vex 13 #1 Публикувано 30 Март, 2010 Въпроса ми възникна от това, че имам две различни бутилки и на едната пише коресИлин а на другата коресЕлин. Кое е правилното, или са 2 различни неща? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #2 Отговорено 30 Март, 2010 Ето виж Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #3 Отговорено 30 Март, 2010 Ами това? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #4 Отговорено 30 Март, 2010 (Редактирано) Ами тогава грешката е вярна Едно и също е. Редактирано 30 Март, 2010 от policeman Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #5 Отговорено 30 Март, 2010 Да де, но въпроса ми беше дали едното е грешно, или и двете са верни, или пък са различни неща. Защото дори намирам онлайн магазини в които ги има и двете имена в един сайт Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Player101 383 #6 Отговорено 30 Март, 2010 А това? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jorko82 19 #7 Отговорено 30 Март, 2010 Какво значение има КоресИлин или КоресЕлин !Все тая! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #8 Отговорено 30 Март, 2010 jorko да не си станал с г.з. нагоре днес? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
georgivanov1 23 #9 Отговорено 30 Март, 2010 кУреселин Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jorko82 19 #10 Отговорено 30 Март, 2010 (Редактирано) jorko да не си станал с г.з. нагоре днес?Ми точно обратно! Редактирано 30 Март, 2010 от jorko82 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLEIN MONO 148 #11 Отговорено 30 Март, 2010 Куресилин Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #12 Отговорено 30 Март, 2010 Може и да не си ставал изобщо, все тая. Мерси за спама. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aλexandro 12 #13 Отговорено 30 Март, 2010 Вероятно са две "различни" търговски марки на две различни фирми . Както "Златна есен" и там тяхната имитация която звучеше почти по същия начин Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PARUSHEV 14 #14 Отговорено 30 Март, 2010 Според мен, едното е грешно написано и за това така се получава. Който е писал етикета е сбъркал, много неграмотни хора има в нашата малка държавка! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #15 Отговорено 30 Март, 2010 Може, но има по няколко продукта с едното и с другото име ... един да обърка - добре.. ама като станат повечко.. почвам да се замислям Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pgh 6 #16 Отговорено 30 Март, 2010 Тва същата работа като "ПодуЕне" и "ПодуЯне" . Из София имаше няколко пътни табели, като на една пишеше едното на другата другото.Само дето в случая с Подуене едното беше по-вярно от другото - не си спомням кое точно. За кореселина не знам ... да има по вярно или по-грешно изписване. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi VT 10 #17 Отговорено 30 Март, 2010 (Редактирано) http://www.vanyog.com/grammar-bg/online/index.php -правилно кореселинhttp://www.vanyog.com/grammar-bg/online/index.php -неправилно коресилин Редактирано 30 Март, 2010 от Krasi VT Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #18 Отговорено 30 Март, 2010 http://www.vanyog.com/grammar-bg/online/index.php -правилно кореселинhttp://www.vanyog.com/grammar-bg/online/index.php -неправилно коресилин"Думата "коресилин" НЕ Е написана правилно, или липсва в речника." Което не значи че е грешна Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #19 Отговорено 30 Март, 2010 Тва същата работа като "ПодуЕне" и "ПодуЯне" . Из София имаше няколко пътни табели, като на една пишеше едното на другата другото.Само дето в случая с Подуене едното беше по-вярно от другото - не си спомням кое точно...Официално административно - "ПОДУЯНЕ".И после дядовците от Шоплука нямали чувство за хумор! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fir3 468 #20 Отговорено 30 Март, 2010 (Редактирано) Според мене едното е реплика на другото както ровер през някои години е "реплика" на хонда или адидас с 2 черти и адидас с 3 черти :tease: Редактирано 30 Март, 2010 от Fir3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tiankata 7 #21 Отговорено 30 Март, 2010 (Редактирано) Кое е вярното (айрЯн или айрАн). Когато работех в печатница, печатахме тези два варианта на етикета, и все се чудехме кое е вярното. Как е дошло името Подуене. Коня на Крали Марко е бил толкова голям че задните му крака стъпвали на Витоша а предните стъпвали на Стара планина а така нареченото място се намирало точно под на коня..... Редактирано 30 Март, 2010 от tiankata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADH-Honda 773 #22 Отговорено 30 Март, 2010 Тва същата работа като "ПодуЕне" и "ПодуЯне"Същата работа е и с едно пропаднало врачанско село: хората си го знаят както като КостАлево, така и като КостЕлево, едното го пише на табелите за влизане/излизане от селото, другото го пише на пощата им Иди разбери кое е правилното (пък и кво те боли реално погледнато, те хората които са от там казват че им е през оная им работа - простаци )Иначе по темата, мисля че е КоресЕлин, ама може и да греша.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prozium 30 #23 Отговорено 30 Март, 2010 Кое е вярното (айрЯн или айрАн).Айрян е правилното май. И коресилин. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nicki 12 #24 Отговорено 30 Март, 2010 +1 за "Кореселин" проверено от достоверен източник. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prozium 30 #25 Отговорено 30 Март, 2010 +1 за "Кореселин" проверено от достоверен източник.Колега, кой е достоверният източник ? Според речника на БАН от издателство Хейзъл от 2002ра е коресилин. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #26 Отговорено 30 Март, 2010 Тук е момента да направя една антиреклама: Не купувайте. Иначе мисля е правилно написано Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #27 Отговорено 31 Март, 2010 И аз съм на мнение,че са търговски марки на различни производители,инак е едно и също Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nicki 12 #28 Отговорено 31 Март, 2010 +1 за "Кореселин" проверено от достоверен източник.Колега, кой е достоверният източник ? Според речника на БАН от издателство Хейзъл от 2002ра е коресилин. Ето от тука фирма продаваща химикали п.п. днеска в работата видях две бутилки на различни фирми, и на двете пишеше "Кореселин". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wolfcry 74 #29 Отговорено 31 Март, 2010 има едни думи наречени ДУБЛЕТИ, имат някаква правописна разлика, но означават едно и също и са правилни и двете, има сумати такива, в момента се сещам за ЧЕРКВА и ЦЪРКВА, и двете са правилни и значат едно и също. може тук да става въпрос за същото нещо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове