Jump to content
Трънчо

Проблем с фарове и мигачи

Recommended Posts

Здравейте колеги, искам да ви помоля за малко помощ и идеи. Проблемът е следния : Левия фар свети много по-слабо от десния, но все пак свети. Като пусна ляв мигач и на таблото лампичката цъка много ускорено. Като я погледнах навън забелязах че мигача (който е до фара) не мига изобщо, а този отстрани и задния си мигат. Когато изгася фаровете нямам проблеми с мигача, когато съм на габарити също нямам ядове. Освен това вечер като карам се забелязва на таблото лампчиката за левия мигач и тази за дългите светлини светят лекичко. А най-странното е че понякога за секунди фара се оправя сам и си свети нормално, както и мигача. За всички крушки съм сигурен че са изрядни. Гледах да не е от буксата ама изглежда читава, и на замерване се оказа добре. Прегледах бушоните, но май и те са добре. Някакъв страшен електро проблем е :thumbs1: Моля за някакви идеи,аз се изчерпах. Мерси предварително

Публикувано изображение

Редактирано от Трънчо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намирисва ми на прекъсваща маса, и тока минава през останалите крушки. Замери колко ток отива към буксата, и както е съпротивлението между маса на букса, и маса на колата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

като няма крушка в мигача таблото също цъка по-бързо... не знам това дали ще ти помогне, но е някаква насока :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

m.g. , когато не съм на фарове крушката на мигача си свети нормално. Иначе и аз се чудех може ли да е масата нещо. Ще се пробвам да замеряБлагодаря ви. Ако някой все пак има други идеи да казва :thumbs1:

Редактирано от Трънчо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаш слаба маса.Незнам къде се захваща масата на фаровете, ако знае някой колега - да те насочи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току що се завръщам. Така и не я намерих тая маса на фаровете. Наистина ще съм благодарен ако някой ми каже къде се намира

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо не отвориш сървис мануал-а, там всично е описано и начертано както си е :thumbs1:Замери ли масата на буксата?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

прегледай кабелите как са навързани дали са като другия фар.. ако не запряташ са и оправяш кашата аз преди така на форда бях като натиснех спирачките ми светваха всички светлини без тези за стоп :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Колега имах подобен проблем но на мен ми светеше леко лампата за дългите забелязваше се само вечер без да съм ги пуснал и така ми намаляше светлината на фара като прецъкам дългите и се оправяше за извесно време. Поразгледах и се оказа че буксата на фара е правила лоша връзка и беше стопила буксата, смених я и сичко си е ОК.П.П. на рекс масите са вързани по няколко в едма бяла кутиика хваната с 10-ка за калника до фара но на сивика не съм обърнал внимание.

Редактирано от Mi7koN

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи колега от собствен опит да споделя. Правих си светодиодни мигачи на предната кола и се получаваше същият ефект. тоест когато ти изгори крушка (говорим на мигач) всичко свети и цъка по-бързо в резултат на намалено съпротивление във веригата, релето, управляващо мигачите се обърква и започва да включва и изключва много по-бързо. В тоя ред на мисли смени ли си крушката на неработещия мигач, че ми убегна тая процедура в обясненията ти?Другият вариант е да си с прекъснато кабелче на въпросният мигач и ефектът/дефектът е същия :cool: имах и проблем с единия фар с дългите, но при мене се оказа, че е от бушоните, имай предвид, че са ги направили на два сектора, какво имам предвид: бушони за ляв фар един за къси и един за дълги мисля че беше и за по същия начин за дясната страна.Дано съм ти бил полезен.Поздрави!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Масата на сивика е отпред близо до фаровете от ляво и от дясно ползвам снимка на колега да е по нагледно Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Колега имах подобен проблем но на мен ми светеше леко лампата за дългите забелязваше се само вечер без да съм ги пуснал и така ми намаляше светлината на фара като прецъкам дългите и се оправяше за извесно време. Поразгледах и се оказа че буксата на фара е правила лоша връзка и беше стопила буксата, смених я и сичко си е ОК.

Е това е проблема и на колегата. Аз на англичанката имах същия проблем - беше изгнило крачето за масата в буксата на крушката на фара.пс Ти може и да го мериш и да дава 12V, но когато е под товар нещата се променят... аз навремето така цяла седмица се борих с чистачките на бившата ми лада - меря го ок, включвам буксата не работи, разкачам и връзвам моторчето директно към акумулатора пак работи... Редактирано от ogo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Проблемът е отстранен :) Благодаря на всички за идеите. Какво се оказа : 2 проблема :D Първо че буксата беше мн "издухана" едвам едвам правеше връзка.Смених я с нова, всичко се оправи докато пробвах в разглобено състояние. Изолирах, сглобих, седнах като пич да покарам на тъмно че вече бях забравил какво е удоволствието.. И айде на ново.. Няма никой пак. Установих че е слаба маса наистина. Кабела е греда.. Засега съм го понагънал и нямам ядове. През почивните дни ще му пусна една по-стабилна маса. Благодаря отново на всички :):D

Редактирано от Трънчо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ще ти кажа проблема еднотипен е с моя и на още доста хора решили да сложат 100 ватови крушки като покараш по дълго се стапят буксите и от там слаби връзки и точно тоя проблем с лампата на далгите да свети слабичко :yes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...