Фотоконкурс

Recommended Posts

Здравейте колеги! След като темата за визуалния тунинг се радва на успех и идеята намери почитатели, реших да ви провокирам с нещо не по-малко интересно, но и не по-малко трудно.

Предлагам да си организираме ежемесечен фотоконкурс.

Идеята е следната. В началото на всеки месец се стартира новият конкурс, по предварително зададена тема. Темата предлагам да се задава малко провокативно и абстрактно, за да отвори по-голямо поле за изява и да провокира по-интересни и разнообразни снимки. Заглавието на темата може да е например...... цици, жега, вечер в софия.... ей такива работи. След като си имаме определена тема, всеки, който иска да участва, ще разполага с около две-три седмици, за да направи снимките. Изискването за снимките е единствено и само да са направени лично от участника. Не е важно с какъв фотоапрат е направена снимката, колкото е важно участникът да е заснел кадъра лично, снимката да е продукт на негова дейност и усилия. След като изтече този срок снимките ще се изпращат на предварително определена електронна поща, а няма да се пускат директно от участниците тук в темата, за да се запази анонимността. Всеки участник ще има право на до три снимки, за да не претрупваме темата, и за да се избере най-доброто. В последната седмица на месеца ще се отваря анкета, в която ще се пуснат за галсуване всички снимки и потребителите с гласуване ще изберат една снимка, която да спечели конкурса.

Към момента не е ясно дали за победителят ще има награда, различна от моралната, но по този въпрос все още разсъждаваме. Ако някой има желание и идея да се нагърби с някаква символична материална награда - да свирка или тук в темата, или на лични.

И сега малко изисквания за снимките. Идеята на фотоконкурса е да покажете майсторство във фотографията. Разбира се никой няма да изисква от вас да снимате професионални кадри като онези чичковци от National Geographic. Целта е, независимо с какъв фотоапрат, да покажете различен поглед по дадената тема. В снимките е хубаво да има композиция, някакъв "арт елемент", нещо оригинално и красиво, което да прави снимката различа, пълна с чувство, емоция и сюжет. Репортажни снимки, битови снимки, снимки на маса и други такива, които не носят някакъв....как да го определя....фотографски заряд, няма да бъдат връщани, но....няма и да пожънат голям успех. Надявам се да сте разбрали за какъв вид снимки говоря, всички сте виждали такива снимки, сега имате възможността да се опитате да направите подобни и да ги споделите с нас. И най-важното е да се забавлявате.

Най-просто казано това е всичко.

И за да няма неразбрали и непрочели, съм подчертал сигурните и важните неща.

Тази тема вече не е сондажна, тя дава началото на конкурся за този месец.

Тъй като в момента малко съм блокирал покрай сесията, темата на конкурса не ми е много ясна. Даже в главата ми се въртят няколко, затова ще ги споделя с вас, а онези, които искат да вземат участие в състезанието, приканвам да гласуват тук в темата, за онази тема, по която им се иска да снимат. Темите, които предлагам, са:

1. Среща на Фенклуба

2. Жега

3. Вода

За да се определи темата на конкурса за този месец чрез гласуване тук в темата, давам време до четвъртък - 17.06.2010 г. в 12:00 вечерта. След този момент ще се определи срок, за да се направят снимките, а до тогава - до четвъртък, тук в темата ще се изясни и въпроса с електронната поща, на която да се пращат снимките. До четвърък ще влизам в темата, за да броя гласовете за тема на фотоконкурса и в петък сутринта най-късно темата за този месец ще е написана тук.

Ами това е за сега. Ако има някакви корекции, допълнения и други дискусионни въпроси и теми - ще ги допълваме и дискутираме тук в темата, или на лични съобщения. Надвам се да забавлявате покрай фотоконкурса, снимайте на воля, пък току-виж сме направили и изложба на форума :redx:

За тема за този месец гласувам за "жега"..... някак.... тематично ми звучи.

Вие сте...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз няма да присъствам на Националната и затова се задоволявам с Водната Тема

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Може да гласувате в анкетата. Само така да питам автора в бързината да има ли възможност да се избира повече от един отговор?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята ми харесва много! :afro: Само дето, като знам, колко ПРО-та в тая област има в нашия форум и малко ми се обезмисля пускането на снимки..... :redx: П.П. Я съм за "жега" :o че тука е много!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също съм за жега... има най-голям мегдан за импровизиране според мен, щото ако е Вода, ще се включат батковците с големите обективи дето много хубаво размазват, и наистина ще се загуби смисъла ние по-малките риби да участваме.Идеята е страхотна, браво на Вас, ще участвм с удоволствие :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Писах и в другата тема, ако искате ще дам мейл за пращането на снимките, желателно е всеки който праща, да ги сложи в архив който да озаглави с ника си. Иначе гасувах за жега, но и вода не бих отказал, ако има жълта Софийска вода, ще гласувам за нея. :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

