Jump to content
Guest spoon rasing

проблем с разхода на гориво

Recommended Posts

Guest spoon rasing

колеги възможно ли е сивик 1.3 16в карбуратор да гори 13 - 14л градско при положение,че съм включил парното,фаровете, нагревателя за задното стъкло

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е. Когато карах 1.3, нормално градско ми даваше към 8-9/100.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако говориш за сегашните студове и караш на къси разстояния, тогава е напълно възможно. Долу горе толкова ще гори докато загрее двигателя, а при достигане на работна температура разхода ще спадне до нормални граници.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest spoon rasing

Много е. Когато карах 1.3, нормално градско ми даваше към 8-9/100.

а възможно ли е двигателя нещо да се е прецакал

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest spoon rasing

преди това я оставам да поработи а пък лятото да падне до 10л

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-вероятно работи богато. И това че я оставяш да загрее вдига разхода значително :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро мойта дигна разхода на 11/100 градско.Забелязах,че й е много трудно да вдигне температура, а дори да вдигне едно нанадолнище да се пусне на скорост и стрелката падаше дори под първото деление.След смяна на термостат разхода се нормализира и сега си загрява нормално и стрелката седи в средата :) .Нормален разход зимата 8-9/100. Това за град В.Търново.Може да провериш диодчето на контролния модул дали ти "смигва" някоя грешцица.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След изчакване сутрин малко да позагрее и каране само на къси разстояния разхода на акорда ми е към18-20 газ...няма измислен мотор да гори под 10 градско и то зимата....бензинов разбира се...всичко друго е пълна самозаблуда!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мислиш ли, че е самозаблуда?Резервоар след резервоар, след резервоар... цифричките са си цифрички и ако осредня резултат показват разход около 9/100 зимата.Е като се прееба термостата скочи близо 2 литра нагоре, но не говорим за неизправни коли.Разхода на Д13-ката винаги съм го следял. Колата я имам я от 2005 година.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм с Хонда,но да се обадя :)Последния месец 3 цилиндрово Дайхацу 1000cc ми гори 10/100 (колата е нова на 10 000км ако тов аима значение)Тежи не повече от 800 кг

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми се спори...аз истината я знам....късно видях Драгича и той го е казал човека...карал съм десетина автомобила от четири различни марки....пример и от мен-поло 1.1 45 коня 850 кила-10 бензин и 12 газ-ГРАДСКО ПРИ КАРАНЕ НА КЪСИ РАЗСТОЯНИЯ...а и моята скромна теория е че такъв тип каране е по-неикономичен от висене в задръствания или с две думи на село гори повече въпреки че в столицата да речем висиш повечко но-колата все пак е загряла!

Редактирано от едмундо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че е много,моят първия сивик беше с този мотор и никога градско не качваше над 8/9 литра градско,но зависи и вколко задръствания попадаш

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди това я оставам да поработи а пък лятото да падне до 10л

Лятото съм го смъквал до 4.5 - 5. ( Това Хасково - Габрово - Етъра - Соколския Манастир и обратно) Общо 350км с 15л. :) Редактирано от Player101

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

OOooo обичам теми за разхода на EG3 . :D За 5г. стаж в мойте ръце .. никога не ми е правила разход над 10 зимата ... говорим за нормално каране , тфа е положението ! И една забележка към отворковците и рaзбирачите ... не ми вадете разни умозаключения , ако не притежавате въпросния автомобил и ако той не е в добро техн. състояние ! :D I love my EG3 .... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо раздразнен ми се видиш...."отворковци" и "разбирачи" си го спести,темата спазва добър тон а ти се опитващ да изсереш ....нещичкоп.п-никой не ти пречи да си вярваш!!!!!!!!!!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно теб визирам г-н Капацитет ... по 1.3 ! Опитвам се да спра глупостите на такива лаячи като теб дето нямат никъв опит с въпросния двигател и пишат глупости базирани на предположения ! И да вярвам си ... се пак 5г я карам тая кола ... а ти колко си карал въпросния двигател ... ?????? :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едмундо, ти искаш да убедиш хора,които имат колите си от по 5 години колко горят ли?

Ако гореше колкото ти разправяш нямаше и година да я изтърпя при мен Д13-ката.

Незнам защо толкова упорито отказваш да приемеш фактите, които ти казвам(и не само аз).

Все си мисля,че съм улегнал човек и да разправям измишльотини не ме кефи.

Каквото съм казал не са измислици(все пак не я имам от месец-два колата).

Но... свободна дръжава сме и всеки може да си вярва в каквото иска.

