Jump to content
martjo

разлика във функционирнето на делко

Recommended Posts

Здравейте колеги! Първо да се извиня, ако темата я има вече, но след 1 час търсене по различни показатели не открих подобно нещо.Искам да разбера каква е разликата във функциите на делко за едновалов двигател и двувалов двигател? Пуснах тема че си търся делко от Д16А6, защото ще правя Суап към пълна инжекция. Благодарение на колегата teror1st и на qko_honda_crx си набавих 99 % от частите нужни за преминаването към пълна. Къде ли не търсих такова делко за Д16А6 - няма. Даже и Роувър клуба се регистрирах с надеждата да налучкам някой Роувър с хондов двигател и то точно с такъв. И там ударих на камък.Когото и да попитам всеки ми казва, че трябва делко от едновалов мотор. Защо?Tрябвало да е ОБД0.В Уикипедията на двигател Д16 З5 например делкото е също ОБД0, въпреки че този двигател е Dohc.ЕКУ-то му е ПМ7, а Емо 1net, беше писал в темата за суапа, че става ПМ6, ПМ7...Няма ли да стане от такъв мотор - Д16З5?Сега мернах, че и Д16А8, А9 също са ОБД0?Моля някой да ми обясни по-подробно, че съвсем се закопах в тия Soch, Doch, OBD-та и тем подобни букви и означения ;)Благодаря предварително!Поздрави

Редактирано от martjo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-просто казано : във делкото на едновалката са натъпкани и трите сензора, нужни за нормалната работа на двигателя, а при двувалката са само два в делкото (колкото са и в това на моно инжекцията), а третият е зацепен на другият вал. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Делко за А6 беше най трудното за намиране нещо което съм търсил, пожелавам ти успех през лятото претърсих Варна и околностите включая и Преселци и Добрич накрая намерих от Кончерто при Жоро с/у мебелната палата, но беше единствено ако имаше още едно щях да го взема и него. Цената на която го взех беше 200лв ;)Относно разликана Калмара ти е казал, в а6 делко има 3 датчика в з5 има два и захвата им е по-различен(пробвал съм го на А6 глава,хваща се само на 1 болт)Martjo гледам ,че си от Варна ако искаш ела днес на месечната на полигона на почивка от 16 часа и ще ти обесня по-подробно ;)

Редактирано от chirenski

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОКблагодаря ви много на всички за отговорите. един познат ми клаза, че трябва да е ОБД0 и като гледам параметрите в Уики-то видях че са същите и на двувалките 88-91 година та затова ми стана странно защо не може от двувалка след като и при тях е ОБД0 :)Още веднъж благодарско за разяснението!П.П. Колега chirenski писал съм Шумен - Варна ;) още не съм се преселил окончателно :( Иначе с голямо удоволствие ще идвам на срещите във Варна, че тука в Шумен нямам никакво време, а и те не се правят доста често какато във Варна;) Иначе благодаря за поканата!Поздрави на всички

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямаше ли някакъв вариант да си ползваш делкото от Б2 ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има, но Емо 1net препоръчва да се вземе оригинално, не знам защо, но все пка той е правил такова нещо :(Вече открих такова делко благодаря на всички!

Редактирано от martjo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...