Jump to content
pgh

Клубни еко и благородни инициативи

Recommended Posts

Повдигам тази тема с цел събиране на предварителни впечатления до колко във форума ни има хора, които биха взели участие в подобни инициативи, ако те бъдат организирани.Става въпрос за всякакви инициативи ориентирани за опазване на околната среда, екология или други обществено полезни дейности. За участие предимно с доброволен труд и по-малко финансово.Един такъв клуб с многобройните си членове има голям потенциал за развитие на такъв тип дейности. Дори без финансиране само с двете си ръце и при отклик само на 5 % от членовете са способни да извършат чудеса. А други инициативи си изискват и малко средства но със събиране на символични суми от порядъка на 1-2 лв възможностите им се разширяват многократно. Примери за инициативи:- Залесяване, засаждане на нови дървета в сечища и др. рискови зони- Почистване и освежаване на детски площадки <- това е нещо добро с което може да се започнат добрите дела и не изисква почти никакви средства- Скосяване на бордюри др. дейности ориентирани към придвижването на хора в неравностойно положение- Участие в лекции и демонстрации пред ученици на тема безопастност на движението- Събиране на отпадъци от природни или градски паркове- и много другиКакво се печели от това - нищо материално но: - Такива мероприятия не са никак неприятно изживяване - обикновено е доста забавно- Свързват се и се сплотяват хората- Обикновено добре свършената работа бива полята после в най близкото заведение- Получавате лично удовлетворение от свършеното добро- Повдига се имиджа и морала в една организация- Обикновено се събужда медийна активност и обществено признание, както и се появят фирми желаещи да спонсорират - Допринася за признателност от институциите в БГ, и доброто име на клуба пред полиция, кметство и т.н. и последващо съдействие при организиране на мероприятия

Редактирано от pgh

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каква чудесна тема колега, браво. При всички положения, където и да се реши, каквото и да се реши в тази посока - аз съм там и ще помагам. Докато мога да мисля трезво ще помагам на тези, които имат нужда.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

И аз съм съгласен с тази идея! :)Даже в училище участвам в такъв проект "Млад еколог" и мероприятията, които осъществихме до сега са: залесяване на дръвчета в двора на училището и вело-поход.Според мен хората от форума, които са съгласни с това ще е хубаво да се разделим на градове, региони и т.н., защото ще е трудно да се събираме всички и заедно да работим в това. И няма да е лошо да имаме някакви документи, с които да удостоверим, че сме от Honda Fan Club Bg когато изнасяме лекции пред ученици, дори и да даваме някакви интервюта на медиите.Е дано има навити, за да се осъществи тази инициатива. :)

Редактирано от Георги

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Георги,Нека видим първо каква е общата нагласа на хората пък ако има желаещи първоначално във всеки град могат да се организират да си направят нещо локално пък за нещо по голямо е съвсем рано да се говори.Аз лично за сега съм песимист и мисля че в тази темя няма да видим повече от 20-30 човека от цяла България да не говорим за по толкова от всеки град колкото горе-долу-трябват. Повечето хора не се вълнуват от подобни неща ... правят си колите "Да им одат повече" и по възможност да горят повече от 20/100, а за екология и дума да не става:). Децата - или са ги отгледали или не мислят че скоро ще им дойде до главата......и т.н. и т.н. Това че аз карам Hybrid да не си помислите сега че съм некъв луд природозащитник - не съм... и точно за това искам поне малко да бъда! За лекциите по безопасност на движението - те се провеждат само от лектори на КАТ. Ние можем да бъдем поканени само за сеир - да си покажем колите на децата и по този начин да им привлечем малко вниманието.... или най-много за някакво демо на майсторско управление или възстановка на опасна ситуация

Редактирано от pgh

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добра инициатива! Браво!С удоволствие ще се включа и помогна с каквото мога.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винаги може да разчитате на мен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1идва пролет и сега му е времето

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше вече подобни мероприятия от някои съклубари в някои градове, ако не се лъжа в Търновско беше, и се беше получило доста добре! :) Аз лично винаги съм навит за каквито и да било ЕКО-инициативи! :) Само казвате, и ако е в района на Враца или София, се явявам! :) П.П. Преди имаше повече интерес но напоследък нещо (може би щото е студено) е слаба активността! ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да знаете колко ми липсват Ленинските Съботници :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...от OffRoad форума отдавна го правят. Не пречи и ние...!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също съм ЗА, преди доста години чух една народна приказка "всеки човек, трябва да засади поне едно дръвче през живота си",винаги съм искал да го направя !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко офф:Едно време си доработвах като през почивните дни като залесявах. Сигурно съм посадил дръвчета като за 2-3 форума като нашия, това много ми липсва. :fun:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Още една идея:Във темата с предложения за годишната среща се прокрадват мнения тя да бъде удължена с 1 -2 дни и ако това стане факт какво да се прави през тези дни - може да е нещо подобно. Би било добре да се направи нещо в района на срещата - "Да ни запомнят с добро" както се казва. Най-малкото е да се почисти мястото след палатковия лагер. Ако на някой му стиска да го предложи и там :fun:

Редактирано от pgh

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Според мен, почистването след палатковия лагер не е доброволен труд или нещо от рода, а въпрос на лична хигиена и култура и всеки уважаващ себе си човек би трябвало да си почисти, след като е ял и пил и се е веселил :fun:

Редактирано от addevil

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На приказки всички са голяма сила...съжалявам за откровенноста но това са фактите!тези които четат форума от по-дълго време може да си спомнят за множеството теми: дори имаше идея за "Хонда горичка" имаше предложение за едни обикновенни таблеки със елементарен надпис върху тях... и още много други подобни теми.В момента ситуацията прилича малко на еденични хайдутски бунтове... има няколко групики които го правят това, съответно не стига до форума понеже го правят с иделна цел а не с цел да се изтъкнат. но ето може пък да е време за въстание! насрочва се дата, айдуците се събират по региьони и всеки след това споделя победата си :PНадявам се този път да ме опровергаете и наистина да направим нещо :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно подкрепям инициативата и ще помогна с каквото мога !!! дано бъде резултатна! :beer:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добра идеа и аз бих участвал !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пишете ме и мен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм за с удоволствие в свободното си време би дошъл на такова мероприятие. Ако се свормира такава група около пловдив ще направя всичко възможно да съм там.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако някой от или около Пловдив ( Асеновград , Кричим , Стамболийски..) има познати и връзки и може да измъкне неколко дръвчета (Неовощни) , колкото повече толкова по-добре..да каже и да скочим да боднем някоя дупка.. Некой..с връзки ..щото веднъж се ядосах на тва колко са сериозни всички в нашия блок...скочих до еко отдела и си взех 4 дървенца.....трябваше да са поне 10.., ама жената бе така добра да ме уведоми ,че независимо че им върша тяхната работа...им дължа по 6 лв за дърво (цени преди 3 години ) !!! И така станаха 4...не 10..... п.п Сега е момента пролетта тъкмо имаме 2-3 седмици да видим дали някой може да свърши работа и дайде момента за засаждане.... Само намерете дървета...и само 2-ма да сме ( ако никой друг не се навие..или пък недойдът поради неква причина ) пак нема грижи...2 лопати , 3 ПВЦ-та Загорка..и половината балкан е залесен за !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Гледам бавно и славно започват да се събират хора в тази темичка .

Искам да повдигна малко темата и да ви кажа, че пуснах писмо до Столична Община с някои въпроси относно идеите които писах в първия пост, защото лично аз имам доста неизвестни, а доста от нещата предполагам изискват разрешение от общината.

Та ще видим какво ще отговорят ... са сега гледам от столицата сме на-много ... и евентуално може скоро да се започне подготовка за първото добро дело.

Докато чакаме вижте това е една друга прекрасна идея http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=45833&hl=

Това го пиша тук в тази тема за да не отварям друга, но темата си остава "национална" от типа "+1" или " супер, ще помагам с каквото мога" !!! тоест ако узреем до толкова, че да тръгнем да се организираме за нещо ще го направим в друга конкретна тема, а тук само ще изразяваме дали сме навити по-принцип и няма да се ограничаваме само до София.

Редактирано от pgh

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 много добра тема ще я следя да видим дали ще стигнем до действия

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Още един глас "за" от мен + рамо, когато дойде време гласът да се материализира!

Колега pgh, поздравления за инициативата! На повечето от конкретните ти предложения в първия пост съм фен на 100% (тези, които според мен водят до устойчив във времето резултат)!

...и да ви кажа, че пуснах писмо до Столична Община с някои въпроси относно идеите които писах в първия пост...

Евала! Ще чакаме да дадеш знак, като има развитие!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако някой има позиции в Еко отдела.., лесничейство около Пловдив..или нещо подобно...сега е момента..да го покаже..че не остана време...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...