Все пак Едмундо е прав за тона - нека си говорим като пичове, без обиди, подигравки и т.н.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да бе ама я земи го укроти оня "лаяч" над теб щот досега не съм обидил никой в темата ама тоя дрипльо се е превъзбудил!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не бе .. той Едмундо е големия капацитет на форума по секви въпроси ... как можем да се осмеляваме изобщо да оспорваме неговите твърдения , базирани на дългогодишния му опит с Хонда ???!! Боже прости на нас дриплъовците ... неуки ... дано и за нас има "видов ден" ! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй...Вече на всяка реплика има даден отговор - приключваме с престрелките.Следващите отговори - по темата.Спора го забравяме, всяко припомняне и повдигане на спора ще бъде наградено.П.С. Ако автора на темата сметне за нужно да ми прати едно ЛС или да пише в темата и ще я почистя от спазмите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята птица гори 7,5/100 градско /бензин/, но в големия студ разхода се покачи до 8,8/100.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми мойта д13-ка за 6 месеца разход под 10 не видях :) просто твърде много я напраягах за крехките и 75 кончета и тя както в нискитие обороти никва я няма .. са месец ноември .. 13-14 бензин, а декември сложих газ и падна на 12 :D :D При същото каране .. най-вероятно на бензин е имало няква преебавка ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лятото съм го смъквал до 4.5 - 5. ( Това Хасково - Габрово - Етъра - Соколския Манастир и обратно) Общо 350км с 15л. :)

X2 При мен го имах същия “проблем“ за един ден навъртях 550км с 25 литра,точно поради тази причина не и сложих газ,а и купето ако не се лъжа тежеше около 750 кг,зависи и как са карани преди да попаднат в наши ръце

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...около 750 кг.

По-тежка е колега (за съжаление) Далеч е от тези "около 750" Съвсем малко под тон излиза на кантар. Пиша го просто за информация. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В аутобилд преди около година, ако не се лъжа имаше една статия в която се изнасяха проверени данни от разхода на доста марки и модели коли. Разхода беше проверен при студен, както и при загрял двигател и разликите бяха огромни- ако при загрял двигател колата харчи примерно 7-9 на сто, докато загрее харчи 18-20 на сто. Така че представете си, ако ходиш всеки ден на работа на разстояние 2-3 километра при този студ, тъкмо ще загрее колата и спираш. Колко мислите, че ще е разхода, ако това е ежедневно? Сега ако някой пали и минава без да спира 50 км естествено, че студа няма да му се отрази съществено на разхода :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм с д13-ка. Онзи ден ми минах с 5 литра- 44 километра(11/100-градско) и угасна :) , ама много я зорих. Между другото и аз я оставям да загрее като запали 4-5 мин., защото знам, че не е хубаво да се кара на студен двигател. Апък лятото кеф- 4,5 - 5 на 100 на дълго. Така че си е нормално зимата с парно,фарове и там още глезотии да ти изгори 12/100 колега, защото и тези работи доста дърпат бензин :D (понеже е слаб мотора и така става)п.с. Абе май и моя термостат нещо се е прецакал, защото след 1 час каране, някой път изстива както си карам и преминава в режим "загряващ" (казвате 20/100 :D )

Редактирано от Hot Sauce

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз д13-ка. Онзи ден ми минах с 5 литра- 44 километра(11градско) и угасна :lolРазхода беше проверен при студен, както и при загрял двигател и разликите бяха огромни- ако при загрял двигател колата харчи примерно 7-9 на сто, докато загрее харчи 18-20 на сто. Така че представете си, ако ходиш всеки ден на работа на разстояние 2-3 километра при този студ, тъкмо ще загрее колата и спираш. Колко мислите, че ще е разхода, ако това е Еми мойта д13-ка за 6 месеца разход под 10 не видях просто твърде много я напраягах за крехките и 75 кончета и тя както в нискитие обороти никва я няма .. са месец ноември .. 13-14 бензин, а декември сложих газ и падна на 12 При същото каране .. най-вероятно на бензин е имало няква преебавка ...

Нищо различно не твърдя ,..въпреки малкия обем и сравнително ниските кила зимата при каране на КЪЪЪЪСИ разстояния разход под10 е трудно постижим.... Редактирано от войводата/cls

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От 10 до към 35 :lol: зависи колко съм се изправил на газта и дали не си правя проби.Загряля!!! 1050 кг.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бах мааа, Фен!Наистина ли 35 ти дава( А20А2 беше мотора нали).На резервоар ли го засичаш?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен разхода зимата ми е закован на 10/100 градско (не, че не може и по-висок, но това е със спокойно каране). Това е втора кола, която се държи по този начин. Първата беше малка двувратка с 1.4 двг и под 10 зимата не падаше. Сега съм с икономичния VTEC и ситуацията е същата. Виж лятото разходът варира и с икономика съм постигал и 8/100 в града, което с малката кола не съм успявал (тя си харчеше 9/100 лятото).Лятото извън града малката бие Сивика по разход (5,5-6/100 срещу 6,5-7).Давам тая информация, за да се види, че зимата студените стартове, фаровете, духалките и късите разстояния правят разхода доста по-висок. P.S. Едно Пежо 205 1.0 преди 10-ина години стигаше до 11/100 зимата в града, а беше напълно изправно. Просто трябваше доста газ, за да потегли и ускори :lol::huh:;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига с тез Сивици, нека и един Прелюд да се включи. Съгласен съм с Едмундо, че кола в малък град, която предимно се кара на къси разстояния дава доста по-голям разход от такава в София примерно.Та по темата- Прелюдчето е Н23 и градско ми дава в момента 15-20 ама я паля и след 4 мин съм на работното си място. На дълго ако не го ребровам ми е падал на 6,5, но това е със скорост 90-100км, иначе отива към 8,5.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз с още един прелюд да се включа, един вид да ободря колегите със сивици, да видят че дявола не е чак толкова черен.В големия студ до работа и обратно - 3.5 км, с пет шест минути работа на място - от 14 до 17л на сто, с доста въртене на гуми по ледовете/не умишлено/Извън града, нормално около 7.5л при 90-110км/ч

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние с Прелюдите си мълчим зимата щот... не дават чак толкова малък разход, иначе съм съгласен с колегата BLEIN MONO градско (но в час пик) от около 13-14л до ...., а извънградско около 8л (но извън града имам сравнително малко навартяни километри в студа за това казвам около ...)

Редактирано от ManiaK

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност доста се отклонихте от темата, колегата е писал за евентуален проблем с разхода... какви прелюди включихте тука незнам :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest spoon rasing

добре тогава значи да кажем че високия разход зимата е нормален при положение че я оставям парво да поработи и се движа на каси разстояния,а защо тогава лятото непада под 10-11л градско с нормално каране без задрастване и пак на каси разстояния възможно ли е да има някакав проблем хондарата :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко е възможно колега ... разхода се влияе от десетки фактори ... техн. изправност на автомобила;времеви условия;качество на бензин/газ;размер на джанти+гуми; и още и още ... и не на последно място "стил на каране" или /колко натискаме десния педал/ .Та както е възможно да докараш разход под 5 лятото ... така е възможно да докараш и разход 20 зимата ... :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми мойта д13-ка за 6 месеца разход под 10 не видях :lol: просто твърде много я напраягах за крехките и 75 кончета и тя както в нискитие обороти никва я няма .. са месец ноември .. 13-14 бензин, а декември сложих газ и падна на 12 ;) ;) При същото каране .. най-вероятно на бензин е имало няква преебавка ...

какава ще е тая преебавка... на бензин да харчи повечее ?? :huh:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По темата - мисля че ти е висок разхода,аз дори и заимата не качвам повече от 9.5 - 10.5,много зависи май на коя бензиностанция зарежда човек... :lol: .Инак най-убийствения вариант за каране в тоя студ е постоянно градско на пасове от 3-4км.Не може да си влезе в нормален топлинен режим двигателя.И другото - единтсвеното най-реално засичане е пълен/пълен резервоар.Другото ама стрелката ми беше ей там,а сега е ей там.....забрави.Съвсем между другото можеш да хвърлиш едно оченце на въздушния си филтър.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бах мааа, Фен!

Наистина ли 35 ти дава( А20А2 беше мотора нали).

На резервоар ли го засичаш?

Ми кат си кротя няма ядове май ,ама кат я дразня натам бият нещата .Но това е при проби де и не е окончателно.Все още се променят щуротии по нея .Начина дет засичам не е много правилен но да бъркам до литър два.Такъв е мотора.

Са по темата .Знам че не е хонда но е пример.На булката колата е пунто 1.2 16в Sporting та лятото градско на къси отсечки 8 до 9 ,изв. 6 .И сега идва зимата на тоя студ около 13 си кълве и грам не му пука .

А за д13ките имам трима приятели с такива и един не се е похвалил от разход сигорно им е вродено незнам.

Lubo_90 кат са я по скопили малко на газ може и да стане тоя номер ,с карбовете си е постоянно аномалии.Старата ми хонда беше едно към едно газ/бензин с малък превес на вървежа при бензин.

Редактирано от fenabg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...