КОлега, за сега с колегата Al Capone работим.... по-скоро той работи де, по въпроса с електронната поща. Ако утре вечерта нямаме поще, на която да пращаме снимки.... ще измислим нещо :lol: Моридинке, батковците с големите обективи не ги гледай. Залагам си главата, че и със сапунерка можеш да направиш хубави снимки на вода, зависи от композиция и сюжет.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали не сте забравили, че довечера трябва да има избрана тема и поща на която да се пращат снимките.П.С. Тъкмо довечера като зема джакпота от тотото ще си зема един по-убав фотоапарат та да съм едни гърди на пред :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз гласувах, май е ясно коя ще е темата :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И така колеги понеже хората, които се занимават с темата се скътават:

Общо 34 гласа

Среща на фенклуба - 7

Жега - 17

Вода - 8

Та темата е ЖЕГА

Пощата на която да пращате архив със снимките (максимум 3) озаглаввен с ника Ви е honda_foto@abv.bg

Краиния срок ще оставя организаторите на конкурса да го обявят.

Забавлявайте се и правете хубави снимки. Мисля, че темата има широко поле за изява.

П.С. Моля не поствайте снимките си директно в темата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Благодарности на колегата men4e, за това, че е проявил самоинициатива..... той всъщност всичко си е казал.....

Снимайте на воля и пращайте снимки на посочената от колегата поща до 04.06.2010 (неделя), за да можем на 05.06.2010 (понеделник) да пуснем анкета и да определим победителя в конкурса. Давам по-дълъг срок, за да могат да се включат пвоече хора :ghost:

Успех, късмет и се забавлявайте докато снимате :)

П.П. Не се оправдавам, но сесийното учене не е скатаване !!!

П.П. И да, и аз искам да ви напомня, да НЕ пускате снимки в темата...

Редактирано от WaveMastaa

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Пускане на снимка в темата ще бъде директна дисквалификация!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снимайте на воля и пращайте снимки на посочената от колегата поща до 04.06.2010 (неделя), за да можем на 05.06.2010 (понеделник) да пуснем анкета и да определим победителя в конкурса.

Само една малка питанка... датите не са ли съответно 04.07.2010 и 05.07.2010?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уместна корекция, Мори....нещо напоследък съм доста разсеян.... не е хубаво това. П.П.: Мори, от тебе искам задължително участие! :wub:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да попитам..резолюцията каква трябва да бъде или няма значение ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да попитам..резолюцията каква трябва да бъде или няма значение ?

Ми колега по-важно е снимката да е хубава. Резолюцията не е от такова значение, щото всеки ще снима с каквото има, дали телефон, цифров апарат или нещо много професионално.П.С. Гледам че гласовете в анкетата са се увеличили, а тя вече не е актуална.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да повдигнем малко темата !!!

Снимате ли, снимате ли? Жегата малко взе че ни избяга, но жега има не само във времето :(

Съжалявам, че чак сега пиша, ама покрай изпитите не съм много активен в интернет.

Имаме друг мейл, на който да пращаме снимки, който колегата Al_Capone направи, ама аз малко късне се сетих да го постна във форума. Но по-добре късно от колкото никога - pictures@hondabg.com. Пращайте снимки на който от двата мейла ви е удобно.

И снимайте, че време не остана!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали не сте я забравили темичката колеги?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата е намекнал, че под жега не трябва да разбираме само много топло време, има други жежки работи, ако мога така да ги нарека.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да да разбрах, но няма къде да ги уловя за съжаление :cool: Ще измислим нещо. Важен е олимпийския принцип - а именно участието :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Може ли някой да постне директно в темата линк за "кликване", където да се качат снимките, че нещо не се справям с адресите, а ми се участва !!!

Редактирано от pamo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

pictures@hondabg.comЕто тук колега пращаш архив със снимките ти (макс 3). Архива трябва да е със заглавие pamo.Ако постнеш снимките в темата те няма да участват в конкурса.Ако все още не ти е станало ясно нещо ми прати снимките си на skype- razgonen_1 и аз ще ги пратя вместо теб.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Айде малко по-живичко, колеги, или всички чакат последния срок? Жегата наистина избяга, даже на няколко пъти времето се опита да ни издави, но т'ва не трябва да ни спира.... жегата не е само отвън...... :D и за да не се отчайвате .... можете да участвате и със стари ваши снимки :lol: Айде, че време не остана :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Писмото беше изпратено успешно.

Набора ме предума със последните си думи "може и да е стара снимка" и "жегата не е само вън". :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така.... който пратил снимки на посочените пощи - пратил.

Който не е успял - следващия път.

Който е изпратил снимки след 00:00 на 04.07 няма да ги включа в анкетата, а ще ги пусна да ги видим всички след като бъде определен победителят от редовно участвалите в конкурса. И моля все пак - не пращайте повече снимки, докато не обявим/изберем темата на следващия фотоконкурс.

Снимките ще ги кача утре /вече днес/ по обяд, тъй като преди това имам ангажименти. Надявам се до вечерта да е пусната анкета, ще пиша на модераторите да го сторят и предлагам да гласуваме до събота 10.07 и в неделя да е известен победителят!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ето ги и снимките:

Снимка 1:

Публикувано изображение

Снимка 2:

Публикувано изображение

Снимка 3:

Публикувано изображение

Снимка 4:

Публикувано изображение

Снимка 5:

Публикувано изображение

Гласувайте в анкетата. Гласуването ще продължи до събота 10.07 в 00.00 часа. Гласовете след този час няма да бъдат зачетени.

В неделя сутрин победителят ще бъде обявен :)

Моля всеки, който по снимката може да определи автора й (бил е там, когато е правена снимката, помагал е в првенето на снимката, виждал е снимката преди и т.н.) да НЕ го прави, или поне не тук във форума. Коментирайте снимките колкото си искате, но без коментари от рода "Ей, тва втората е снимктата на бай Драган от наше село, бех там, като я прави!". Целта е анкетата и гласуването е да е анонимно - да се гласува за снимки, а не за хора :lol: Снимките на компрометирани автори ще бъдат махани от темата и гласовете за тях няма да се зачитат.

Надявам се снимките да ви харесат, аз лично им се кефя на всички.

На участвалите в конкурса - благодаря, след седмица пускаме следващия, очакваме ви и там със снимка! :huh:

На пропусналите - след седмица, максимум две, ще има още един конкурс, не се срамувайте да пращате снимки :D

П.П. Съжалявам, че се забавих с пускането на снимките.... ангажименти :D

П.П. Анкета ще бъде пусната в най-скоро време!

Очаквам да видя коментарите ви за снимките :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снимките са много качествени, но на 2 и 4 немога да разбера какъв е снимания обект, а снимка 5 е ноу комент.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на снимка 2 - балончета и мехурчета на запотена чаша, пълна с кола или пепси.на снимка 4 - бучка лед от градушкана снимка 5 - мноУ яко:D:lol::huh::):D :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Гласувснето може да започне :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Горе - долу снимка номер 5 е най - по темата! :):P Апа и да неа по темата - на кой му пукааа! ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми може да е по темата, ама пък изобщо се чудя как е допусната за участие, при все, че няма нищо арт в нея. Както и да е, аз отнесох моя вот към друга снимка. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми може да е по темата, ама пък изобщо се чудя как е допусната за участие, при все, че няма нищо арт в нея. Както и да е, аз отнесох моя вот към друга снимка. :)

Подкрепям.... много стериотипно ще е ако снимка на женски задник спечели :P И малко кофти ще говори за IQ-то на хората във форума и за оценката им спрямо някакъв вид изкуство.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм съгласен, че снимка 5 не е кой-знае колко арт и дадох вота си за друга. (Моля автора на снимката не се обижда).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахаха... задниците имали отношение спрямо IQ-то на хората? Даммм... това е дълбока мисъл :DНомер 5 е толкова арт колкото и номер 4... не я разбирам тази дискриминация.. или просто женските дупета ви отпблъскват? :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

vex, туш батко, удряш ни в мъжкото самочувствие ;)За да изравним полето, да няма недоразбиране, ето моето усещане за арт /има композиция, цветоусещане, настройка, внимание, сюжет, действие/http://www.photodom.com/photo/1636049http://www.photodom.com/photo/1761772http://www.photodom.com/photo/1474435http://www.photodom.com/photo/782490Без никакво преднамерено чувство към автора на снимката, дадената експозиция е лигава снимка от плажа. Ако имаше 10мин. вложени в постпродукция на фотоса, щях да гласувам можеби за нея - ама то седят книгите таммм, некви крака ходещи на плажа. Еми... нищо чудно, че усещането за красота и естетика е изкривено в наше време. :DАйде, със здраве! :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бъзикам се бе, много ясно, че всичко е арт. Работата е, че авторът на снимка номер 5 си е направил правилно сметката - мъжки форум ( поне главно мъжки ), значи женски задник ще върви :D Ама идеята като цяло е клиширана, тфа имах предвид. Аз гласувах за номер 3, щото като го гледам и верно ме кара да си мисля за жега, номер 5 ме кара да си мисля за други неща ...П.С Тфа на номер 3 какво насекомо е? Комар? Водно конче някакво в процес на развитие или друга гад?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина №5 действа на по-вечето мъже и това е мнооо яко дупе :D ,но и аз гласувах за др.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снимката е номер 3 !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...