PARADOX_sf 126 #1 Публикувано 18 Февруари, 2010 Здравейте.Имам едно малко странно питане, каква е ролята на предпазните ламарини зад дисковете? Има и смисъл да ги слагам, спомагат ли за охлаждането на диска или го намаляват?Става дума за 5-та ген. Сивик. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
edikoisi 165 #2 Отговорено 18 Февруари, 2010 по скоро позят от боклуци и камачета Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PARADOX_sf 126 #3 Отговорено 18 Февруари, 2010 Объркал съм разделя, моля темата да бъде преместена Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ArowanA 0 #4 Отговорено 18 Февруари, 2010 Нямам си на представа кво им е ролята но и аз си мислех до сега че е повече от предпазна гледан точка. Въпре ки че миналата година имах случей при които малко камуче беше влезнало между тази ламарина и диска и издаваше такъв звук, че имах чуството че ше разпадна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Player101 383 #5 Отговорено 18 Февруари, 2010 Пазят и от водни пръски Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #6 Отговорено 18 Февруари, 2010 Води се Splash Shield като част. Предполагам най вече да пази диска от вода. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shotgun LUDA 38 #7 Отговорено 18 Февруари, 2010 Познайте какво става след екстремно спиране ако полееш диска с вода и ще се сетите за какво са Според мен не е добра идея да се махат. Парадоксе много искаш да олекотяваш бегачката Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZaRRicK 330 #8 Отговорено 18 Февруари, 2010 (Редактирано) Като имам предвид че са леко отворени напред към предницата на автомобила (поне задните) и се получава малко като фуния е възможно да имат и охлаждаща функция, но не мога да го твърдя със сигурност. Редактирано 18 Февруари, 2010 от ZaRRicK Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Player101 383 #9 Отговорено 18 Февруари, 2010 (Редактирано) Предните също имат, но мисля че е заради спирачния апарат . Както каза VTEC Inside LUDA, горещ диск и вода не се разбират много-много Редактирано 18 Февруари, 2010 от Player101 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gin 43 #10 Отговорено 18 Февруари, 2010 след бързо преминаване през локва водата ми го беше изгънала, и свиреше адски... малко е мека ламаринката, ама явно пази от нещо ама не и от зверска локва Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #11 Отговорено 18 Февруари, 2010 Моите са бая твърди и еластични, и на ръка трудно мога да му предам форма (леко ми е искривен единия щит). Незнам на gin може да са от хартия Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
banditt 0 #12 Отговорено 18 Февруари, 2010 доколкото знам охлаждат Сложи ги,не са ги направили за по-красиво бъди сигурен щото са грозни ама ги сложи-помагат! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PARADOX_sf 126 #13 Отговорено 18 Февруари, 2010 (Редактирано) За грозни не са горзни, на прахово ги дадох, притеснението ми е да не вредят на охлаждането на диска.Предните са отворени от задната част. Редактирано 18 Февруари, 2010 от PARADOX_sf Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #14 Отговорено 18 Февруари, 2010 имах случей при които малко камуче беше влезнало между тази ламарина и диска и издаваше такъв звук, че имах чуството че ше разпадна.Смятах дори запитване да правя, но явно това е отговора - застанали боклуци, или пък малки камъчета... Звука при мен наподобяваше на екстемно спиращ влак :) Вдигнах количката на подемник - нищо.. Появяваше се толкова мистериозно, както и отшумяваше, и то без значение дали си смачкал спирачките... Това след стапяне на снега в населени места, където имаше останали доста ситни камъчета на пътя... !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 921 #15 Отговорено 19 Февруари, 2010 Познайте какво става след екстремно спиране ако полееш диска с вода и ще се сетите за какво са Според мен не е добра идея да се махат. Парадоксе много искаш да олекотяваш бегачката Ако ще е само бегачка може и да ги махне, кои се пуска на дъжд? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shotgun LUDA 38 #16 Отговорено 19 Февруари, 2010 Познайте какво става след екстремно спиране ако полееш диска с вода и ще се сетите за какво са Според мен не е добра идея да се махат. Парадоксе много искаш да олекотяваш бегачката Ако ще е само бегачка може и да ги махне, кои се пуска на дъжд?А кой не се пуска на дъжд? Аз например си развалих едни дискове на Калояново без да вали дъжд, просто имаше локви в тревата, но тогава и ламарината не ме спаси. А какво съм правил в тревата е друг въпрос Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HELL_FIRE_ 140 #17 Отговорено 20 Февруари, 2010 Имат и охлаждаща и предпазна функция.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове