Jump to content
PARADOX_sf

Предпазните ламарини зад дисковете?

Recommended Posts

Здравейте.Имам едно малко странно питане, каква е ролята на предпазните ламарини зад дисковете? Има и смисъл да ги слагам, спомагат ли за охлаждането на диска или го намаляват?Става дума за 5-та ген. Сивик.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по скоро позят от боклуци и камачета

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам си на представа кво им е ролята но и аз си мислех до сега че е повече от предпазна гледан точка. Въпре ки че миналата година имах случей при които малко камуче беше влезнало между тази ламарина и диска и издаваше такъв звук, че имах чуството че ше разпадна.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пазят и от водни пръски

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Води се Splash Shield като част. Предполагам най вече да пази диска от вода.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Познайте какво става след екстремно спиране ако полееш диска с вода и ще се сетите за какво са :D Според мен не е добра идея да се махат. Парадоксе много искаш да олекотяваш бегачката :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като имам предвид че са леко отворени напред към предницата на автомобила (поне задните) и се получава малко като фуния е възможно да имат и охлаждаща функция, но не мога да го твърдя със сигурност.

Редактирано от ZaRRicK

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предните също имат, но мисля че е заради спирачния апарат :D . Както каза VTEC Inside LUDA, горещ диск и вода не се разбират много-много :D

Редактирано от Player101

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

след бързо преминаване през локва водата ми го беше изгънала, и свиреше адски... малко е мека ламаринката, ама явно пази от нещо :D ама не и от зверска локва :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моите са бая твърди и еластични, и на ръка трудно мога да му предам форма (леко ми е искривен единия щит). Незнам на gin може да са от хартия :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
доколкото знам охлаждат :D Сложи ги,не са ги направили за по-красиво бъди сигурен щото са грозни ама ги сложи-помагат! :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За грозни не са горзни, на прахово ги дадох, притеснението ми е да не вредят на охлаждането на диска.Предните са отворени от задната част.

Редактирано от PARADOX_sf

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имах случей при които малко камуче беше влезнало между тази ламарина и диска и издаваше такъв звук, че имах чуството че ше разпадна.

Смятах дори запитване да правя, но явно това е отговора - застанали боклуци, или пък малки камъчета... Звука при мен наподобяваше на екстемно спиращ влак :) :) Вдигнах количката на подемник - нищо.. Появяваше се толкова мистериозно, както и отшумяваше, и то без значение дали си смачкал спирачките... Това след стапяне на снега в населени места, където имаше останали доста ситни камъчета на пътя... !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Познайте какво става след екстремно спиране ако полееш диска с вода и ще се сетите за какво са :) Според мен не е добра идея да се махат. Парадоксе много искаш да олекотяваш бегачката :huh:

Ако ще е само бегачка може и да ги махне, кои се пуска на дъжд?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Познайте какво става след екстремно спиране ако полееш диска с вода и ще се сетите за какво са :huh: Според мен не е добра идея да се махат. Парадоксе много искаш да олекотяваш бегачката :huh:

Ако ще е само бегачка може и да ги махне, кои се пуска на дъжд?
А кой не се пуска на дъжд? Аз например си развалих едни дискове на Калояново без да вали дъжд, просто имаше локви в тревата, но тогава и ламарината не ме спаси. А какво съм правил в тревата е друг въпрос :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имат и охлаждаща и предпазна функция....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...