Jump to content
mitaka_t

Подгряване на огледала - Accord V Gen., 97-ма г.

Recommended Posts

Здравейте колеги,

от сумати време се каня да Ви попитам, та.. чак днес. Може да е смешно, но... вече от 8-9 мес. карам този Accord и не знам как да разбера дали ми работи подгряването на огледалата и дали го включвам правилно. Значи... на снимката съм отбелязал бутона за включване подгряването на огледалата:

Публикувано изображение

 

Проблема е, че: 1) това и бутон (а не ключ), т.е. няма две-положения - включено и изключено, => като го натисна не се задържа в долно положение и да стои включено (както ключа за нагревателите на задното стъкло или за габарита за мъгла и след това като се натисне 2ри път да се връща в горно положение за изключено), а се връща в горно положение. Аз си мисля, че при едно натискане би трябвало да се включва, при следващото да се изключва. Ако е така обаче идва втория проблем: 2) как да разбера като го натисна, дали всъщност включвам подгряването или го изключвам ?! Няма никаква индикация - диод (или лампичка) който да светва когато подгряването е включено (както е при ключа за нагревателите на задното стъкло). Случвало се е когато огледалата са запотени да го натискам няколко пъти (но.. както казах не знам всъщност изключвам ли го или го включвам) но понякога ми се струва, че се затоплят и се изчистват от запотеното, а понякога - не. Всъщност не знам и колко време трябва за да се затоплят огледалата, но... съм едва ли ще е повече от затоплянето на задното стъкло, там е работата че задното стъкло бързо се изчиства, а огледалата не мръдват... :huh:

 

Моля Ви помогнете ми да разбера как всъщност се включва това подгряване и дали всъщност работи.

Благодаря предварително.

Поздрави :)

Редактирано от mitaka_t

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато натиснеш бутона, трябва да остане навътре (тогава работи подгряването) - наистина нищо не свети. След минута - две се усеща затоплянето.Най-вероятно бутонът ти е развален.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора колега !!! Значи е ясна работата. Бутона не остава на вътре, явно е развален :angry: .В такъв случай, някой може ли да ми каже дали този блок със бутона за подгряване и бутона за управление на огледалата може да се сваля и как ? Свалял съм кората на вратата, но бутона остава за дръжката, само съм откачвал буксата му. Ако някой каже как може да се свали ще съм му много благодарен. А ако може без да се сваля самата кора ще е още по-добре... :lol:PS: Доколкото си спомням, когато за първи път тръгнах да свалям кората си мислех, че първо трябвя да се свали този блок и се пробвах да "попъхна" една отверка, за да го извадя, но ме беше страх да не счупя нещо, а и после ми дойде на акъла, че може би не нужно да се сваля за да махна кората, така че.... така и не успях да извадя само него. Може ли все пак да се свали по този начин, за да напъвам повече или.... ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На моя акорд е така: като натисна бутона, остава натиснат и СВЕТИ. Твоят, щом не остава натиснат, явно нещо е развален. А бутона за габарита за мъгла работи както е описано по-горе, но не остава натиснат - тази светлина се управлява от някаква автоматика. Ако си забелязал, ако включиш "дълга светлина", габарита за мъгла се изключва! После трябва пак да го включиш.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен това цялото блокче е на таблото до волана - излиза с отверка (трудничко).Би трябвало и на Акорд да е така. Друга възможност, за която се сещам като гледам снимката, е като махнеш дръжката да имаш достъп до бутоните отстрани (от страната на тапицерията). Като го извадиш дай кабелчетата на късо и ще разбереш дали реотанчетата са здрави (подгряват). Те едва ли са много мощни, така че ако не намериш същото копче, можеш да си присадиш някое друго.

Редактирано от Jorko.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега имаш проблем аз карам същия акорд и като натисна копчето си остава в долно положени е свето оранжево.успех :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен е така.Сваля се мн лесно само го подкачаш с тънка отверка и е готово поне при мен е така.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм.... явно ще да е развалено. Нито се задържа в долно положение като го натисна, нито свети :)

Благодаря на включилите се :)

За свалянето, обаче проблема е че... май самата дръжка не може да се сваля, има някакви винтове, но изглежда те държат кората, а и когато съм свалял кората дръжката е оставала на кората, не съм я махал досега и незнам дали може въобще.

Иначе се пробвах без да свалям кората да извадя целия блок за управление на огледалата (ограденото с червено):

Публикувано изображение

(а не само копчето за подгряване), като го "подкача" с тънка отвертка (на мястото отбелязано със зелената стрелка), при което леко се повдига, около 3-4 mm, но след това като че ли се запъва и не иска повече. Все едно страната на блока, която е откъм кората го спира и не иска да излиза, а пък и мен ме е страх да го напъна по-силно, за да не счупя нещо. Ако се пробвам да го подкача откъм горната страна се повдига по-малко отколко долната. Но... както казах страх ме е да го напъна по-силно, за да не го счупя.

Кажете все пак, това ли е начина за сваляне на блока, за да напъвам по-силно, или... да пробвам по друг начин.

Благодаря предварително,

Поздрави :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...